Kwiatki prawie wszystkie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kwiatki prawie wszystkie

Post »

Jakie masz już piękne krokusiki! :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

;:306 nie Ty jedna dałaś się opętać.
Dopiero kiedy trzeba było ciąć róże przyszłam po rozum do głowy.......jak zwykle za póżno...... ;:112
A co jeszcze chcesz do boltonii, bo tylko ją wysyłać to szkoda robić paczkę. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Cudowne kwiaty... takie swojskie, najbardziej uwielbiam malwy, a tu taki śliczny kolorek ;:173 :wit
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Irminko czy krokusiki to teraz kwitną, śliczna wiosna mnie przywitała nam morzem ;:3, żeby tylko późniejsze prognozy się nie sprawdziły.
Do zobaczenia ;:196
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Irminko, napatrzyłam się na te Twoje kosmosy i postanowiłam je wysiać. Wymyśliłam dla nich miejsce pod płotem, między hortensjami grandiflora. Kiedy mogę je wysiać wprost do gruntu? Czy przygotowujesz ziemię jakoś specjalnie?
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08

Post »

Ewo, krokusy i przebiśniegi to jedyne kwiatki na razie, ale jak one cieszą, trochę słoneczka wyszło i coraz więcej się ich pokazuje :D

Grażynko, możemy się trochę wstrzymać, chciałabym posadzić boltonię od razu na stałe miejsce, a u mnie taki ścisk i na razie nie wiem, gdzie co jest (to znaczy wiem, mniej więcej :oops: )

Obrazek

Ewo, dokupiłam też nasiona pełnych malw, zarzekałam się kiedyś, że mi się nie podobają, ale muszę to sprawdzić :lol:

Masko, krokusy i przebiśniegi to pierwsze kwiatki w tym sezonie. Najwięcej jasnofioletowych,trochę żółtych i białych.
Nie znam prognozy długoterminowej, ale bardzo chciałabym, aby wyszły czosnki niedźwiedzie, bo mam ich całkiem sporo, a Ty na pewno wykorzystasz je w swojej kuchni. Zrobiłam Twoje curry, to mój smak, naprawdę trudno przestać jeść :D

Kasiu, onętkom najlepiej nic specjalnie nie przygotowuj, one lubią uboższą ziemię. Ciekawa jestem, jak się wkomponują u Ciebie. Jeśli by Ci się nie spodobało, będzie łatwo się ich pozbyć. Nasiona możesz wysiać w kwietniu, możesz je pikować, dobrze też znoszą przesadzanie dużych sadzonek. Najłatwiejsze kwiatki świata :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ok, byle nie za długo, bo potem będzie się długo przyjmować.
To może jak już będziesz gotowa do jej wsadzenia to napisz, tak będzie najlepiej.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko, oczywiście, jak najszybciej :wit

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Iwaszkiewicz i Niemen :D
http://www.youtube.com/watch?v=cGhX9lDROQI
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Irminko, piękne wspomnienia lata. U mnie też krokusy już kwitną, ale jeszcze nie wszystkie. Muszę ich jeszcze więcej dosadzić jesienią. Za to obcięłam żywopłot ligustrowy i zrobiłam sadzonki z patyczków- u mnie niczego wciąż nie ma zadużo, więc wykorzystuję swój materiał, żeby już tyle nie wydawać. Przycięłam tawułkę japońską, też patyczki do doniczki. No i wykosiłam- tak wykosiłam przwie cały koniec działki kosiarką. Pierwszy raz w życiu te rejony były koszone, więc uszarpałam się i dzić łapy bolą, że włosy z trudem czesałam. Jednak zachwyt synka, jak tu ładnie, wynagrodził cały trud. Teraz jak trawa zacznie rosnąć, to będzie ładnie, a nie jak na zapuszczonym nieużytku.
Zrobiliśmy Patrykowi huśtawkę koło jego domku, teraz dostanie jeszcze stół z palety i ławki z bali. Planuje kolegów zapraszać z przedszkola, więc musi mieć gdzie ich sadzać :wink: .
No i pochwalę się, mam siewki pelasiek, które Patryk wysiał :tan . Oszczędzam w tym roku na czym się da, więc wysiewy spore robię. Co z tego wyrośnie ;:131 , ale plany mam ambitne.
Pozdrawiam słonecznie i bardzo, bardzo ciepło
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Irminko - u mnie kwitnie dopiero jeden krokusik, reszta dopiero mniej lub bardziej energicznie gramoli się na powierzchnię.
Jak widać wiosna do Ciebie zawitała wcześniej niż do mnie :lol:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Piękne poletka krokusów.
Dzisiaj słonko i ciepło, więc pewno pracujesz w ogródku.
Zatem owocnej pracy. ;:304
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko, energicznie zaczęłaś sezon ogrodniczy i jak zwykle masz tyyyle planów! Bardzo jestem ciekawa, jak będą wyglądały nasadzenia, róże, krzewy i ten ogrom kwiatów, które do tej pory wsadziłaś. Nawet nie wiem, jak wyglądają nasiona pelargonii, a z Twojego Synka to rośnie wspaniały ogrodnik i wielki gospodarz ;:138

Marysiu, zawsze 'ponaglałam' wiosnę, niecierpliwie czekałam na coraz to nowe, wiosenne kwiaty, a w tym roku jakoś wyluzowałam i lepiej mi z tym. Mam jedynie takie wrażenie, że nornice wyjadły mi wszystkie tulipany, ale to moje coroczne obawy. Coś tam zawsze zostanie :lol:

Grażynko, pogoda od rana wręcz letnia, krokusów coraz więcej, już są pierwsze cebulice i różowe, a zarazem niebieskie miodunki. O tych ostatnich dawno temu przeczytałam, że Anglicy nazywają je 'żołnierzyki i marynarzyki', ale zupełnie nie wiem, dlaczego :?: W ogrodzie nieodłączny grzeczny bardzo kot, Ruda-ska. Aż pomarańczowa w słońcu :D

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Irminko czy na całym wybrzeżu tak pięknie kwintą krokusy :lol:
Ucieszyłaś mnie ogromnie, że zrobiłaś curry ....no i smakowało ;:168
Wytarmoś Rudaskę skoro taka grzeczna :D Już coraz bliżej :heja
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Wyluzowałas z wołaniem wiosny, a ona sama do Ciebie przyszła. :D
Krwawnica podobno bardzo późno wschodzi. Także trzeba uzbroić się w cierpliwość
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Irminko nasionka pelaśki, lak maku. Małe drobne. W opakowaniu było z 10 i wszystkie wyszły :tan . Lawenda nawet mi wychodzi z siewu. Oj będzie się działo :tan .
Wczoraj w wyprzedawanej szkółce kupiłam 19 tuj. Wiem, ze na FO jest jakaś moda anty-tujowa, ale mnie się podobają. Muszę się trochę przysłonić z boku. Odkryłam tę lukę chodząc na rower z synkiem. No wszystko mam jak na dłoni z drogi sąsiada. Mogą sobie ustawienie mebli w salonie oglądać z odległości 50m.
Poza tym spokojnie, bo toż to przecież dopiero I-sza dekada marca. Na dzień wiosny otworzę wątek- obiecuję :uszy
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”