Aleja Różana 33 cz. 2
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Aleja Różana 33 cz. 2
Witaj Tereniu, wiosenka budzi się u Ciebie pięknie, a przymrozki jeszcze maja być niestety, dziś straszyli nawet zimą 
- Malgolinka

- Od: 28 kwie 2010, o 14:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Mamciu, ale piękna u Ciebie wiosenka
Ja też dzisiaj pracowałam w ogródku, masz rację dzisiejszą pogodę psuł wiatr, musiałam ubrać chustkę by mnie nie owiało
Ja też dzisiaj pracowałam w ogródku, masz rację dzisiejszą pogodę psuł wiatr, musiałam ubrać chustkę by mnie nie owiało
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
- justyna_gl

- Od: 10 lut 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No ładnie
to tatuś Moni razem z Monią się byczą na urlopie
Śliczne zdjęcia z działki... Myśl Mamciu o sobocie (wiesz... Iga + bukszpany) ;)
Śliczne zdjęcia z działki... Myśl Mamciu o sobocie (wiesz... Iga + bukszpany) ;)
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Tereniu- widzę ,że u Ciebiewiosna na podobnym etapie jak u mnie
Ponoc w sobote ma padć więc plany działkowe nie wypalą
Ale nie myslę o tym .
Miłego wieczoru
Ponoc w sobote ma padć więc plany działkowe nie wypalą
Ale nie myslę o tym .
Miłego wieczoru
- justyna_gl

Hmmm, lepiej niech nie pada...
- MamciaTerenia
- 1000p

- Od: 1 lis 2012, o 14:44
Iwonko masz rację, też dzisiaj słyszałam o lekkim powrocie zimy w przyszłym tygodniu a przymrozki są u nas prawie codziennie.
Róże zostawiłam w kopczykach
Małgosiu ja też trochę porobiłam ale ten zimny wiatr trochę dokuczał...najpierw się rozbierałam a później ubierałam wszystko co miałam na działce
Justynko tak jakoś razem im wyszło...ale nie umawiali się
Będę intensywnie myśleć! A opady deszczu faktycznie zapowiadają!
Jadziu dlatego postaram się nadgonić trochę w ciągu tygodnia...ale deszcz jest potrzebny, robi się skorupa...
Pozdrawiam i dziękuję
Róże zostawiłam w kopczykach
Małgosiu ja też trochę porobiłam ale ten zimny wiatr trochę dokuczał...najpierw się rozbierałam a później ubierałam wszystko co miałam na działce
Justynko tak jakoś razem im wyszło...ale nie umawiali się
Będę intensywnie myśleć! A opady deszczu faktycznie zapowiadają!
Jadziu dlatego postaram się nadgonić trochę w ciągu tygodnia...ale deszcz jest potrzebny, robi się skorupa...
Pozdrawiam i dziękuję
Deszcz w przeciwności do przymrozku jest potrzebny bo jest już bardzo sucho, przynajmniej u mnie.
Dopiero po porządnym deszczu wszystko naprawdę zacznie eksplodować
Dopiero po porządnym deszczu wszystko naprawdę zacznie eksplodować
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Teresko wiosna ruszyła na całego ,prawie wszystkie roślinki budzą się do życia , u mnie też dużo kłów i listków wystaje z ziemi , ja myślę że nie będzie już takich mrozów co by mogły zaszkodzić 
- Zenia

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Tereniu..to obie wczoraj ciężko pracowałyśmy, w przeciwieństwie do ciebie u mnie bez zimnego wiatru. Tylko
. Niestety te nocne przymrozki nie chcą ustąpić, są prawie codziennie.
. Wczoraj ciemiernikom prawie wszystkie listki obcięłam...zmarzły. Podobnie na liliowcach, ledwo wypuściły listki już nadmarznięte. Tak więc życzmy sobie ustabilizowania pogody..dzień, noc za duża różnica temperatury.
. No i prośmy o deszczyk... 
- MamciaTerenia
- 1000p

Wykorzystałam ładną i słoneczną pogodę (dzisiaj nie wiał ten dokuczliwy, zimny wiatr) no i oczywiście popracowałam na działce. Coraz więcej działkowiczów zaczyna przychodzić na swoje działeczki...zaczyna się robić wesoło! Zanim doszłam do swoją działkę trochę czasu upłynęło
Dzień spędziłam jak zwykle pracowicie (z przerwą na kawusię z koleżanką)...w ruch poszła rabata z truskawkami i przygotowałam poletko pod marchewkę, por, seler i pietruszkę. Nie chciało mi się wierzyć że jest już tak późno jak zobaczyłam mojego M. obok działki...straciłam poczucie czasu
Janusz tak deszcz jest bardzo potrzebny, ziemia jest popękana i wysuszona w górnej warstwie. Deszcz zmyje kurz, odświeży a i roślinom też by sie przydał
Zobaczymy, u nas zapowiadają opady deszczu od soboty a później nawet opady deszczu ze śniegiem!
Grażynko no ja też myślę że zapowiadane niskie temp. w przyszłym tygodniu nie zaszkodza roślinom, prawie wszystko wyszło...
Zeniu u mnie po tych przymrozkach tak samo jak u Ciebie...no ale cóż, nic na to nie poradzimy
Tak, prośmy o deszcz...
Dzień spędziłam jak zwykle pracowicie (z przerwą na kawusię z koleżanką)...w ruch poszła rabata z truskawkami i przygotowałam poletko pod marchewkę, por, seler i pietruszkę. Nie chciało mi się wierzyć że jest już tak późno jak zobaczyłam mojego M. obok działki...straciłam poczucie czasu
Janusz tak deszcz jest bardzo potrzebny, ziemia jest popękana i wysuszona w górnej warstwie. Deszcz zmyje kurz, odświeży a i roślinom też by sie przydał
Grażynko no ja też myślę że zapowiadane niskie temp. w przyszłym tygodniu nie zaszkodza roślinom, prawie wszystko wyszło...
Zeniu u mnie po tych przymrozkach tak samo jak u Ciebie...no ale cóż, nic na to nie poradzimy
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Tereniu, Twoja działeczka w mieście, nic roślinkom nie będzie. U nas też stale minusy, a wszystko na wierzchu.
- justyna_gl

Mam nadzieję że te minusowe temperatury nie zaszkodzą roślinkom które sa już na zewnątrz. U mnie najmocniej puściły się floksy ;)
- MamciaTerenia
- 1000p

Iguś mam taką nadzieję
Justynko ja też
Widzisz co Iga napisała 
Justynko ja też
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Tereniu
u mnie też wszystkie rośliny na wierzchu, szachownice już tworzą łodyżki tylko krokusy jeszcze w szczypiorkach. Zapowiadają ochłodzenie, nawet śnieg ale myślę, że to nie zaszkodzi naszym roślinom. Pozdrowienia i buziaki zostawiam 
- MamciaTerenia
- 1000p