Jak dobrze pójdzie to w przyszły poniedziałek będę mogla już siać roślinki
Od marzenia- do działeczki! pierwsze niesmiałe kroczki ;) 20
-
ameliar
- 500p

- Od: 8 mar 2014, o 14:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Od marzenia- do działeczki! pierwsze niesmiałe kroczki ;) 20
Dziękujemy pięknie Dziewczyny
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A ja z kolei dostaję informacje,że zaczynają sie wysyłki zamawianych zimą roślin
- patusia336
- 1000p

- Od: 31 sty 2011, o 19:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
-
ameliar
- 500p

Ale że o co chodzi z tymi zamówieniami? 
bo jak zwykle jakoś do tyłu jestem
bo jak zwykle jakoś do tyłu jestem
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
No robisz sobie zakupy w zimie na allegro,w szkółkach internetowych .albo u forumowiczów a wysyłki wiosną się zaczynają
- kajko278
- 500p

- Od: 20 sty 2013, o 17:32
Ale lecicie z tematem
BRAWO ,kawał dobrej roboty
. Super zakupy zrobiłaś, jak tak dalej pójdzie to latem będziesz już tylko chodziła i podziwiała jak rośnie 
Moja działka na Kaszubach
KARINA:-)
KARINA:-)
-
ameliar
- 500p

Dziękuję za wyjaśnieniedorcia7 pisze:No robisz sobie zakupy w zimie na allegrooo,w szkółkach internetowych .albo u forumowiczów a wysyłki wiosną się zaczynają
dziękuje, dziękuje, dziękujękajko278 pisze:Ale lecicie z tematemBRAWO ,kawał dobrej roboty
. Super zakupy zrobiłaś, jak tak dalej pójdzie to latem będziesz już tylko chodziła i podziwiała jak rośnie
no o ile nie wyplewię ich myśląc że to chwasty a nie kwiatki to będę miała co podziwiać
- patusia336
- 1000p

Nie moge sie doczekac kolejnych zdjec
-
ameliar
- 500p

Kurczę dziewczyny nie mogę się nadziwić jak szybko rosną te roślinki na parapetach! zaglądam parę razy dziennie i za każdym razem wychodzi nowy zieloniutki łebek czy już rosną w górę!
- patusia336
- 1000p

Fajnie ja zagladam i tylko czarno 
-
ameliar
- 500p

A kiedy wysiałaś bo nie pamiętam? moje ruszyły dopiero po jakiś 4-5 dniach. Najpierw groszek, potem kalarepka, potem pomidorek koktajlowy, potem bawole serce, potem sałata, dłuuugo nic, teraz pomidor zielona zebra i poziomeczka żółta
i coś nieśmiało zaczyna chyba papryka ostra 
- patusia336
- 1000p

W sobote to mysle ze lada dzien cos sie pojawi
-
krasna101
- Przyjaciel Forum - silver

