Ja pikole... tak zmienić ogród w 2 lata
 niewyobrażalne normalnie... Będę kibicować, bo widzę ogromny potencjał w ogrodzie i właścicielce
 niewyobrażalne normalnie... Będę kibicować, bo widzę ogromny potencjał w ogrodzie i właścicielce   
 Jeśli wrzośce kwitły jesienią, to ciachać kwiatostany na wiosnę do miejsca zielonego, a jak kwitną wiosną, to ciachać dopiero po kwitnieniu. Tak się robi z wieloma roślinkami

Co do "załatwiania" roślinek, to chyba wszyscy coś takiego zaliczyli na początku swojej drogi ogrodowej... a niektórzy zaliczają nawet teraz...

masz rękę i oko
  masz rękę i oko  

Tnij do zielonego, potem podsyp trochę nawozu do kwasolubnych i będzie pięknie
 Tnij do zielonego, potem podsyp trochę nawozu do kwasolubnych i będzie pięknie 

Pozdrawiam Cię serdecznie i będę się wpraszała do Ciebie żeby zajrzeć jak Ci idzie
 Pozdrawiam Cię serdecznie i będę się wpraszała do Ciebie żeby zajrzeć jak Ci idzie 

A kwiatka typuję na maczka, jet ich trochę odmian.
 A kwiatka typuję na maczka, jet ich trochę odmian. . Reprezentuję  północną część Kujaw .
 . Reprezentuję  północną część Kujaw .  Zaglądałam już do Ciebie, nie zdążyłam jeszcze nic napisać, ale na pewno będę częstym gościem.  Kajko niemożliwe , żeby u Ciebie było tak chłodno.
 Zaglądałam już do Ciebie, nie zdążyłam jeszcze nic napisać, ale na pewno będę częstym gościem.  Kajko niemożliwe , żeby u Ciebie było tak chłodno.