Ogród Gosi 12
- anym
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Gosi 12
Margosiu
...ach te twoje kolorowe rabaty, nie zmiennie się nimi zachwycam

- Steasi

- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Bardzo ładne obrazeczki pokazujesz, w tym roku rónież sieje tą fioletową szałwie. Zobaczymy ile tego będzie.
A co do krokusów, to nie wiem ile w tym prawdy ale zawsze w moich stronach mawiało się że u nas jest 'zimna' ziemia. cokolwiek miało to znaczyć, kiedy na Radziwiu rozkwitały późne tulipany u nas gramoliły się dopiero krokusy i zawilce leśne. Może coś w tym jest
A co do krokusów, to nie wiem ile w tym prawdy ale zawsze w moich stronach mawiało się że u nas jest 'zimna' ziemia. cokolwiek miało to znaczyć, kiedy na Radziwiu rozkwitały późne tulipany u nas gramoliły się dopiero krokusy i zawilce leśne. Może coś w tym jest
Cieszę się, że ze zdrówkiem lepiej
.
Na trzecim zdjęciu, fioletowe kwiatki, to jakaś szałwia? Piękne.
Pozdrawiam serdecznie
Na trzecim zdjęciu, fioletowe kwiatki, to jakaś szałwia? Piękne.
Pozdrawiam serdecznie
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu,mnie też się wydaje ,że na zdjęciach lepiej ogród wygląda,chyba w lecie dużo nie dostrzegamy,bo czasu mało,nie wiem jak to tłumaczyć,miłego dnia życzę

- kwiaty_poli
- 500p

- Od: 5 gru 2011, o 16:10
Gosiu pięknie, aż chce się już lata 
-
lawenda

- Od: 22 mar 2007, o 19:33
witaj Gosiu, już marzec
tyle się czeka a teraz mam wrazenie ze tak szybko minęła zima, zima była fajna. Jak się mają Twoje róże? Moje mają ciemne pędy, martwi mnie to, bo myślałam że roże w tym roku będą wyższe
- dwostr

- Od: 25 mar 2008, o 15:38
Gosiu,podoba mi się ta fioletowa szałwia.O ile dobrze pamiętam w nasionka się nie bawisz ,czyli sadzonki kupiłaś?
Dwa lata temu kupiłam nasionka myśląc ,że taką ciemną będę miała (naiwnie zasugerowałam się zdjęciem na opakowaniu
) Latem okazało się,że to jakiś dziwny brudny róż wyszedł.Jak spotkam w tym roku kwitnące sadzonki z takimi ciemnymi kwiatkami,to na pewno kupię ,z nasionami już nie eksperymentuję.
Dwa lata temu kupiłam nasionka myśląc ,że taką ciemną będę miała (naiwnie zasugerowałam się zdjęciem na opakowaniu
Serdecznie pozdrawiam Danuta
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Gosiu- dobrze,że już czujesz się lepiej.
Widoczki z Twojego ogrodu jak zawsze zachwycające
Widoczki z Twojego ogrodu jak zawsze zachwycające
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
A ta biała dama to...? 
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mnie choróbsko prawie przeszło, a dzień był bardzo przyjemny
Tego samego Ci życzę
Spędziłam przy porządkowaniu ogrodu trochę czasu-czuję, że mam różne części ciała...Nareszcie 
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Aniu, właśnie mam w planie zmiany na tej rabacie. Jakoś mi nie pasuje. Muszę trochę zróżnicować wysokości
Paulinko, może mieszkasz w jakiejś zastoinie zimna. Jestem ciekawa czy Twoje krokusy wyjdą i kiedy
Monia, to Stephane Baronin. Jestem zachwycona. Zdrowa, obficie kwitnąca. To jest krzew posadzony wiosną. Niestety przesadziłam ją jesienią. Jestem ciekawa, czy jej to nie zaszkodzi'
Edytko, ze zdrówkiem coraz lepiej. Nawet wybieram się jutro do ogrodu.
Tak to jednoroczna szałwia.
Matro, może faktycznie brak czasu latem na podziwianie ogrodu. A może to dlatego, że na zdjęciach uwieczniamy tylko te ładniejsze fragmenty? Przynajmniej ja.
Poli, ja na razie chcę żeby było cieplej
Wystarczy mi 10 stopni, bez wiatru. Już będzie można pobyć trochę dłużej w ogrodzie.
No i tulipany wyrosną
Ula, fajnie, że jesteś
U mnie niektóre róże też mają ciemne pędy, ale wydaje mi się, że to zalezy od odmiany. Te z czerwonymi pędami teraz są ciemniejsze.
Danusiu, szałwię dostałam od sąsiadki. Wyobraź sobie, że jej się wcale nie podoba ten kolor. Nasiona wysiewam, ale bardzo marnie mi to wychodzi. Też miałam nie wysiewać, ale jak zwykle się skusiłam. Szczególnie, że dostałam bardzo dużo nasion pomidorów
Jadziu, czuję się lepiej i planuję jutro wyjśc do ogrodu.
Aniu, to Stephane Baronin. Masz tę różę?
Ewa, fajnie, że udało Ci się nareszcie popracować. Ja niestety wracam już po 5, więc za dużo czasu nie mam. Ja już zapomniałam jak plecy bolą. Mogę znowu spróbować

