Dobrej pogody jutro! Czekam na fotki
Pasja - czas letni się zbliża :)
- robaczek_Poznan
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Pasja - czas wiosenny :)
Wykonałaś dzisiaj mnóstwo pracy, takie zmęczenie jednak bardzo budujące
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu, weekend pełen roboty był u Ciebie. Ja tez wywalam swoje liliowce, mimo ze je lubię, to nie mam dla nich miejsca- przynajmniej na ta chwile. Czas napięty, więc spotkać sie nie udało. Czekam na fotki iryskow
- magenta

- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Dobry wieczór
Dzisiaj był dalszy ciąg prac
Od 9 rano! Trafiła się świetna okazja, bo M. poszedł z młodym na zawody i do 16-tej miałam sporo czasu
Przycięłam, żywopłot, któremu solidnie się należało, pod sekator poszły również tawuły, zeschłe kwiatostany hortensji. Pozbierałam, jeszcze liście i inne śmieciaki. Poszerzyłam rabatę obok jaśminowca i wyrównałam trawnik przy drewutni, przesadzając co nieco i podsypując zdrowo ziemią z własnego kompostu
Podlałam również rh i różaneczniki bo ziemia jest dość sucha Szczęśliwa jestem jak norka
Kasiek Pogoda była wspaniała, czuję że sobie opaliłam policzki
Magda to prawda, spotkamy się jak popada
Dziewczyny wklejam iryski

Dzisiaj był dalszy ciąg prac
Przycięłam, żywopłot, któremu solidnie się należało, pod sekator poszły również tawuły, zeschłe kwiatostany hortensji. Pozbierałam, jeszcze liście i inne śmieciaki. Poszerzyłam rabatę obok jaśminowca i wyrównałam trawnik przy drewutni, przesadzając co nieco i podsypując zdrowo ziemią z własnego kompostu
Kasiek Pogoda była wspaniała, czuję że sobie opaliłam policzki
Magda to prawda, spotkamy się jak popada
Dziewczyny wklejam iryski

- Aancyk
- 1000p

- Od: 20 lis 2010, o 17:21
Kasiu
Piękna wiosna u Ciebie, kępki irysków i krokusów
Muszę się rozejrzeć za iryskami wiosennymi bo u mnie tylko takie kwitnące latem.
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Szczęśliwa jak norka
Podpisuję się pod tym oburącz. Weekend w ogrodzie uszczęśliwia jak żaden inny
Cebulove
Podpisuję się pod tym oburącz. Weekend w ogrodzie uszczęśliwia jak żaden inny
Cebulove
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Bardzo ładnie wyszedł ten murek.
Napracowałaś sie. Ale mimo wszystko człowiek szczęśliwy.
Ja też w sobote i niedzielę solidnie popracowałam.
Ale jak popatrzyłam ile jeszcze przede mną, to ... nie mogę doczekac się weekendu
Napracowałaś sie. Ale mimo wszystko człowiek szczęśliwy.
Ja też w sobote i niedzielę solidnie popracowałam.
Ale jak popatrzyłam ile jeszcze przede mną, to ... nie mogę doczekac się weekendu
Cześć, pracusiu! 
Pogoda naprawdę nam sprzyja... można dużo zrobić w ogrodzie, przy okazji przyjemnie się dogrzewając... oby było jeszcze cieplej każdego dnia!
Ja dziś też mam plany... czekam jednak na temperaturę powyżej zera, bo jeszcze lekko mrozi ;-)
Pozdrowienia!
A
Pogoda naprawdę nam sprzyja... można dużo zrobić w ogrodzie, przy okazji przyjemnie się dogrzewając... oby było jeszcze cieplej każdego dnia!
Ja dziś też mam plany... czekam jednak na temperaturę powyżej zera, bo jeszcze lekko mrozi ;-)
Pozdrowienia!
A
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Kasiu, piękna obwódka z piaskowca. Hasło do zapamiętania :"szczęśliwa jak norka" 
- magenta

