Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)
Przed chwilą spostrzegłam ślady nóżek na begonii stale kwitnącej
Tylko dwa, ale begonia może tego nie znieść
Mam siewki od miesiąca, dopiero teraz koty tam wlazły. Pójdę chyba do ogrodu, bo tam kocich szkód nie widać
Pogoda zrobiła się ładna, mimo wiatru jest dosyć ciepło, bo słonecznie.
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cieszę się, że podzielacie opinię o produkcie.
Co ja bym zrobiła, żeby nasze różyczki były zdrowe. ?.
Aniu to może spróbujemy razem tego środka.?
Dorotko muszę sie baczniej przyjrzeć w aptece dostępnym preparatom .
Dzisiaj w Bricomarche będę to zapytam...
Słonko wyjrzalo
Co ja bym zrobiła, żeby nasze różyczki były zdrowe. ?.
Aniu to może spróbujemy razem tego środka.?
Dorotko muszę sie baczniej przyjrzeć w aptece dostępnym preparatom .
Dzisiaj w Bricomarche będę to zapytam...
Słonko wyjrzalo
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Będę się rozglądać a nim, warto spróbować 
- Elwi

- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Aniu, kupiłam dzisiaj dwie sztuki Bioseptu za 12 zł - 2x10 ml. Wychodzi z tego 20 litrów bardzo silnego roztworu lub 40 litrów słabszego. Myślisz, że tyle mi nie starczy na sezon?
Pozdrawiam, Elwi
- nie znam, ale wydaje się, że to to samo co Biosept.SEPTOVITAL 200
Pozdrawiam, Elwi
- Annes 77

Hej wszystkim 
W sobotę byłam na działce,pogoda w miarę,więc trzeba wykorzystać i coś porobić
Kilka róż przycięłam tzn Leosie,Williama Morrisa,Marię T,Bougle de Neige i LO i jeszcze kilka innych.
Forsycja dalej zamknięte ma pąki,nie będę na nią chyba czekała,jutro zamierzam ciąć resztę
Poza tym czeka mnie wykopanie dołów pod nowe róże,a będzie ich kilka,a miało nie być wcale
Tej wiosny przywitały mnie piękne fioletowe krokusy,sama się zdziwiłam,że je mam
Aniu dzisiaj go zamówię tzn Biosept:)
Elwi zależy ile masz róż,ja zamówię tak jak Ty dwie buteleczki i myślę,że na sezon powinno starczyć

Z przodu Artemis,a za nim Hercules...całe zielone...co tu uciąć?

Pozdrawiam serdecznie
W sobotę byłam na działce,pogoda w miarę,więc trzeba wykorzystać i coś porobić
Kilka róż przycięłam tzn Leosie,Williama Morrisa,Marię T,Bougle de Neige i LO i jeszcze kilka innych.
Forsycja dalej zamknięte ma pąki,nie będę na nią chyba czekała,jutro zamierzam ciąć resztę
Poza tym czeka mnie wykopanie dołów pod nowe róże,a będzie ich kilka,a miało nie być wcale
Tej wiosny przywitały mnie piękne fioletowe krokusy,sama się zdziwiłam,że je mam
Aniu dzisiaj go zamówię tzn Biosept:)
Elwi zależy ile masz róż,ja zamówię tak jak Ty dwie buteleczki i myślę,że na sezon powinno starczyć

Z przodu Artemis,a za nim Hercules...całe zielone...co tu uciąć?

