Ogród Marty cz. IV
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Marty cz. IV
Marto nowe rabatki, ja też lubię piwonie, uwielbiam odmiany pachnące. Mam kilka tych starych.
Róże sadziłam wczoraj. I do mnie paczki przychodzą, poszalałam tego roku bardzo, a miejsca powoli brakuje.
Róże sadziłam wczoraj. I do mnie paczki przychodzą, poszalałam tego roku bardzo, a miejsca powoli brakuje.
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Mam ogród trochę mniejszy (koło 20 arów) i nie ogarniam. Jakim cudem dajesz sobie radę?
Moje nowe rabaty dopiero w planie, a Ty już sadzisz. Jestem pełna podziwu 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jak ja zazdroszcze nowych rabat. Mnie już tylko zostało poprawianie starych. I mam z tym czasami wielki problem, bo nie wiem jak poprzesadzać rośliny i jakie dosadzić, żeby rabaty uporządkować. Mam taki kłopot z jedną rabatą. Za nic nie mogę wymyślić jak ją poprawić
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Martuniu!....nowe rabatki...perfekcyjne!
Grujecznik zachwyca...mam tez 3 letniego, ale mój stoi w miejscu...może w niewłaściwe ma podłoże
Jak już wejdę do Twojego raju...to trudno stąd wyjść...urzeka bez reszty.
Posyłam serdeczności
Grujecznik zachwyca...mam tez 3 letniego, ale mój stoi w miejscu...może w niewłaściwe ma podłoże

Jak już wejdę do Twojego raju...to trudno stąd wyjść...urzeka bez reszty.
Posyłam serdeczności

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu,rabaty są zrobione na miejscu trawnika,nawywoziłam się tej wierzchniej warstwy taczkami i trzeba było wsypać do wszystkich koryt nową ziemię,no i zrobić te koryta,takich miejsc nowych jest na teraz zrobionych 6, poza tym dwa miejsca są zrobione na starych rabatach bo wyrzuciłam starą śliwę i przesadziłam perukowiec i 3 jabłonki,zrobiło się miejsce na nowe rośliny ,ale jeszcze będą robione nowe rabaty pod hortensje,pozdrawiam i miłej nocki życzę
Dorotko,wszyscy coś robią nowego,ale będziemy oglądać,buziaczki dla Ciebie
Ewo,nie bardzo daję radę ,bo nie mam posprzątanej do końca starej części ogrodu,bo zajęłam się nową,pozdrawiam
Gosiu,ja bym na Twoim miejscu zrobiła chociaż 1 małą nową rabatę,może mąż nie zauważy ,buziaczki dla Ciebie
Bogusiu,chciałabym ,że by nowe rabatki zauroczyły kwiatami,a czy to wyjdzie to zobaczymy,grójecznik rośnie u mnie na zwykłej ziemi ,nic nie ma specjalnego,no może zasilam go przefermentowaną gnojówką przy okazji ,jak koło niego zasilam rośliny,ale muszę Ci powiedzieć ,że drzewa swoim rytmem zaczynają rosną po 3 latach ,wcześniej to okres adaptacji,więc może teraz ruszy do przodu,miło,że podoba się ogród,całuski posyłam

Dorotko,wszyscy coś robią nowego,ale będziemy oglądać,buziaczki dla Ciebie

Ewo,nie bardzo daję radę ,bo nie mam posprzątanej do końca starej części ogrodu,bo zajęłam się nową,pozdrawiam

Gosiu,ja bym na Twoim miejscu zrobiła chociaż 1 małą nową rabatę,może mąż nie zauważy ,buziaczki dla Ciebie

Bogusiu,chciałabym ,że by nowe rabatki zauroczyły kwiatami,a czy to wyjdzie to zobaczymy,grójecznik rośnie u mnie na zwykłej ziemi ,nic nie ma specjalnego,no może zasilam go przefermentowaną gnojówką przy okazji ,jak koło niego zasilam rośliny,ale muszę Ci powiedzieć ,że drzewa swoim rytmem zaczynają rosną po 3 latach ,wcześniej to okres adaptacji,więc może teraz ruszy do przodu,miło,że podoba się ogród,całuski posyłam

-
- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Witam Martuś o poranku.
Wspomnienia cudowne ale niedługo będą takie widoki, jeszcze troszeczkę a będziemy się nimi napajać w naszych ogrodach...

Wspomnienia cudowne ale niedługo będą takie widoki, jeszcze troszeczkę a będziemy się nimi napajać w naszych ogrodach...
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Cudowne wspomnienia sezonu ogrodowego w pełni.
Nie mogę się doczekać kiedy będzie widoczna zielona poświata z liści na drzewach, kiedy buchną pierwsze pąki i będzie unosił się w powietrzu zapach kwiatów
Nie mogę się doczekać kiedy będzie widoczna zielona poświata z liści na drzewach, kiedy buchną pierwsze pąki i będzie unosił się w powietrzu zapach kwiatów

- dorkow0
- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Martuś, pokazuj wspomnienia, pokazuj jak najwięcej...
Jeszcze troszkę czasu, nim będą nowe, a jak będą, to zawsze inne, bo zmieniamy je co roku...
Serdeczności zostawiam...

