Jak już poprzenosisz te swoje kąty z kąta w kąt to sama swojego ogrodu nie poznasz
 .
.Będzie jak cołkiem nowiuśki
 .
.A za miłe przyjęcie moich wizyt u Ciebie
 .
. Jagi
  Jagi
 .
. .
. .
. Jagi
  Jagi
 Cięcie róż może być dodatkiem
  Cięcie róż może być dodatkiem  zwłaszcza że ich malutko. Tak naprawdę to problem zacznie się w przyszłym sezonie.
 zwłaszcza że ich malutko. Tak naprawdę to problem zacznie się w przyszłym sezonie.

.....ale nas rozpuściło to przedwiośnie...
 .....ale nas rozpuściło to przedwiośnie...  

sztuk 4
 sztuk 4  ale jak cieszą
 ale jak cieszą  ....jakby ich bylo 400
 ....jakby ich bylo 400 

A kopczyki rozgarnę chyba w maju
 A kopczyki rozgarnę chyba w maju  Fajnie mieć duży ogród, tylko ogarnąć go trudno
 Fajnie mieć duży ogród, tylko ogarnąć go trudno  W dodatku kondycja gdzieś mi przepadła (na pewno dodatkowe kilogramy nie mają z tym nic wspólnego
 W dodatku kondycja gdzieś mi przepadła (na pewno dodatkowe kilogramy nie mają z tym nic wspólnego  ).
).

.....to będzie niezła zabawa przy rozgarnianiu....i trochę potrwa, wczoraj z tego zrezygnowałam.....nie mialam warunków
 .....to będzie niezła zabawa przy rozgarnianiu....i trochę potrwa, wczoraj z tego zrezygnowałam.....nie mialam warunków  
  Ja też jestem jakaś szersza, po zimie - to u mnie normalne
 Ja też jestem jakaś szersza, po zimie - to u mnie normalne 

U mnie są niewysokie, więc może będzie inaczej. Najgorzej wygląda na razie Chopin, aż boję się zajrzeć, bo może całkiem padła
 U mnie są niewysokie, więc może będzie inaczej. Najgorzej wygląda na razie Chopin, aż boję się zajrzeć, bo może całkiem padła 

.
 . 

.
 . . Ale może powinnam spisać chociaż prace konieczne, żeby nie umknęły mi w nawale prac i planów
 . Ale może powinnam spisać chociaż prace konieczne, żeby nie umknęły mi w nawale prac i planów  .
 .
 .
. .
. .
. -
  -   Jagi
 Jagi
justi177 pisze:
Dzisiaj rankiem oczy przecierałam ze zdumienia: -3 i wszystko białe, najbardziej spektakularnie wyglądał bialy dach altany.... Zdumienie, że w marcu są przymrozki....
............Za to w tamtym roku kilka róż mi płakało po cięciu, lały się soki, jak u orzecha....hmmm, czy ja o tym pisałam wtedy? chyba nie....
 Justi, swiat sie wali, kto to widzial w marcu przymrozki...........
  Justi, swiat sie wali, kto to widzial w marcu przymrozki...........  
   .
 . .
 . pozdrowienia
  pozdrowienia   .
 .Jagodo nie tylko wiosną remont nie jest już dla nas najlepszym pomysłem. Ogród wcale a wcale nie masz taki mały a z czasem bedzie się wydawał jeszcze wiekszy, samo życie. Pewnie pomyślisz a ten znów z tymi negatywnymi myślamiJagiS pisze:...... robotnicy i roboty remontowe wiosną, to nie był chyba najlepszy pomysł.
....
O stanie mojego kręgosłupa po wczorajszym litościwie nie wspomnę.
W sumie dom i ogród, nawet niewielki, na jedne ręce - to jednak dużo, jeśli się chce utrzymać wysoki poziom, a nie krajobraz jak zza Buga....

Nawet byle jak zima ją męczy
 Nawet byle jak zima ją męczy  Drugi raz nie kupię, choć kwiaty uważam za przepiękne.
 Drugi raz nie kupię, choć kwiaty uważam za przepiękne.
 Właśnie w środku kopczyków zastałam najwięcej tych drobniutkich, ciągnących się chwaścików. Na oczyszczanie rabat brak mi czasu, bo pochłonęły mnie przeróbki. Boję się, że się nie wyrobię w tym sezonie ze wszystkim, choć zaczęłam w tym roku bardzo wcześnie przeróbki ogrodu - w połowie lutego
  Właśnie w środku kopczyków zastałam najwięcej tych drobniutkich, ciągnących się chwaścików. Na oczyszczanie rabat brak mi czasu, bo pochłonęły mnie przeróbki. Boję się, że się nie wyrobię w tym sezonie ze wszystkim, choć zaczęłam w tym roku bardzo wcześnie przeróbki ogrodu - w połowie lutego   Jak sobie tak czytam, że tyle już mają dziewczyny porobione, u niektórych nawet róże przycięte, to stwierdzam, że jestem w d....pie, czarnej d...pie
  Jak sobie tak czytam, że tyle już mają dziewczyny porobione, u niektórych nawet róże przycięte, to stwierdzam, że jestem w d....pie, czarnej d...pie