Pozdrawiam serdecznie
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Dyskusja o Biosepcie w pełni, ja stosowałam dwa lata temu, wtedy większość roślin była zdrowa. W zeszłym roku wiadomo jak było wiosną, potem u mnie lało bez przerwy 2 tygodnie, że oprysku żadnego zrobić nie szło. Potem jak mączniak wybuchł to nie używałam chemii tylko cięłam równo wszystkie chore róże. Teraz muszę kupić Biosept, Biochikol i Falcon i zrobić pełny oprysk prewencyjny, może w końcu będę się cieszyć kwiatami bez stresu.
Problem w tym że trudno kupić wszystko co człek potrzebuje w jednym sklepie. Na Allu będę kupować Falcon, Bioczos i Timorex Gold 24 EC zamiast Biochikolu bo tego bardzo trudno dostać.
A w e-hortico Biosept, tabliczki lepowe żółte i dodatek do kompostu, żeby wykorzystać koszty przesyłki.
http://e-hortico.pl/pl/index kupuję u nich kolejny raz i jestem zadowolona.
A teraz o tym psie z dredami
zaraziłaś się też tym stworem
a czy on na pewno jest żywy bo tak jakoś sucho wygląda
Ja tnę róże z tych suchych badylków od razy jak obcinam listki i już mam prawie skończone. Ale wczoraj cięłam Iceberg, Blaze i towarzystwo obok od razu, bo ileż razy można się wspinać i naciągać. A wszystkie róże miały jeszcze owoce od jesieni no to trzeba było ciąć te stare pędy
Problem w tym że trudno kupić wszystko co człek potrzebuje w jednym sklepie. Na Allu będę kupować Falcon, Bioczos i Timorex Gold 24 EC zamiast Biochikolu bo tego bardzo trudno dostać.
A w e-hortico Biosept, tabliczki lepowe żółte i dodatek do kompostu, żeby wykorzystać koszty przesyłki.
http://e-hortico.pl/pl/index kupuję u nich kolejny raz i jestem zadowolona.
A teraz o tym psie z dredami
Ja tnę róże z tych suchych badylków od razy jak obcinam listki i już mam prawie skończone. Ale wczoraj cięłam Iceberg, Blaze i towarzystwo obok od razu, bo ileż razy można się wspinać i naciągać. A wszystkie róże miały jeszcze owoce od jesieni no to trzeba było ciąć te stare pędy
- Annes 77

Maju dzięki za link:)
Uważasz,że modrzew sucho wygląda? Ja też tak uważam i zaczynam się bać:( A jak on powinien wyglądać?
Uważasz,że modrzew sucho wygląda? Ja też tak uważam i zaczynam się bać:( A jak on powinien wyglądać?
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Aniu modrzew wygląda dobrze .Jutro cyknę fotkę mojemu i będziesz mogła porównać .Te brązowe kuleczki z nich rozwiną sie listki ,więc spoko
Pięknie przezimowały Twoje róże .,Ja dzisiaj młodą Pink Peace cięłam do ziemi tak miała poplamione łodyżki z przemrożenia .W takich różach tnę tylko najcieńsze pędy te z mniejszą średnicą niż ołówek
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Aniu ja na modrzewiach się nie znam, nawet ich nie lubięAnnes 77 pisze:Maju dzięki za link:)
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Oj jak ja uwielbiam tą Twoją Pashminę.. straszliwie 
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
U mnie jeszcze nie ma zielonych kuleczek. W sumie wyglada tak samo jak Twój. Musisz uzbroić się w cierpliwość, albo potrzyj ostrzem gałązkę. Jeśli pod spodem jest zielona, żyje
- Elwi

- Od: 1 lis 2013, o 19:38
W życiu bym nie pomyślała, ze chodzi o modrzewA teraz o tym psie z dredamizaraziłaś się też tym stworem
Pozdrawiam, Elwi
Piękny kolor krokusików
Też kiedyś myślałam o takim modrzewiu na miejsce wierzby iwy, która mi co roku choruje, ale u mnie chyba nie będzie pasował. Trzymam kciuki za Twojego 
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Co do róż, to już się przekonałam, że rabatowe lepiej skrócić. W zeszłym roku bardzo porządnie przezimowała Scarlet Hit, więc jej nie przycięłam. Kwitnienie było byle jakie, a krzaczek drapakowaty 
- Annes 77