Paulinko, może mieszkasz w jakiejś zastoinie zimna. Jestem ciekawa czy Twoje krokusy wyjdą i kiedy
Monia, to Stephane Baronin. Jestem zachwycona. Zdrowa, obficie kwitnąca. To jest krzew posadzony wiosną. Niestety przesadziłam ją jesienią. Jestem ciekawa, czy jej to nie zaszkodzi'
Edytko, ze zdrówkiem coraz lepiej. Nawet wybieram się jutro do ogrodu.
Tak to jednoroczna szałwia.
Matro, może faktycznie brak czasu latem na podziwianie ogrodu. A może to dlatego, że na zdjęciach uwieczniamy tylko te ładniejsze fragmenty? Przynajmniej ja.
Poli, ja na razie chcę żeby było cieplej
Wystarczy mi 10 stopni, bez wiatru. Już będzie można pobyć trochę dłużej w ogrodzie.
No i tulipany wyrosną
Ula, fajnie, że jesteś
U mnie niektóre róże też mają ciemne pędy, ale wydaje mi się, że to zalezy od odmiany. Te z czerwonymi pędami teraz są ciemniejsze.
Danusiu, szałwię dostałam od sąsiadki. Wyobraź sobie, że jej się wcale nie podoba ten kolor. Nasiona wysiewam, ale bardzo marnie mi to wychodzi. Też miałam nie wysiewać, ale jak zwykle się skusiłam. Szczególnie, że dostałam bardzo dużo nasion pomidorów
Jadziu, czuję się lepiej i planuję jutro wyjśc do ogrodu.
Aniu, to Stephane Baronin. Masz tę różę?
Ewa, fajnie, że udało Ci się nareszcie popracować. Ja niestety wracam już po 5, więc za dużo czasu nie mam. Ja już zapomniałam jak plecy bolą. Mogę znowu spróbować

- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
No mam, ale żeby ona taka chciała być... 
-
Soczewka
- 1000p

- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja też ją mam
Dostałam w gratisie ale niestety nie kwitła mi w tamtym roku. I raczej marna była. Zobaczy co z niej wyrośnie
Cudna jest
Cudna jest
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- renzal

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Gosiu! Tak mi się teraz przypomniało! Choć już chyba pytałam
To Twoje proso, to wieloletnie, czy jednoroczne było?
Bo wszędzie gdzie spotykam , to tylko jednoroczne...
Bo wszędzie gdzie spotykam , to tylko jednoroczne...
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja