Moje krokusiki zakwitną w tym roku nie dla mnie
Mój Raj część III
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Mój Raj część III
Cześć Grażynko ja też się wzbogaciłam o kilka berberysków, a dwa już tej wiosny kupiła, bo bardzo je lubię.
więc u Ciebie sobie pooglądam
Pozdrawiam serdecznie 
- Andzia84
- 1000p

- Od: 23 sty 2014, o 15:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Grażynko-piękne zdjęcia swoim berberyskom zrobiłaś
I modrzewiowi-uwielbiam modrzewie, na razie mam tylko jednego na pniu, ale zamierzam zaopatrzyć się w kilka innych. Są cudowne 
Zbudowałam dom, urodziłam syna, czas posadzić drzewo 
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Piękne berberysiki u mnie się sieją na rabatce jak chwasty
Krokusy cieszą ale u mnie pada, więc się stuliły.
Krokusy cieszą ale u mnie pada, więc się stuliły.
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu dzięki za pochwały , dzisiaj myślałam że mi głowę urwie,strach było chodzić po dworze, nam na działce drzwi od namiotu urwało
Aniu ja też niecierpliwie czekam na prawdziwą wiosnę ,właśnie na sasanki i forsycje
Alu cieszę się z tych moich berberysków ,na jesieni pogubiły listki a teraz tak ładnie puszczają,miód na moje serce
Teresko ja na drugi rok też wysieję nasionka wlasne sasanek ,bo słyszę na forum że tak się robi ,ja kupiłam gotowe sasanki i nie jestem pewna czy wzejdą,a stare sasanki potrafią zanikać
Tacca do wzorcowej działki to jeszcze daleko ale dziękuję ,jest mi bardzo miło, preparat kupię i spróbuję podlac chory różanecznik
Alinko ten rodondronek od początku był jakiś dziwny ,liście miał pozwijane,nie wiem czy to nie będzie stracony kwiat
Sylwuś ja tez mam zamiar dokupić wczesnowiosennych kwiatków bo człowiek jest spragniony po zimie oglądania pięknego kwiecia
Marysiu moje berberyski to miniaturki ,tak się cieszę że się przyjęły,krokuski mam pojedyncze na trawniku,jesienią kupię większą ilość i nasadzę w kępach , ładniej się prezentują
Andziu modrzewie są śliczne tylko mają jeden feler ,gubią igły na zimę i pod nim cały trawnik jest w igłach
Kasiula berberysy same się sieją ,czy ja dobrze zrozumiałam
miłej bezwietrznej niedzieli wszystkim życzę

Aniu ja też niecierpliwie czekam na prawdziwą wiosnę ,właśnie na sasanki i forsycje
Alu cieszę się z tych moich berberysków ,na jesieni pogubiły listki a teraz tak ładnie puszczają,miód na moje serce
Teresko ja na drugi rok też wysieję nasionka wlasne sasanek ,bo słyszę na forum że tak się robi ,ja kupiłam gotowe sasanki i nie jestem pewna czy wzejdą,a stare sasanki potrafią zanikać
Tacca do wzorcowej działki to jeszcze daleko ale dziękuję ,jest mi bardzo miło, preparat kupię i spróbuję podlac chory różanecznik
Alinko ten rodondronek od początku był jakiś dziwny ,liście miał pozwijane,nie wiem czy to nie będzie stracony kwiat
Sylwuś ja tez mam zamiar dokupić wczesnowiosennych kwiatków bo człowiek jest spragniony po zimie oglądania pięknego kwiecia
Marysiu moje berberyski to miniaturki ,tak się cieszę że się przyjęły,krokuski mam pojedyncze na trawniku,jesienią kupię większą ilość i nasadzę w kępach , ładniej się prezentują
Andziu modrzewie są śliczne tylko mają jeden feler ,gubią igły na zimę i pod nim cały trawnik jest w igłach
Kasiula berberysy same się sieją ,czy ja dobrze zrozumiałam
miłej bezwietrznej niedzieli wszystkim życzę
- Kasiula17

Tak u mnie jest ich masa...
Masz jeszcze ich nasionka takie czerwone koraliki, jak tak to pozbieraj i rzuć w jedno miejsce będzie ich tam gromada.Może Ci wychodzą ale nie wiesz i nie zwracasz jak lecisz haczkom.
Takie 2 listki, jak chcesz pokaże Ci jak wychodzą już widzę ich sporo na mojej rabacie.
Masz jeszcze ich nasionka takie czerwone koraliki, jak tak to pozbieraj i rzuć w jedno miejsce będzie ich tam gromada.Może Ci wychodzą ale nie wiesz i nie zwracasz jak lecisz haczkom.
Takie 2 listki, jak chcesz pokaże Ci jak wychodzą już widzę ich sporo na mojej rabacie.
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Grażynko zapomniałam napisać ,że pięknie z fotografowałaś berberysy 
Pozdrawiam Alicja
- terlica
- 500p