- Od: 5 gru 2011, o 21:58
Witaj Amelio
, przejżałam Twoją listę zakupów nasion kwiatków. I większość z nich sama wysiewając przez te 3 lata spraktykowałam...Otóz bardzo ładnymi kwiatkiem jest geodecja - dobrze wschodzi ma piekne różnokolorowe kwiataki i bardzo długo kwitnie.
Klakrię trzeba sadzić w grupie po pojedyńczo wygląda jak patyczek z drobnymi kwiatkami i jest dość wysoka.
Jeśli chodzi o Kobeę to u mnie też bardzo póżno wzeszła i z paczki tylko 3 siewki wzeszły i bardzo póżno zakwitła.
Z kwiatków jednorocznych polecam Ci jeszcze " Nemezję" też dobrze się wysiewa, ma piekne kolorowe kwiatki i kwitnie aż do jesieni.
" Tytoń" też jest wdzięcznym ,długo kwitnącym kwiatem- wysokim wiec najlepiej sadzić gdzieś gdzie będzie miał oparcie.A drugą zaletą jego jest to,że się sam rozsiewa i co roku będziesz miała już łan kwiatów.No i oczywiście jako kwiaty póznego lata Cynie i Astry.
Amelio /chyba przez to imię/ wielką sympatię do Ciebie poczułam
, że jeśli sobie życzysz to mogę Ci przesłac /jak troche podrosna/ kilka rozsad bylin które w poprzednim roku rozsiewałam i bardzo dobrze mi obrodziły i przetrzymały zimę w mojej ziemiance.
Są to miedzy innymi :
Słoneczniczek szorstki, 2 rodzaje Firletek i inne. dokładną listę podam Ci jak już lepiej podrosną
pozdrawiam Cię bardz,bardzo mocno
Klakrię trzeba sadzić w grupie po pojedyńczo wygląda jak patyczek z drobnymi kwiatkami i jest dość wysoka.
Jeśli chodzi o Kobeę to u mnie też bardzo póżno wzeszła i z paczki tylko 3 siewki wzeszły i bardzo póżno zakwitła.
Z kwiatków jednorocznych polecam Ci jeszcze " Nemezję" też dobrze się wysiewa, ma piekne kolorowe kwiatki i kwitnie aż do jesieni.
" Tytoń" też jest wdzięcznym ,długo kwitnącym kwiatem- wysokim wiec najlepiej sadzić gdzieś gdzie będzie miał oparcie.A drugą zaletą jego jest to,że się sam rozsiewa i co roku będziesz miała już łan kwiatów.No i oczywiście jako kwiaty póznego lata Cynie i Astry.
Amelio /chyba przez to imię/ wielką sympatię do Ciebie poczułam
Są to miedzy innymi :
Słoneczniczek szorstki, 2 rodzaje Firletek i inne. dokładną listę podam Ci jak już lepiej podrosną
pozdrawiam Cię bardz,bardzo mocno
- patusia336
- 1000p

Zgadzam sie z Tobo ja Amelke polubilam od pierwszych postow, a z Twoich rad odnosnie kwiatkow i ja skorzystam
-
ameliar
- 500p

Kobietki moje kochane!
jesteście cudowne! dziękuję Wam bardzo za miłe słowa i chęci pomocy w upiększeniu mojego ogródeczka, że chcecie dzielić się ze mną swoimi dobrami
aż się wzruszyłam.
krasna101- kochana widać musisz mieć przecudowną wnusię skoro tak samo moje imię na Ciebie wpływa
Dziękuję serdecznie za pomoc i porady odnośnie kwiatów
są dla mnie bardzo cenne gdyż jestem w sprawie wszelakich upraw kompletnie zielona
to mój debiut. Niestety moja Mama zmarła zanim zdążyła mnie tego wszystkiego nauczyć, pokazać- więc każdą pomoc przyjmuję z wdzięcznością i wzruszeniem
Co do tytoniu
pewnie nie o taki sam chodzi ale mój mąż sam ma zamiar na naszej działeczce uprawiać takowy w celach papierośniczych 
Wszelakie kwiatki z ogromną chęcią przyjmę, tylko jak ja się odwdzięczę?
patusia336- Patusiu skoro w sobotę siałaś to może już jutro rano ujrzysz jakieś małe zielone łepki
A nakryłaś pojemniczki folią? trzymasz wszystko w ciepełku i sprawdzasz czy mają wilgotno?
bo ja latam i sprawdzam po parę razy dziennie
jak wariatka jakaś 
krasna101- kochana widać musisz mieć przecudowną wnusię skoro tak samo moje imię na Ciebie wpływa
Dziękuję serdecznie za pomoc i porady odnośnie kwiatów
Co do tytoniu
Wszelakie kwiatki z ogromną chęcią przyjmę, tylko jak ja się odwdzięczę?
patusia336- Patusiu skoro w sobotę siałaś to może już jutro rano ujrzysz jakieś małe zielone łepki
A nakryłaś pojemniczki folią? trzymasz wszystko w ciepełku i sprawdzasz czy mają wilgotno?