Hortensje w moim ogrodzie cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
slotys
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2012, o 09:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Hortensje w moim ogrodzie cz. 2

Post »

Witajcie weekendowo....
Złość mnie bierze ,bo cały tydzień czekałam na sobotę żeby skończyć ogarnianie ogrodu i trochę poprzesadzać a tu od rana zimno , wietrznie i deszczowo. A cały tydzień kiedy siedzimy w pracy cudowna , słoneczna i wiosenna pogoda... brrr

Sabinko dziękuję Ci kochana , ale chyba nie w pełni zasługuję na takie pochwały . Nawet nie wiesz ile w moim ogrodzie jest miejsc , które wymagają jeszcze ogarnięcia . Powoli staram się doprowadzać je do stanu ,który nie razi po oczach ale przy powierzchni 30 arów jeszcze trochę to potrwa .
Cieszę się ,że dzięki zdjęciom nasi mężowie stają się powoli "hortensjowymi znawcami" bo muszę przyznać ,że i mój mąż po kilku latach tworzenia ogrodu hortensje rozpoznaje bez problemu ;:306

Natalko skoro takie męki sprawiają Wam przyjemność zaraz będzie kolejna porcja staroci bo nowych zdjęć z powodu deszczu niestety nie mam. ;:196

Aguś nareszcie doczekałyśmy się weekendu a tu jak na złość załamanie pogody . Może jednak nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło - zaszyję się pod kocykiem z cieplutką kawką ;:113
Awatar użytkownika
slotys
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Małgosiu :wit przyszłam nacieszyć oczy hortensjami ale widzę też cudne lilie i liliowce i cieszę się jeszcze bardziej ;:138 Czy u Ciebie też taka paskudna pogoda jak by się ktoś powiesił :( U nas tak się mówi jak tak wieje jak dziś, no i ciśnienie spadło...jestem klapnięta i nic mi się nie chce :(
Mimo wszystko ciepło pozdrawiam z Pomorza ;:196
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgoś ach te twoje hortusie przyprawiają o zazdrość i szybsze bicie serca :shock:
masa kwiatów i wielkość powalają
muszę w tym roku o swoje zadbać a żeby o nich nie zapomnieć to napisze na kartce i przykleję do lodówki na kropelkę ;:306
Małgoś poszukuje bukietówki aby była tłem dla róż Pomponelli róża w kolorku różowym
możesz mi coś doradzić :lol:
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
slotys
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu dziękuję za pozdrowienia . U nas pogoda dzisiaj "paskudna" . Prawie cały dzień pada i wieje . Trzy razy w ciągu dnia przeszły wichury z granatowymi chmurami i silnym deszczem. Na początku złość mnie ogarnęła bo czekałam na sobotę żeby nadrobić ogrodowe zaległości. Cały tydzień słoneczko a dzisiaj jak na złość załamanie pogody . Ale przynajmniej sobie odpoczęłam ... na prace w ogrodzie przyjdzie czas... ;:108

Uleńko dziękuję .... Myślę ,że jako tło dla róży wybrałabym jedną z białych bukietowych czyli - Limelight, Polar Bear , Magical Moonalight . Na tle innych przebarwiających się na różowo , różyczka będzie się gubić.
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgosiu bardzo ci dziękuję ;:196
będzie Polar lub jest jeszcze nowość w Albamarze http://albamar.pl/pl/430-hortensja-buki ... ulata.html
Limkę już mam a Monilght mam już w planie na inne nasadzenia mam malutki kawałek ogródka i bardzo bym chciała miec w nim po kilka rodzajów roslin a nie skupiać sie na jednym, choć Limce trzeba przyznać że jest tą szczególną hortensją
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

MAŁOSIU....ale ucztę hortensjową nam zaserwowałaś....ile tych krzewów hortensji jest w Twoim posiadaniu......
Awatar użytkownika
slotys
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ula myślę , że Miś będzie lepszy . Little Lime jest miniaturą Limelight . Nie mam jej u siebie ale wydaje mi się będzie za niska by " robić za tło ". Misiek ma piękne puchate , białe kwiatostany a przy tym jest wyższy.

Krysiu dziękuję ...odmian bukietowych mam 8 , ale samych krzaczków dużo więcej bo po kilka z każdej odmiany . Podobnie jest z ogrodowymi a z roku na rok przybywa ...
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Nooooo, i taki widok to rozumiem ;:3
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Gosiuniu podleje i się zazieleni w przyszłym tygodniu będzie lepiej ;:168
Chciałabym kiedyś zobaczyć Twój ogród na żywo ...to musi być powalający widok ;:167
;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Podkarpackimi ścieżkami dotarłam do Ciebie bo niedaleko mam bom też z podkarpacia! :)
Jakoś dotychczas chyba rozmijałyśmy się! ;:131 Zwiedziłam Twój cudny hortensjowy raj i za innymi powtórzę,że widoki powalające!Moje hortensje ogrodowe też jeszcze okryte agro będę czekać na cynk, kiedy odkryjesz swoje jak nie zgubię wątku... ;:306

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
slotys
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Natalko dziękuję ...wiedziałam ,że Ci się spodoba ;:196

Danusiu pewnie masz rację z tym deszczem . Dzisiaj również było zimno, deszczowo i po prostu "paskudnie" . Włączył mi się "leniwiec" i całe popołudnie spędziłam wypoczywając pod kocykiem . Wypoczęłam za wszystkie czasy...tego trzeba mi było. Pod koniec nadchodzącego tygodnia ma powrócić słoneczna pogoda i będziemy mogły wyruszyć do ogrodów.
Jeżeli kiedyś będziesz w moich stronach serdecznie zapraszam Cię do mojego hortensjowego zakątka.

Maryniu
witaj kochana ...cieszę się ,że podoba Ci się mój hortensjowy ogród. Faktycznie jakoś do tej pory nie trafiłyśmy do swoich wątków ale teraz czas to nadrobić . Zapraszam Cię do siebie kiedy tylko zechcesz ...ja biegnę zwiedzić Twoje włości...
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

slotys pisze:Ula myślę , że Miś będzie lepszy . Little Lime jest miniaturą Limelight . Nie mam jej u siebie ale wydaje mi się będzie za niska by " robić za tło ". .
Co do tej miniatury to wszystko wyjdzie w "praniu"
Sanday Fraise też powinna być miniaturą Vanilia Fraise a była nią u mnie tylko jeden sezon . W tym już do miniatury jej troszkę brakowało mimo że byla u mnie króciutko przycięta to wyrosła sporo :;230
Little Lime w zeszłym roku u mnie była miniaturą(pierwszy rok u mnie) w tym się okaże ;:306
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
slotys
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie ciekawa jestem jak Little Lime zachowa się w tym roku . Nie mam jej u siebie , a jak jej kwiatostany czy faktycznie są mniejsze niż u Limelight ?
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Obrazek

Obrazek

i miniatura sanday fraise :;230
pierwszy sezon