- Od: 24 mar 2013, o 07:26
Wiosna pełną gębą u Ciebie
Pięknie wysprzątane zagoniki. U nas po wietrznej sobocie była piękna słoneczna i ciepła niedziele,a dzisiaj wietrzysko od nowa.
Pięknie wysprzątane zagoniki. U nas po wietrznej sobocie była piękna słoneczna i ciepła niedziele,a dzisiaj wietrzysko od nowa.
Pozdrawiam-Ewa
- patusia336
- 1000p

- Od: 31 sty 2011, o 19:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gratuluję śliczna działka 
- ewunia7

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Śliczne fotki berberysów
- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Ale fajnie się zapowiadają berberyski, zwłaszcza ten z żółtymi listkami mnie zainteresował
jak ma na imię 
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Witaj Grażynko
Człowiek po zimie najbardziej spragniony koloru prawda więc jesienią czekaja nas duże zakupy cebulowe
A to czegoś nowego sie dowiedziałam że starsze sasanki potrafią zanikać, tego to ja nie wiedziałam. I pewnie dlatego trzba je co jakić czas odmładzać.
Grażynko jak tam poniedziałek mija? Czy nadal tak wieje? Czy już zamontowaliscie urwane drzwi od namiotu?
Człowiek po zimie najbardziej spragniony koloru prawda więc jesienią czekaja nas duże zakupy cebulowe
A to czegoś nowego sie dowiedziałam że starsze sasanki potrafią zanikać, tego to ja nie wiedziałam. I pewnie dlatego trzba je co jakić czas odmładzać.
Grażynko jak tam poniedziałek mija? Czy nadal tak wieje? Czy już zamontowaliscie urwane drzwi od namiotu?
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- Nikus
- 200p

- Od: 15 sty 2013, o 22:35
Witaj Grażynko. Berberysy masz bardzo ładne. Ja na razie mam jeden egzemplarz ale mam nadzieję, że moja kolekcja się powiększy. Życzę dużo słoneczka 
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Witam miłych gości , po krótkiej przerwie wracam do was kochani,u mnie był czas imieninowy eMa ,mała imprezka , były też zawirowania domowe , najmłodszy syn opuścił gniazdko rodzinne i zamieszkał ze swoją wybranką, my starzy zostaliśmy sami na włościach , zrobiło się strasznie cicho,nie wiem jak się do takiego stanu przyzwyczaimy
, no cóż taka kolej rzeczy,jestem też zdania że młodzi powinni docierać się sami
drzwi namiotu wiatr uszkodził,eM cosik tam naprawił ale wspomniał że są do wymiany,śweży wydatek szykuje się
a teraz pokarzę co mnie czeka jutro do zrobienia

Kasiulka nie widziałam u moich berberysków nasionek ,to są młodziaki ,jesienią posadzone ale skoro mówisz że rozmnażają się przez wysiew nasion to będę je obserwowaćKasiula17 pisze:Tak u mnie jest ich masa...
Alu dziękujęalicjad31 pisze:Grażynko zapomniałam napisać ,że pięknie z fotografowałaś berberysy
terlicko czekam jeszcze na kwitnienie forsycji i sasanek ,będę w pełni usatysfakcjonowana,a później to tulipanki,żonkile i tak dalejterlica pisze:Wiosna pełną gębą u Ciebie![]()
pastusiu witam Cię w moich skromnych progach,dziękuję za pochwalę działeczkipatusia336 pisze:Gratuluję śliczna działka
Ewuniu dziękiewunia7 pisze:![]()
Śliczne fotki berberysów
Tereniubereberysik żółty to goldalita a ten drugi to bagattelletesia39 pisze:Ale fajnie się zapowiadają berberyski, zwłaszcza ten z żółtymi listkami mnie zainteresowałjak ma na imię
Sylko tylko moja starsza sasanka wyszła z ziemi,kupilam młodziaki bo nie wiem jak długo ona jeszcze będzie rosła,czytalam gdzieś że sasanki nie są aż takie długowieczne,gorzej tylko bo mlode nie chcą wyjśc ,dowiedziałam się też na forum że można nasionka wysiewać ,więc tak w tym roku zrobię bo sasanki w moim ogrodzie muszą byćSylwia85 pisze:Witaj Grażynko![]()
Człowiek po zimie najbardziej spragniony koloru prawda więc jesienią czekaja nas duże zakupy cebulowe![]()
drzwi namiotu wiatr uszkodził,eM cosik tam naprawił ale wspomniał że są do wymiany,śweży wydatek szykuje się
Nikusek witaj ,berberyski moje to miniaturki ,cieszę się że za klimatyzowały się i jest im dobrze skoro puszczają listkiNikus pisze:Witaj Grażynko. Berberysy masz bardzo ładne. Ja na razie mam jeden egzemplarz ale mam nadzieję, że moja kolekcja się powiększy. Życzę dużo słoneczka
a teraz pokarzę co mnie czeka jutro do zrobienia

- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Sadzenie różyczek
, a a propos berberysów-dzisiaj dostałam paczke z berberysem Maria
- Kasiula17

Nasionka berberysów to te czerwone kuleczki co wiszą przez zimę chyba ze ptaszki je będą skubać ale potem one rozsiewają je po całym ogrodzie.
Piękne i już dorodne różyczki.
uważaj na kolce. 
Piękne i już dorodne różyczki.