to już cała kolekcja.
 to już cała kolekcja.U mnie ledwo kilka odmian i nawet nie bardzo wiem jakich.
Ale cieszy mnie każdy kwiatek i to mi wystarcza.

to już cała kolekcja.
 to już cała kolekcja.

Nie mogę się napatrzeć....
 Nie mogę się napatrzeć....

Nie zależy mi na dużych kępach ale dużej różnorodności.
 Nie zależy mi na dużych kępach ale dużej różnorodności. 

Oto kolejna:
  Oto kolejna:

Stokrotki piękne są
  Stokrotki piękne są  
  Poprawiam też niektóre rabatki, wywalam nadmiernie rozrośnięte kępy. Musi się znaleźć miejsce dla liliowców, kosaćców, dalii....Więc nie ma sentymentu - wielkie kępy wiesiołków, astrów, czarcikęsika i inne lądują na kompoście.
 Poprawiam też niektóre rabatki, wywalam nadmiernie rozrośnięte kępy. Musi się znaleźć miejsce dla liliowców, kosaćców, dalii....Więc nie ma sentymentu - wielkie kępy wiesiołków, astrów, czarcikęsika i inne lądują na kompoście. 

Jeszcze niedawno chwaliłem się swoimi wątrobowcami i już umarły...Jutro muszę poszukać dokładniej, może jeszcze gdzieś cię jakiś schował . Korony cesarskie mają już 8 cm, jak jutro poleje to tylko patrzeć jak zaczną kwitnąć
  Jeszcze niedawno chwaliłem się swoimi wątrobowcami i już umarły...Jutro muszę poszukać dokładniej, może jeszcze gdzieś cię jakiś schował . Korony cesarskie mają już 8 cm, jak jutro poleje to tylko patrzeć jak zaczną kwitnąć 

Mchy i wątrobowce są u mnie plagą. Podcinam je lekko łopatką i wiadrami wsypuję do wykopanych dołków, lekko zasypując ziemią. Nawet na kompost nie warto wywalać, bo to głównie ziemia.
 Mchy i wątrobowce są u mnie plagą. Podcinam je lekko łopatką i wiadrami wsypuję do wykopanych dołków, lekko zasypując ziemią. Nawet na kompost nie warto wywalać, bo to głównie ziemia. 

Wyrosło kilka takich w kępie fioletowych 'Remembrance'.
 Wyrosło kilka takich w kępie fioletowych 'Remembrance'.

Słońca było tyle do soboty, że szafrany bez doświetlania dobrze wyszły. A wyraziste kolory - to zasługa aparatu.
 Słońca było tyle do soboty, że szafrany bez doświetlania dobrze wyszły. A wyraziste kolory - to zasługa aparatu. Mchy i wątrobowce rosną u mnie jak szalone, bo mam podmokły teren. U Ciebie też?
 Mchy i wątrobowce rosną u mnie jak szalone, bo mam podmokły teren. U Ciebie też?