Ta fuksja na pniu nie wygląda na jednoroczną
I znowu następny OGRÓD... cz. II
-
Yoannak
- 500p

- Od: 2 kwie 2011, o 22:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: I znowu następny OGRÓD... cz. II
Jeśli jednorocznych to wolę pooglądać u Ciebie
. Jeśli będziesz miał za dużo sadzonek truskawki to grzecznie ustawiamy sie po nią w kolejce
.
, fajna.
Joasia
- aage
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Słyszałam, że bardzo lubią go mszyce czy to prawda?
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Mateuszu śliczne doniczkowce.....ależ niecierpek to Ci się rozszalał 
Fuksje bardzo lubię, ale zrezygnowałam z nich, bo niesamowicie łapały u mnie mączlika..... to znaczy niby zrezygnowałam..... bo jak gdzieś na targu lub w ogrodniczym trafię ładną odmianę, to nigdy nie umiem się oprzeć i zawsze kupię
Fuksje bardzo lubię, ale zrezygnowałam z nich, bo niesamowicie łapały u mnie mączlika..... to znaczy niby zrezygnowałam..... bo jak gdzieś na targu lub w ogrodniczym trafię ładną odmianę, to nigdy nie umiem się oprzeć i zawsze kupię
- Matemax
- 1000p

- Od: 14 sty 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
AGNESS, Agnieszko jak ja Cię rozumiem z tymi zakupami
Ja mam mało miejsca do przechowywania więc też kupuję co roku.
aage, Agnieszko u mnie nie atakowały mszyce, może temu że miałem obok aksamitki, a one nie lubią ich.
Yoannak, Joasiu nie ma sprawy tylko przypomnij mi w czerwcu jak zaczną się rozmnażać odrosty, ona łatwo się ukorzeniają więc nie będzie problemu. Jaki Twój ogród jest duży?
hala67, Halinko, miło mi że do mnie wpadłaś
Najgorzej to teraz będzie z pikowaniem tego wszystkiego, ale mam zamiar kupić inspekt do tunelu foliowego.
Przedstawiam fajną roślinę z której będę robić sadzonki zielne, jak by ktoś chciał to chętnie się wymienię na jakąś ciekawą roślinę.
To jest Kroplik pomarańczowy (Mimulus aurantiacus)

Ja mam mało miejsca do przechowywania więc też kupuję co roku.aage, Agnieszko u mnie nie atakowały mszyce, może temu że miałem obok aksamitki, a one nie lubią ich.
Yoannak, Joasiu nie ma sprawy tylko przypomnij mi w czerwcu jak zaczną się rozmnażać odrosty, ona łatwo się ukorzeniają więc nie będzie problemu. Jaki Twój ogród jest duży?
hala67, Halinko, miło mi że do mnie wpadłaś
Przedstawiam fajną roślinę z której będę robić sadzonki zielne, jak by ktoś chciał to chętnie się wymienię na jakąś ciekawą roślinę.

- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Mateusz ten Kroplik pomarańczowy to jakieś pnącze?
- Matemax
- 1000p

Geniu, może być poprowadzone jako pnącze albo zwisające w donicy tak jak ten.

- Mirabela
- 1000p

- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Witam! Przepiękny kolor złocieni. Miałam dwu letnie różowe, pojedynczy kwiat , ale nie zebrałam nasionek i klops. Ale wrócę do nich. A u Ciebie zamówię nasionka tej pięknej czerwieni. Nie wiem dlaczego truskawki zwisające nie bardzo mi owocowały. Może odmiana nie właściwa. Bo to tak jak kupuje się na rynku od niby hodowcy. A pamiętasz nazwę swoich truskaweczek ? Już co nieco u mnie wzeszło z siewek kwiatów. Nie wiem tak dokładnie czy już siać pomidorki różnej maści- rok eksperymentu u mnie - i paprykę.
- patkaza

- Od: 22 cze 2010, o 23:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
http://images63.fotosik.pl/713/4c58dbf9e59c7d57.jpg
mnam
u Agness napisałeś o wysiewaniu sasanek-ja z pytaniem do doniczek czy do gruntu? Mogę prosić o podpowiedź?
mnam
u Agness napisałeś o wysiewaniu sasanek-ja z pytaniem do doniczek czy do gruntu? Mogę prosić o podpowiedź?
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- Matemax
- 1000p

patkaza, witaj Agnieszko
Ja wysiewałem od razu po zbiorze na paletę, później największe siewki pikowałem na miejsce stałe.
Mirabela, Mirko jeżeli chodzi o złocienie to nie zbierałem nasion bo ogrodnik co u niego kupiłem doradził żebym przekwitłe kwiaty obrywał co stymuluje zawiązywanie się nowych. Truskawki, szczególnie te w pojemnikach muszą mieć dużo wilgoci, przesuszenie nawet chwilowe powoduje nie zawiązywaniem owoców i kwiatów, bo roślina myśli, że to okres spoczynku. Wydaje mi się, że to TEMPTATION. Pomidorki i paprykę bym już z powodzeniem siał, koktajlowe będę siał pod koniec miesiąca.
Geniu, dzięki
Ja wysiewałem od razu po zbiorze na paletę, później największe siewki pikowałem na miejsce stałe.
Mirabela, Mirko jeżeli chodzi o złocienie to nie zbierałem nasion bo ogrodnik co u niego kupiłem doradził żebym przekwitłe kwiaty obrywał co stymuluje zawiązywanie się nowych. Truskawki, szczególnie te w pojemnikach muszą mieć dużo wilgoci, przesuszenie nawet chwilowe powoduje nie zawiązywaniem owoców i kwiatów, bo roślina myśli, że to okres spoczynku. Wydaje mi się, że to TEMPTATION. Pomidorki i paprykę bym już z powodzeniem siał, koktajlowe będę siał pod koniec miesiąca.
Geniu, dzięki
- asta6265

- Od: 8 sty 2012, o 12:01
Śliczne masz te kropliki, coś innego takie egzotycznie wyglądające 
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- kolo182
- 50p

- Od: 26 gru 2011, o 13:54
Wow ten kroplik jest świetny 
Moje wątki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 98&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=74054" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=74841" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=74054" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=74841" onclick="window.open(this.href);return false;
- Matemax
- 1000p

kolo182, asta6265, dzięki
Trochę tulipanów... W tym miejscu powstał w zeszłym roku warzywnik.

Trochę tulipanów... W tym miejscu powstał w zeszłym roku warzywnik.

- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Mateuszu czy z 2 marca na 3 i 4 zdjęciu to jest chryzantema? ma śliczny kwiatek i kolor
i podoba mi się pelargonia z pstrymi listkami. Je też mam jedną niespotykaną pelargonię.
- Matemax
- 1000p

Marysiu, to jest złocień ale jednoroczny, kwitnie całe lato, podobno w chłodnym jasnym pomieszczeniu można przechowywać, ale mi się nie udało. A na jaki kolor Ci kwitnie ta pelargonia?