No nareszcie pojadę z moimi różycami dziś zrobić porządek konkretny,sekator w dłoń,a potem opryskiwacz i najważniejsze z głowy.
Następnie trzeba wykopać doły pod róże
Wczoraj z niepokojem oglądałam mojego nowego modrzewia i już nawet byłam skłonna napisać do sprzedającego,czy aby dobry towar mi sprzedał,jednak się wstrzymałam...poszłam na balkon i obcięłam kilka dredów,po czym zaczęłam niuchać,czy pachnie lasem....udało się,pędy są w środku zielone ufffff kamień z serca
Jadziu uspokoiłaś mnie,na moje oko ten modrzew wyglądał na suchego,ale gdy go przycięłam to zapachniało laskiem i zielono w środku.
Właśnie tej informacji mi brakowało co dalej z suchymi kuleczkami.Codziennie zaglądam,czy startuje,ale to chyba jeszcze czas
Róże wielkokwiatowe zawsze tnę niżej,bo i tak wyrosną spore,rabatówki przytnę.tylko nie wiem jak przyciąć Giardinę,ona jest całkiem zielona
razem z moją mamą mówimy na nią różany potwór
Maju a to dobrze,że z tych kuleczek wyrastają liście,jest na pewno zdrowy,sprawdzone
Madziu Pashmina bardzo fotogeniczna z bliska,jednak sam krzaczek już nie tak piękny
Oczywiście to moje zdanie
Gosiu juz jestem spokojna,dzięki za info,uspokoiłyście mnie dziewczyny
Pędy w środku żywe na szczęście...
czekam na zielone kuleczki
Elwi pies z dredami zabawne określenie
Powiem ci,że i ja kiedyś jak dziewczyny pisały o psie,to długo nie wiedziałam o co chodzi,aż w końcu któraś wstawiła modrzewia właśnie z tym podpisem
Bożenkodzięki Kochana,Twoja kobea rośnie na potęgę,jak myślisz,kiedy ją zasilić? Już niedługo pojedzie do Ciebie
Ewcia masz rację,ja też miałam podobną sytuację z jedną różą,zapomniałam ja przyciąć i niestety bardzo słabo kwitła.
One potrzebują kosmetyki i pobudzenia do wzrostu,a potem papu
Artemis

Bailando w towarzystwie jesiennej hortensji Pinky Winky

Pozdrawiam wszystkich serdecznie:)
Następnie trzeba wykopać doły pod róże
Wczoraj z niepokojem oglądałam mojego nowego modrzewia i już nawet byłam skłonna napisać do sprzedającego,czy aby dobry towar mi sprzedał,jednak się wstrzymałam...poszłam na balkon i obcięłam kilka dredów,po czym zaczęłam niuchać,czy pachnie lasem....udało się,pędy są w środku zielone ufffff kamień z serca
Jadziu uspokoiłaś mnie,na moje oko ten modrzew wyglądał na suchego,ale gdy go przycięłam to zapachniało laskiem i zielono w środku.
Właśnie tej informacji mi brakowało co dalej z suchymi kuleczkami.Codziennie zaglądam,czy startuje,ale to chyba jeszcze czas
Róże wielkokwiatowe zawsze tnę niżej,bo i tak wyrosną spore,rabatówki przytnę.tylko nie wiem jak przyciąć Giardinę,ona jest całkiem zielona
Maju a to dobrze,że z tych kuleczek wyrastają liście,jest na pewno zdrowy,sprawdzone
Madziu Pashmina bardzo fotogeniczna z bliska,jednak sam krzaczek już nie tak piękny
Gosiu juz jestem spokojna,dzięki za info,uspokoiłyście mnie dziewczyny
czekam na zielone kuleczki
Elwi pies z dredami zabawne określenie
Bożenkodzięki Kochana,Twoja kobea rośnie na potęgę,jak myślisz,kiedy ją zasilić? Już niedługo pojedzie do Ciebie
Ewcia masz rację,ja też miałam podobną sytuację z jedną różą,zapomniałam ja przyciąć i niestety bardzo słabo kwitła.
One potrzebują kosmetyki i pobudzenia do wzrostu,a potem papu
Artemis

Bailando w towarzystwie jesiennej hortensji Pinky Winky

Pozdrawiam wszystkich serdecznie:)