Jeszcze troszkę czasu, nim będą nowe, a jak będą, to zawsze inne, bo zmieniamy je co roku...

Serdeczności zostawiam...

-
Kasiu,a ja odpowiadam wieczorkiem,bo cały dzień w ogrodzie pracuję,niedługo pewnie będą takie ogrody jak na zdjęciach ,ale wtedy tak bardzo szybko leci czas,nie można nadążać za kwiatami,tak szybko wszystko się zmienia,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie
Aguś,wszyscy nie możemy doczekać się pięknych widoków i zapachów i smaków lata,ja też tęsknię,cudownych snów
,a rano słoneczka życzę
Beatko,jaka super zmiana w avatarku , to rzeczywiście głupie,żeby tyle czekać na taką chwilę,wszyscy tęsknimy i wzdychamy do zdjęć ,całuski dla Ciebie

-- 10 mar 2014, o 21:41 --
Dorotko,miło,że jesteś ,ja dzisiaj wykończona pracą w ogrodzie,od rana do 17 potem biegiem obiad,jemy o18 bo tak wracają z pracy ,a teraz na chwilę muszę być z Wami,bo by mi czegoś brakowało,buziaczki dla Ciebie

Aguś,wszyscy nie możemy doczekać się pięknych widoków i zapachów i smaków lata,ja też tęsknię,cudownych snów

Beatko,jaka super zmiana w avatarku , to rzeczywiście głupie,żeby tyle czekać na taką chwilę,wszyscy tęsknimy i wzdychamy do zdjęć ,całuski dla Ciebie

-- 10 mar 2014, o 21:41 --
Dorotko,miło,że jesteś ,ja dzisiaj wykończona pracą w ogrodzie,od rana do 17 potem biegiem obiad,jemy o18 bo tak wracają z pracy ,a teraz na chwilę muszę być z Wami,bo by mi czegoś brakowało,buziaczki dla Ciebie

- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Martuś jak to mówią w miarę jedzenia apetyt rośnie
a nam w miarę oglądania też apetyt rośnie na nowe roślinki
jak to na załączonych fotkach
dwie piękne rabaty a na nich pewnikiem same rarytaski
to te piwonie co wstawialaś wcześniej
oj będzie się latem działo
Dzięki za fotkę brzozowego zagajnika

Dzięki za fotkę brzozowego zagajnika

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
-
Marysiu,trochę poszalałam, bo te piwonie teraz posadzone są jeszcze na innych nowych rabatach ,nowych rabat już nie zliczę ,przedłużyłam niektóre stare i są nowe miejsca , tegoroczne piwonie tak pięknie rosną ,że aż się martwię ,żeby ich coś nie uszkodziło i myślę że zakwitną ,czekam na dalsze dostawy piwonii ,lilii, funki,żurawek,róż i hortensji,dlatego miejsca trzeba było dużo ,niech się coś dzieje w tym ogrodzie ,wyjątkowo w tamtym roku nic nie przybyło,więc teraz nadrabiam
pozdrawiam gorąco i cieszę się ,że wpadłaś 

- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Martuniu, melduję że maliny zrobione
Kwiaty rozwarów zawsze mnie zachwycają, takie delikatne i zwiewne, mam dwie duże kępy, szkoda tylko że tak późno wychodzą z ziemi, bo przez to wkopałam w nie powojniki, rosły razem cały zeszły sezon, boję się ich rozdzielać żeby nie zmarnować roślin, korzenie pewnie mają razem splątane, to jest skutek braku notatek nasadzeń i sklerozy
Pozdrawiam.

Myślę dokładnie tak samo, lato tak szybko mija, często z kapryśną pogodąbeatrix+ pisze:Och...Dlaczego u nas taki głupi klimat,że tylko parę miesięcy możemy na żywo oglądać takie cuda...potem przez resztę roku żyjemy wspomnieniami... Co za los...

Kwiaty rozwarów zawsze mnie zachwycają, takie delikatne i zwiewne, mam dwie duże kępy, szkoda tylko że tak późno wychodzą z ziemi, bo przez to wkopałam w nie powojniki, rosły razem cały zeszły sezon, boję się ich rozdzielać żeby nie zmarnować roślin, korzenie pewnie mają razem splątane, to jest skutek braku notatek nasadzeń i sklerozy

Pozdrawiam.
- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31

Przyszłam się pochwalić, że moje piwonie też już są posadzone, wprawdzie tylko 4 szt, ale jesienią posadziłam 6 szt
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Moich piwonii ani starych ani tych nowszych - nie widać jeszcze !
Będzie piękny dzień i spokojnie można będzie oddać się ogrodowej pracy ! miłego dnia Marto!

Będzie piękny dzień i spokojnie można będzie oddać się ogrodowej pracy ! miłego dnia Marto!