Ogród Marty cz. IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Marty cz. IV

Post »

Marto nowe rabatki, ja też lubię piwonie, uwielbiam odmiany pachnące. Mam kilka tych starych.
Róże sadziłam wczoraj. I do mnie paczki przychodzą, poszalałam tego roku bardzo, a miejsca powoli brakuje.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Mam ogród trochę mniejszy (koło 20 arów) i nie ogarniam. Jakim cudem dajesz sobie radę? :D Moje nowe rabaty dopiero w planie, a Ty już sadzisz. Jestem pełna podziwu ;:180
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak ja zazdroszcze nowych rabat. Mnie już tylko zostało poprawianie starych. I mam z tym czasami wielki problem, bo nie wiem jak poprzesadzać rośliny i jakie dosadzić, żeby rabaty uporządkować. Mam taki kłopot z jedną rabatą. Za nic nie mogę wymyślić jak ją poprawić
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Martuniu!....nowe rabatki...perfekcyjne!
Grujecznik zachwyca...mam tez 3 letniego, ale mój stoi w miejscu...może w niewłaściwe ma podłoże :?:
Jak już wejdę do Twojego raju...to trudno stąd wyjść...urzeka bez reszty.
Posyłam serdeczności ;:196
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu,rabaty są zrobione na miejscu trawnika,nawywoziłam się tej wierzchniej warstwy taczkami i trzeba było wsypać do wszystkich koryt nową ziemię,no i zrobić te koryta,takich miejsc nowych jest na teraz zrobionych 6, poza tym dwa miejsca są zrobione na starych rabatach bo wyrzuciłam starą śliwę i przesadziłam perukowiec i 3 jabłonki,zrobiło się miejsce na nowe rośliny ,ale jeszcze będą robione nowe rabaty pod hortensje,pozdrawiam i miłej nocki życzę :wit :uszy

Dorotko,wszyscy coś robią nowego,ale będziemy oglądać,buziaczki dla Ciebie ;:196

Ewo,nie bardzo daję radę ,bo nie mam posprzątanej do końca starej części ogrodu,bo zajęłam się nową,pozdrawiam :wit :D

Gosiu,ja bym na Twoim miejscu zrobiła chociaż 1 małą nową rabatę,może mąż nie zauważy ,buziaczki dla Ciebie ;:196

Bogusiu,chciałabym ,że by nowe rabatki zauroczyły kwiatami,a czy to wyjdzie to zobaczymy,grójecznik rośnie u mnie na zwykłej ziemi ,nic nie ma specjalnego,no może zasilam go przefermentowaną gnojówką przy okazji ,jak koło niego zasilam rośliny,ale muszę Ci powiedzieć ,że drzewa swoim rytmem zaczynają rosną po 3 latach ,wcześniej to okres adaptacji,więc może teraz ruszy do przodu,miło,że podoba się ogród,całuski posyłam ;:196 :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

troszkę wspomnień
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Witam Martuś o poranku. :wit
Wspomnienia cudowne ale niedługo będą takie widoki, jeszcze troszeczkę a będziemy się nimi napajać w naszych ogrodach...
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Cudowne wspomnienia sezonu ogrodowego w pełni.
Nie mogę się doczekać kiedy będzie widoczna zielona poświata z liści na drzewach, kiedy buchną pierwsze pąki i będzie unosił się w powietrzu zapach kwiatów ;:170
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Martuś, pokazuj wspomnienia, pokazuj jak najwięcej... ;:196
Jeszcze troszkę czasu, nim będą nowe, a jak będą, to zawsze inne, bo zmieniamy je co roku... :D
Serdeczności zostawiam... ;:168
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu,a ja odpowiadam wieczorkiem,bo cały dzień w ogrodzie pracuję,niedługo pewnie będą takie ogrody jak na zdjęciach ,ale wtedy tak bardzo szybko leci czas,nie można nadążać za kwiatami,tak szybko wszystko się zmienia,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie :wit ;:196

Aguś,wszyscy nie możemy doczekać się pięknych widoków i zapachów i smaków lata,ja też tęsknię,cudownych snów ;:19 ,a rano słoneczka życzę ;:3 ;:3 ;:3

Beatko,jaka super zmiana w avatarku , to rzeczywiście głupie,żeby tyle czekać na taką chwilę,wszyscy tęsknimy i wzdychamy do zdjęć ,całuski dla Ciebie ;:196 :wit

-- 10 mar 2014, o 21:41 --

Dorotko,miło,że jesteś ,ja dzisiaj wykończona pracą w ogrodzie,od rana do 17 potem biegiem obiad,jemy o18 bo tak wracają z pracy ,a teraz na chwilę muszę być z Wami,bo by mi czegoś brakowało,buziaczki dla Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Martuś jak to mówią w miarę jedzenia apetyt rośnie ;:306 a nam w miarę oglądania też apetyt rośnie na nowe roślinki :heja jak to na załączonych fotkach ;:108 dwie piękne rabaty a na nich pewnikiem same rarytaski ;:oj to te piwonie co wstawialaś wcześniej ;:173 oj będzie się latem działo ;:215
Dzięki za fotkę brzozowego zagajnika ;:138
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu,trochę poszalałam, bo te piwonie teraz posadzone są jeszcze na innych nowych rabatach ,nowych rabat już nie zliczę ,przedłużyłam niektóre stare i są nowe miejsca , tegoroczne piwonie tak pięknie rosną ,że aż się martwię ,żeby ich coś nie uszkodziło i myślę że zakwitną ,czekam na dalsze dostawy piwonii ,lilii, funki,żurawek,róż i hortensji,dlatego miejsca trzeba było dużo ,niech się coś dzieje w tym ogrodzie ,wyjątkowo w tamtym roku nic nie przybyło,więc teraz nadrabiam :wit ;:168 pozdrawiam gorąco i cieszę się ,że wpadłaś ;:65
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Martuniu, melduję że maliny zrobione ;:172
beatrix+ pisze:Och...Dlaczego u nas taki głupi klimat,że tylko parę miesięcy możemy na żywo oglądać takie cuda...potem przez resztę roku żyjemy wspomnieniami... Co za los... :|
Myślę dokładnie tak samo, lato tak szybko mija, często z kapryśną pogodą :(

Kwiaty rozwarów zawsze mnie zachwycają, takie delikatne i zwiewne, mam dwie duże kępy, szkoda tylko że tak późno wychodzą z ziemi, bo przez to wkopałam w nie powojniki, rosły razem cały zeszły sezon, boję się ich rozdzielać żeby nie zmarnować roślin, korzenie pewnie mają razem splątane, to jest skutek braku notatek nasadzeń i sklerozy ;:223
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Przyszłam się pochwalić, że moje piwonie też już są posadzone, wprawdzie tylko 4 szt, ale jesienią posadziłam 6 szt
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Moich piwonii ani starych ani tych nowszych - nie widać jeszcze !
Będzie piękny dzień i spokojnie można będzie oddać się ogrodowej pracy ! miłego dnia Marto!
;:196
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”