- Kontakt:
Witajcie, pogoda piękna
lecz lekko zdradliwa /młody chory/ i niestety kiblujemy w domu
W ogrodzie praktycznie wszystkie prace wczesno-wiosenne zakończone, wszystkie śmieci wywiezione. W piątek miały się zacząć wykopki, ale nie wiem co robić, bo zapowiadają na przyszły tydzień śnieg z deszczem i zastanawiam się jak będzie z temperaturą
Trawnik też będzie musiał zaczekać, na chęci M.
Chciałam przesadzić różę, ale czy nie powinnam się wstrzymać? Różanki co radzicie?
Aniu witam cię serdecznie i dziękuję bardzo, chciałabym jeszcze dokupić takie jaśniutkie w kolorze jakie widziałam u Dany, ładnie dopełniłyby całości
Aga dzięki
"Cebulove"
Małgoś dziękuję
, jeszcze nie skończony, ale rabata fajnie wygląda i co ważne ziemia nie będzie tak wysychać. Muszę jeszcze drugie tyle dokupić.
Aga właśnie te poranki bardzo są zdradliwe
trzeba uważać, żeby się nie zaziębić. Ciesze się, że też działasz
i to ze zdwojoną energią
Ciekawe co nam jeszcze wiosna przyniesie
Co tam planujesz?
Marzenko witaj
za pochwały obwódki dziękuję, ułożenie zajęło mi 20 min
Nawet się nie spodziewałam
Miłego dzionka wam życzę!
W ogrodzie praktycznie wszystkie prace wczesno-wiosenne zakończone, wszystkie śmieci wywiezione. W piątek miały się zacząć wykopki, ale nie wiem co robić, bo zapowiadają na przyszły tydzień śnieg z deszczem i zastanawiam się jak będzie z temperaturą
Chciałam przesadzić różę, ale czy nie powinnam się wstrzymać? Różanki co radzicie?
Aniu witam cię serdecznie i dziękuję bardzo, chciałabym jeszcze dokupić takie jaśniutkie w kolorze jakie widziałam u Dany, ładnie dopełniłyby całości
Aga dzięki
Małgoś dziękuję
Aga właśnie te poranki bardzo są zdradliwe
Marzenko witaj
Miłego dzionka wam życzę!
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Kasiu piękne wiosenne kwiatuszki..... iryski super, bardzo mi się podobają i koniecznie jesienią muszę posadzić, bo mam zdecydowanie zbyt mało wczesnowiosennych gatunków.....
Twój ogródek już tak pięknie wysprzątany..... przede mną jeszcze ogrom pracy....dopiero wczoraj zaczęłam....
Współczuję Młodemu choróbska i życzę dużo zdrówka
Twój ogródek już tak pięknie wysprzątany..... przede mną jeszcze ogrom pracy....dopiero wczoraj zaczęłam....
Współczuję Młodemu choróbska i życzę dużo zdrówka
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Kasiu, ja właśnie przed sekundą odebrałam Młodą ze szkoły z bolącym uchem. Dostała leki przeciwbólowe i czeka nas wizyta u lekarza-łączymy się z Wami w chorobowym maraźmie. Ja, jak napisałam u siebie też ledwo dycham przez katar alergiczny, który w ostatnim czasie się nasilił i przed drapiące gardło, które nie wiem czy jest efektem przewlekłej alergii, czy się podziębiłam.
Tez czytałam o śniegu z deszczem i nie bardzo mi się taka prognoza podoba. Ze spotkankiem chyba musimy zaczekać
Czy u Twojego migdałka pomalutku widać różowe pączki? Mój pomaniuniu zaczyna się różowić
Tez czytałam o śniegu z deszczem i nie bardzo mi się taka prognoza podoba. Ze spotkankiem chyba musimy zaczekać
Czy u Twojego migdałka pomalutku widać różowe pączki? Mój pomaniuniu zaczyna się różowić
- magenta

- Kontakt:
Agnieszko dziękuję
Wyjątkowo udało mi się posprzątać wcześniej, wszak jeszcze mamy kalendarzową zimę
Ale i tobie się uda, choć na weekend zapowiadają wietrzną i deszczową pogodę
Madzia, dużo dzieci choruje teraz, mój ma typowego wirusa
Gorączka, ogólne bóle i lekki kaszel, poza tym nic więcej.
Współczuję wam choroby
Ale pogoda jest strasznie zdradliwa. No właśnie spotkanie raczej się nie uda
tym bardziej, że idzie wiatr i deszcz. Nie lubię, ale z jednej strony to dobrze, gleba się troszkę nawodni. Mój migdałek ma malutkie pączki, ale takie maluteńkie, wilgoć i ciepło pomogłyby mu. Jak zerknę do poczty to zaraz dam znak na pw co z jarzmiankami.
Kurujcie się.
Madzia, dużo dzieci choruje teraz, mój ma typowego wirusa
Współczuję wam choroby
-
Tamaryszek

- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj Kasiu! Przeczytałam z zaskoczeniem,że Twój ogród ma 300m2, po prostu nie do wiary..! Tyle ma zakątków, pięknych roślin, głowę bym dała ,że jest o niebo większy. Złocisty murek z piaskowca się udał!
- magenta

- Kontakt:
Dobry wieczór,
dopiero co życzyłam Madzi, żeby się kurowała, a sama ledwo dycham....przepraszam, że nie będę się wypowiadać w waszych wątkach, ale mogę tylko czytać
Temperatura, nos jak bania i to paskudne łamanie....a tydzień jak na złość intensywny
Do tego wietrzna pogoda nie poprawia samopoczucia
Izo dziękuję
nawet na 100 metrach umiejętnie robiąc fotki można sprawić, że ogród będzie wyglądał na 1000
Pewnie na żywo rozczarowałabyś się
W każdym razie dziękuję 
dopiero co życzyłam Madzi, żeby się kurowała, a sama ledwo dycham....przepraszam, że nie będę się wypowiadać w waszych wątkach, ale mogę tylko czytać
Temperatura, nos jak bania i to paskudne łamanie....a tydzień jak na złość intensywny
Do tego wietrzna pogoda nie poprawia samopoczucia
Izo dziękuję
- Mufka

- Od: 11 lut 2009, o 20:02
Witaj Kasiu 
Obwódki z piaskowca bardzo ładnie porządkują rabaty, to świetny pomysł
Iryski i krokusy, to nieodzowne zwiastuny wiosny - muszę koniecznie dokupić, bo choć kwitną krótko, to bardzo cieszą !
Pozdrawiam i zdrówka życzę
Obwódki z piaskowca bardzo ładnie porządkują rabaty, to świetny pomysł
Iryski i krokusy, to nieodzowne zwiastuny wiosny - muszę koniecznie dokupić, bo choć kwitną krótko, to bardzo cieszą !
Pozdrawiam i zdrówka życzę
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4