Żle rozumujesz ,właśnie trzeba tak radzić ,żeby pytający odstpąpił od swego zamiaru.Może jest nieświadom zagrożenia jaką niesie ,,chemizacja''ogrodu (o polach nie wspomnę-tragedia),a Ty od razu udzielasz odpowiedzi.Widac po tym ,ze chemia jest wszechobecna w Twym ogrodzie.Ja nawet pojęcia nie miałabym co i jak ,a w ogrod ,,bawie''się już 36 lat.Czytam wątki i widzę ,ze każdy (są wyjątki) posiłkuje się Randapem nawet przy 5-ciu sztukach chwascikow.Tak jak Zillk ,obczyścic 6 krzakow to glówkuje jak to zrobić.Normalnie.Swoimi ,,recyma'',chyba ze przyrosły do...DarekRz pisze:Ależ ja nic nikomu nie każę. Ten wątek założył Zikkk zadając konkretne pytanie, na które konkretnie odpowiedziałem zgodnie ze swoja najlepszą wiedzą. Zakładam, że skoro Zikkk pyta o herbicyd to oczekuje odpowiedzi z nazwą dostępnego na rynku herbicydu, a nie pouczeń o szkodliwości jego stosowania.
Jaki środek od perzu , traw, tak aby nie szkodzil borówkom,
-
- 200p
- Od: 12 lut 2013, o 08:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jaki środek od perzu , traw, tak aby nie szkodzil borówkom,
Kwiat zyje,kocha i przemawia cudownym językiem.
(Peter Rosegger )
Z pozdrowieniami BARBARA
(Peter Rosegger )
Z pozdrowieniami BARBARA
Witam.
A powiedzcie mi moi drodzy jak pokonać perz i inne różne trawska na małej plantacji borówek ???
Plewienie nie wchodzi w grę.
A powiedzcie mi moi drodzy jak pokonać perz i inne różne trawska na małej plantacji borówek ???
Plewienie nie wchodzi w grę.
-
- 500p
- Od: 9 paź 2013, o 11:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Senk, odpowiadam nie ze sowjego doświadczenia, bo jest minimalne, ale z wypowiedzi osób z tego forum, doświadczonych w walce z perzem etc. - ściółkowanie wokół roślin korą lub czarna agrowłóknina. Nie masz plewienia (przy ściółkowaniu odrobinę będzie jednak - tu akurat mogę powiedzieć z własnego doświadczenia) i nie używasz chemii.
Ściółkuje ale i tak tego jest masa.
-
- 500p
- Od: 9 paź 2013, o 11:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A czarna agro? Pod tym nie powinno nić wyrosnąć.
Zakupie agrotkaninnę i zobaczę.dzięki.