Kolorowa-żurawkowa terapia antystresowa

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolorowa-żurawkowa terapia antystresowa

Post »

sztukę łamania szpadli opanowałam do perfekcji.Jesinia pobiłam rekord i przełamałam sztych na pół ;:170 :;230 .Ale moi mężczyźni mieli miny ;:300
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Jestes zdolna niesłychanie...
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

U mnie podobna afera z drewnem. Przywieżli chłopcy w sobotę 10 metrów, M tnie z synem, ja wożę taczką i układam. Pogoda nie zachęca mnie do tych prac, ale...samo się nie zrobi. A wiosną takie ćwiczenia na poprawę kondycji pozimowej bezcenne. A zimą będzie cieplutko. Pozdrawiam :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Na to wygląda, że z tymi szpadlami mamy podobnie, więc jakby nie było wniosek nasuwa sie jeden, że takie słabie po prostu je robią, no chyba, że jesteśmy wszystkie takie strongmanki ;:306. Aniu, rozkręcasz nam wyobraźnię tym tajemniczym miejscem, ale doskonale Cię rozumiem, że na razie nic nie pokazujesz, bo sama też mam taki "wrzód", że gdy idę z aparatem to omijam to miejsce szerokim łukiem. Niestety nie da się zrobić wszystkiego na raz, więc i u mnie musi sobie jeszcze troszkę poczekać ten straszący barak.
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aniu, wpadam się tylko przywitać i lecę dalej :wit
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Awatar użytkownika
AliWas
500p
500p
Od: 24 lut 2013, o 00:17

Post »

Witaj Aniu! Śliczna ta Twoja Rudzia ;:138 Ach... jak lubię koooooty... mrrr... ;:173
Melduję, że Oleander od Ciebie ma się bardzo dobrze. Nie urósł zbyt dużo ale rósł tylko przez jesień bo w zimie sobie drzemał. Myślę, że teraz pokaże na co go stać i popędzi w górę ;:108
Jego fotkę znajdziesz na 58 stronie mojego wątku.
Aniu.... ostrożnie z tymi członka... ups ;:7 trzonkami... one nie są niczemu winne.... ;:306 ;:306 ;:306
Buziaki ;:196
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pogoda się popsuła....deszcz siąpi co chwilę, więc ochota do prac na dworze spadła do minimum.Jednak nie odpoczywam, bo w domu mam co robić ;:224
Odebrałam samochód od mechanika... wreszcie.... po małych zawirowaniach , ale na razie sytuacja wygląda na opanowaną :tan .W ramach testowania sprzętu wybrałam się z mężem na ryneczek.Nie wypadało wracac do domu z pustymi rekoma ;:173 przywiozłam więc sobie wymazoną wierzbę Hakuro ;:170 .Mąż zaszalał znacznie bardziej i wybrał sobie śliwki jakies i inne owocowe drzewka.Ponieważ moja hakuro nie przekonała go jakoś, kupił sobie swoja wierzbę ;:224 sachalińską ;:306 .Teraz już ma o co dbać.Powiedzcie mi tylko która ładniej i szybciej przyrasta, bo się z nim założyłam ze moja będzie ładniejsza ;:306 ;:306
Na ryneczku znowu spotkałam Krzysztofa z lili wodnych .O kurczaczki, rodoendrony przywiózł ;:223 no nie wytrzymałam i jednego przywlokłam do domu , i borowki amerykańskie ;:209 .Ja nie wiem co to będzie jak pojade do nich do Skępe :lol: .Na pewno nie wróce z pustymi rękoma ;:209 .

Rozkwitają mi pierwsze hiacynty, ale narcyzy tylko patrzeć kiedy strzelą kwieciem ...Wiosna jak nic....Chyba z miesiąc wcześniej ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Alinko bardzo się cieszę zę olek jest grzeczny.Niech trzyma fason :wink: .Moje oleandry w tym roku na razie nie kwitną.Wyniosłam je do ciemniejszego, ale chłodniejszego pomieszczenia i dały nieźle radę.Chciałabym żeby tym razem zakwitły tak jak się należy, czyli w sezonie.
Ilonko ja chyba nie dam rady zrobić całego ogrodu "na raz" .Za duża powierzchnia.W kwietniu dostanę sporo zurawek i właściwie to od ich ilości będzie zależało ile powierzchni obsadzę.Będe miała wdzięczne okazy do fotografowania.Więc chcę im zrobić ładne tło.
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Aniu obie wierzby rosną dosyc szybko ale Twoja wierzba na pewno będzie ładniejsza od eMa :D
Wiosenka śliczna u Ciebie ;:138
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Aniu, ładne zakupy zrobiliście, ciekawa jestem tych nowych żurawek i tej powierzchni do obsadzenia, bardzo ładnie wygląda ta bordowa żurawka w towarzystwie o ile dobrze widzę żagwinu i ;:131. A to powyżej co to takiego, listki troszkę jakby podobne do wielosiłu, ale :roll: to teraźniejsze zdjęcie?
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Aniu, Sachalińską mam. Jej dorosła korona zajmuje ze 3m szerokości.Wygląda tak sobie. Tworzy jednak przepiękne płaskie "pędy" z baziami powyginane i pokręcone. Hoduję ją właśnie dla tych pędów. Ja poprowadziłam ją na wysokość ok 1m (drugą na ok 2,5m) i zaczęłam ciąć i tworzyć "główkę" Ja swoją lubię i pewnie Zenek też ją polubi mimo, że taka niepoukładana :wink:
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, tez tak myślę :lol: ale co tam się będę z nim spierać.Niech tez przyjemność z tych zakupów i zabawy w ogród :D

Ilonko, masz rację, to jest wielosił, a zdjęcie jeszcze cieplutkie :D .Żurawka o którą pytasz to Machogany. Rosnie na skalniaku wraz z żagwinem i rogownicą.Będe musiała to towarzystwo "troszkę " poskromnić, ale to dopiero po kwitnieniu ;:173

Lucynko, chyba dlatego ze taka dziwna, to go zainteresowała.Pozostawię mu decyzję co do pokroju.Teraz będę miała tyle miejsca, zę będzie mogła rosnąć wzdłuż i wszerz :tan

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiosna zdecydowanie bardziej u Franka w ogródeczku niż u mnie :D .Kwitną mu hiacynty, stokrotki, gipsówka, tulipany za chwilę będą gotowe, już maja piękne pąki ;:173 .Chłopak strasznie się cieszy .
W domowych i tarasowych dominują pelargonie.Wlaściwie już wszystkie pokazały kolorki :tan .Uwielbiam ten moment.
Zakwitło mi tez wyczekiwane z niecierpliwością od kilku dni hippeastrum :tan .Zdjęcie powyżej ;:128

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aniu, jaki piękny ten pierwszy hiacynt, taki pudrowy róż. Franuś może być dumny ze swoich zwiastunów wiosny ;:108
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Aniu, piękne to hipeastrum ;:oj ;:138 wybarwienie płatków ;:215
Ogródeczek Frania pięknie już ukwiecony, ma chłopak powód do dumy i radości ;:138
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przepiękne hippeastrum ;:oj . Piszę się na potomstwo. ;:224
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Zablokowany