Na wsi u Domi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Na wsi u Domi

Post »

Witaj Dominiko i u Ciebie już wiosenka się robi, no ciekawe co jeszcze Ciebie tam zaskoczy, a pole do popisu niesamowite ;:215
Awatar użytkownika
sniezek
100p
100p
Od: 19 lis 2011, o 20:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziękuję wszystkim za odwiedziny i słowa otuchy, bo rzeczywiście pracy sporo nas czeka , czekam z niecierpliwością na cieplejsze dni i zabieramy się do pracy, z braku czasu po malutku , ale ważne , że do przodu :D
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Po malutku do przodu.
Według mnie lepiej wstępnie zaplanować gdzie rabatka,ewentualnie warzywnik czy taras ,czy co tam jeszcze.
Ja też najpierw siałam trawę potem zrywałam,rabatka to tu to tam.
Wiem ,że plany mogą się zmieniać,ale ogólny zarys dobrze mieć.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Dominiko! Wpadłam z rewizytą. Na początek muszę się przyznać, że mam duży sentyment do Bydgoszczy. Spędziłam w tym mieście prawie rok i poznałam tam wielu fantastycznych Ludzi, których wspominam ciepło do dziś mimo upływu wielu, wielu lat.
Podziwiam odwagę i zapał by zmienić miasto na wieś.
Ogród to praca na lata. Masz duże pole do popisu i wiele możliwości. Wyprowadzenie zaniedbanego kawałka ziemi na prostą nie jest ani łatwe, ani szybkie, ale może być przyjemne. Przerabiałam to u siebie 7 lat temu. I wciąż nie skończyłam, a to tylko 400 m kw.
Życzę wielu pomysłów, sukcesów i przede wszystkim radości z tego co się robi. Odkrywanie wiosny w nowym miejscu jest cudowne. Cieszy każdy znaleziony kwiatek. Chociaż dla mnie każda wiosna jest magiczna.
Awatar użytkownika
sniezek
100p
100p

Post »

Plany... właśnie .... sęk w tym, że takowych nie mam ;:145

No nie ogarniam na razie wszystkiego, jedyne na co mam pomysł, to obsadzić przy podjeździe płot graniczący z sąsiadami słonecznikami , mam duże jadalne i małe czerwone ozdobne ( na razie nasiona) po drugiej stronie może lawenda, nie wiem jeszcze ;:218 coś jeszcze pod te słoneczniki dać ? Obok ? Ponoć one są żarłoczne, wyjaławiają glebę, mam nasionka stokrotek, astrów, dzwonka, orlika, maciejki, nieśmiertelnika i przegorzanu jeszcze ale nie mam koncepcji jak to zgrać w jedną całość :?

Pomożecie ?
Awatar użytkownika
kajko278
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 17:32

Post »

Dominiczko ja miałam jednego roku wysiane pod płotem też słoneczniki jadalne i wyrosły tak wielkie,wyższe ode mnie miały ponad 2metry ,że potem miałam problem z ich usuwaniem. Więc ja osobiście wychodzę z założenia że, tam gdzie słoneczniki tam nic innego, nie wiem jak te ozdobne bo nigdy nie miałam ;:108
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Witaj Dominiko :wit Pięknie krokusiki Ci kwitną :)
Przebiśniegi ślicznie kwitną :wink:
Tak te przypadkiem znalezione w trawie to tulipany
Ściętemu krzewu, daj szansę może odbić
Sporo pracy Cię czeka ale z roku na rok będzie coraz lepiej i piękniej
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
sniezek
100p
100p

Post »

Dziękuję za słowa otuchy i rady ;:196

Dziś wracając z kotem od fryzjera wiedziona intuicją zahaczyłam o netto i oczy me ujrzały bratki z jutrzejszej promocji,
więc kupiłam dwa 10 paki jasnofioletowych :tan ale chyba jeszcze dokupię ;:204

Jak gęsto się sadzi bratki, one się rozrastają chyba ;:218
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Dominiko jestem i z wielką chęcią będę Ci towarzyszyć w dalszych poczynaniach z tworzeniem ogrodu:)
Bratki się rozrastają,ja mam jedną sadzonkę w doniczce takiej mniejszej:)Zależy jakie masz donice?
Piękne krokusy i przebiśniegi:) Ciekawe co jeszcze skrywa Twój ogród? ;:224

Pozdrawiam serdecznie:)
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20

Post »

Widać, ze poprzedni właściciel w ogóle nie dbał o działkę, czeka cię dużooo pracy. Nie ma sensu pochopnie czegoś wycinać. Na waszym miejscu zostawiłabym wszystkie zdrowe drzewa i te zasiane iglaki( ewentualnie przesadziła na inne miejsce) Myślę, że warto na początek było by dosadzić drzew owocowych iglastych zwłaszcza srebrne świerki prezentują się super. Drzewa rosną powoli więc lepiej wsadzić je wcześniej a potem zająć się rabatami kwiatowymi.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

heej :wit już jestem. I nadrabiam zaległości. U Ciebie też taka masakra pogodowa?
Awatar użytkownika
sniezek
100p
100p

Post »

Annes 77 , sęk w tym, że nie mam jeszcze donic :lol: chciałabym gliniane tak miej więcej o średnicy 30 -40 cm ;:218

No niestety Madziu , zimno i wietrznie , deszcz też codziennie pada :| od jutra ma się poprawić pogoda niby ;:3
ela z NW
50p
50p
Od: 28 sty 2014, o 21:39

Post »

A czy masz jakies upatrzone ? o doniczki pytam bo tez sie rozgladam wlasnie na wiosenne beratki.
Pozdrawiam - Ela z NW
Zapraszam na: Wiejskie podwórko w siedlisku
Awatar użytkownika
sniezek
100p
100p

Post »

W markecie dom i ogród na O widziałam jesienią takie niższe, pękate , mam nadzieję, że będą teraz też :roll:
Awatar użytkownika
sniezek
100p
100p

Post »

U mnie jeszcze nic się nie dzieje, M wyjechał i sama z pracą i domem zostałam , wracam o północy padnięta, nawet bratków kupionych w netto jeszcze nie wsadziłam, bo muszę po donice jechać , a nie mam kiedy ;:219
Od sąsiadki dostałam lubczyk w kłączu (tak to chyba sie nazywa) i szczypiorków kilka ;:138 cieszę się, ale z drugiej strony muszę je w donicach posadzić na tarasie , bo warzywnika jeszcze nie mam , och te dylematy :wink:
M wraca dziś z Holandii i pisał, że kupił 2 rhododendrony jeden jakiś Czarna Wdowa ;:306 i paletkę lawendy :tan
I to tak sam z siebie :shock: ;:138
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”