Działeczka- marzenia się spełniają !
- zuzola11
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 sty 2013, o 10:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Działeczka- marzenia się spełniają !
Aniu moje orliki posiane w domu wzeszły
może cos z nich będzie. Ktoś może pomyśli , że jestem niezle zakręcona wysiewam roslinki , które wysiewaja sie samoczynnie i rosną bezproblemowo ale proszę pokazać mi tu osobe nie zakręconą na punkcie ogrodu i roślinek 
zuzola11 zapraszam - Moje pierwsze "kroki" na działce
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Brawo Kasiu, super, gratulacje. ja czekam na paczkę zamówioną zimą, w której mam nadzieję znajda się orliki Nora Barlow, Black Barlow i Ruby Port'
A zamówiłaś jakieś przetaczniki?
A zamówiłaś jakieś przetaczniki?
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oj przetaczniki... moje marzenie...
Ja mam orliki wysiane z nasion w zeszłym sezonie. Mam nadzieję, że przetrwały. Póki co ani śladu
Ja mam orliki wysiane z nasion w zeszłym sezonie. Mam nadzieję, że przetrwały. Póki co ani śladu
Wyjdą Aneczko, nie martw się... ja od wczoraj wożę 3 płytki betonowe z OBI i paliki do przesadzonej brzoskwinii i jeszcze dokupię pod pomidory. odwiedziłam Obi , z roślin jeszcze niczego nie mają, ale nasion od zatrzęsienia. Znalazłam w końcu bazylię grecką..
Dalia z nasion powoli się kula, szałwia błyszcząca, trochę osteospermum, ale mimo pikowania wyciągają się do słonka.. Ostnica tez posiana,mam nadzieję, że szybko wzejdzie.
Dalia z nasion powoli się kula, szałwia błyszcząca, trochę osteospermum, ale mimo pikowania wyciągają się do słonka.. Ostnica tez posiana,mam nadzieję, że szybko wzejdzie.
Ania
- aneczka1979

Oj Aniu widzę, że masz w domu o wiele więcej parapetów ode mnie ;)
Daj znać jak pojawią się roślinki w Obi, to też pojadę -bo do Obi to już mam sporą wyprawę.
Daj znać jak pojawią się roślinki w Obi, to też pojadę -bo do Obi to już mam sporą wyprawę.
Kochana, ja mam w domu tylko jeden parapet w dodatku w łazience, więc jak mój M korzysta z toalety i robi wielkie wietrzenie, to wiesz.....
takie nowoczesne budownictwo. reszta okien sięga podłogi, wiec parapetu brak. Dlatego ograniczam się bardzo. Na razie mam popikowane w multipalecie, ale jak przyjdzie czas na przesadzanie wysokich dalii to będzie kłopot. Mam jeszcze małe sieweczki bazylii cynamonowej, szałwia omączona się chyba nie uda, szkoda. Za chwilkę posieję aksamitki na balkon z synusiem, żeby miał swój wkład, słoneczniki niskie mam dla niego i dynię. Dynię podpędzę w rolce po papierze toaletowym, nie zajmie wiele miejsca. Tak samo groszek pachnący. Na takie drobiazgi miejsce się znajdzie....
takie nowoczesne budownictwo. reszta okien sięga podłogi, wiec parapetu brak. Dlatego ograniczam się bardzo. Na razie mam popikowane w multipalecie, ale jak przyjdzie czas na przesadzanie wysokich dalii to będzie kłopot. Mam jeszcze małe sieweczki bazylii cynamonowej, szałwia omączona się chyba nie uda, szkoda. Za chwilkę posieję aksamitki na balkon z synusiem, żeby miał swój wkład, słoneczniki niskie mam dla niego i dynię. Dynię podpędzę w rolce po papierze toaletowym, nie zajmie wiele miejsca. Tak samo groszek pachnący. Na takie drobiazgi miejsce się znajdzie....
Ania
- DuczekiOsia
- 1000p

- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Kontakt:
ja groszek odrazy do gruntu saieje ... ładnie wschodzi .. a jak ty tą dynie w tej rolce?? ziemi tam wsypiesz ??
Tak, i jak podrośnie to razem z tą rolka do ziemi włożę, a tam się w całości rozłoży. Groszek siałam w zeszłym roku i wilec mi wylazł.... więc teraz na testy go biorę..
Ania
- Ruda2011

- Od: 19 mar 2011, o 10:29
Aniu groszek do ziemi, nawet teraz
. U mnie pod śniegiem przetrwał taki, który rozsiał się jesienią. nie jeden
Gronio to terminator - da radę. Nie zakopuj go nawet - rzuć, przyciśnij palcem i .... to wszystko. Ja odkryłam to, gdy posiałam, z całym szcunkiem, wiesz - rowek, nasionka, pieczołowicie przysypane, chuchane
. Miał mnie w nosie
. A takie, które pogubiły ptaki z dziobów - rosły, kwitły i pachniały.
- aneczka1979

Mariola o tym groszku to ja właśnie wczoraj u Ciebie wyczytałam i tak tez dziś zrobiłam. Już posadzony
Mam nadzieję, że pięknie urośnie i będzie jeszcze piękniej pachniał
Co prawda ciut go ziemią przykryłam
...co by mu zimno nie było 
Groszek to na balkon chciałam, więc go chyba już wetknę w ziemię. Na balkonie posiałam tez rzodkiewkę i sałatę wczesną. Za 60 dni zbiór .
Reszta musi poczekać do weekendu , no chyba że będą te przymrozki to nie pojadę na działkę, ale plan mam taki, by wsypać ziemię do moich mini warzywniczków i posiać co nieco.
Ania
- aneczka1979

Aniu to zamiast na kawę, wpadłabym do ciebie na kromkę ciemnego pieczywa z sałatą i rzodkiewką 
Jasne, ale pozwolisz, że chleb będzie kupny... ja nie mam ręki do wypieków.
Ania
- DuczekiOsia
- 1000p

- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Kontakt:
fajnie mieć balkon :)można go obsadzić nawet warzywkami i wszystko takie świeżutkie prosto z krzaka
mniam 
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Pewnie,że fajnie miec balkon-pranie można powiesićDuczekiOsia pisze:fajnie mieć balkon :)można go obsadzić nawet warzywkami i wszystko takie świeżutkie prosto z krzakamniam