Ogród Marty cz. IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. IV

Post »

Martusiu, Twój wawrzynek już spory, ja mam maluchy jeszcze ale różowy i żółty, też już dają znaki wiosny :wit
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Martusiu, piękne wspomnienia ze zbiorów ale to jeszcze długo przed nami bo teraz to wiosna i ślicznie wygląda dereń jadalna. Czy te kwiaty pachna?
Wawrzynek chyba już jest spory. Mój to malutki i posadziłam go z dala do domu bo jak go kupiłam to dopiero dowiedziałam się że jest trujący.
Pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No to się objadłam pysznościami z Twojego ogrodu, mniam ;:152 a dereń jadalny jak smakuje :?:
Marta, ale ta trawka to nie jest moja prosownica rozpierzchła Aureum. :?: fotka jest z daleka i ciężko porównać. ;:154
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Marto jabłuszka, malinki, winogronka. ;:215 Łany kwiatów. Derenie kwitnące, wilcze łyko. ;:138 Czy jest coś czego nie masz w ogrodzie, a chciałabyś mieć? ;:196
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Witaj Martuś... ;:196
Wawrzynek Ci kwitnie, więc wiosna już zagląda... :D
W ogrodzie masz, jak zawsze wszystko piękne i takie dorodne. Trawy pokochałam i co raz więcej ich mam w swoim ogrodzie. Nawet łąkę kwietną będę siać, żeby mi łan trawy powiewał... :wink:
Serdeczności... ;:168
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuś ja zastałam dwa wawrzynki w moim ogrodzie ale rosły w takim miejscu stłamszone i chciałam im zrobić dobrze przesadzając ...niestety nie chciały róść w lepszych warunkach :oops: Gdzie Ty dzisiaj ?
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Aniu,witaj po przerwie,mam nadzieję że już będziesz z nami,miło,że podoba sie ogród ;:168

Bożenko,super ,że tu trafiłaś witam Cię w moim ogrodzie i cieszę się że podoba Ci się ogród,powstaje pomału od 9 lat do teraz ,co roku przybywają rabaty,rośliny kupuję a potem rozmnażam,,praktycznie nie mam z bylin z siewu ,przynajmniej na początku,a potem to niektóre się same sieją,owocówka też pomału wchodzi w okres owocowania ,co mnie bardzo cieszy ,bo uwielbiam owoce prosto z krzaków,mam nadzieję ,że znowu wstąpisz,zapraszam na dalsze spacerki ;:65 :wit

Ewuniu,masz rację pierwsza dziesiątka tez jest ważna ,nie przejmuj się mnie też się czasem tak zdarzy choć wcale tego nie chcę,pozdrawiam :wit ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko,mój ogród ma koło 30 arów ,kocham takie ogrody i do nich zawsze dążyłam ,a piwonie to moje ulubione,potem róże,ostróżki,floksy i cała reszta,wszystkie piękne,ta róża to semiplena,pozdrawiam :wit ;:196

Dorotko,ależ się uśmiałam z tej lampy górniczej ;:306 ,jak sobie to przypomniałaś,z samego świtu to nie bardzo ,bo dłużej śpię ,za to w nocy wszystko nadrabiam,buziaczki dla Ciebie ;:196

Aguś,witaj miło tak słyszeć ,że Ci się podoba ;:168

Iwonko,mój wawrzynek ma może 5 lat ,rośnie w krzakach schowany przed dziećmi,jak dojrzeją jego czerwone korale to wszystkie zaraz obrywam ,żeby któregoś nie skusiły,miłych snów ;:19

Sylwio,kwiaty dereni nie pachną ,ale owoce są pyszne ,to owoce mojego dzieciństwa u mojej babci ,do dzisiaj tam rosną 100 letnie derenie,pokażę Ci ich zdjęcia jak owocują i jakie są piękne,co roku tam jeżdżę na derenie do zapraw,na nalewki ,soki,przeciery na surowo ,dżemy,pychoty ,z wawrzynkiem nie ma problemu dopóki nie ma dzieci,potem trzeba pilnować zwłaszcza ich częrwonych owoców,buziaczki dla Ciebie ;:196

Stasiu,dereń jest pyszny o kwaskowym smaku ,właśnie pisałam o nim Sylwii ,pokażę zdjęcia 100 letnich podworskich dereni,to jest prosowata trawa,pozdrawiam ;:168 :wit

Aluś,dużo jest roślin ,których nie mam ale pomalutku i będą,buziaczki dla Ciebie ;:196

Dorotko,te trawy tak pięknie kłaniają się na wietrze, lubię to miłych snów ;:19 :wit

Marysiu,ja dzisiaj cały dzień w ogrodzie ,potem obiad i czytanko,żeby się zrelaksować bo padłam ,ale tu mam oboawiązki ;:306 więc jestem ,wawrzynek lubi glebę przepuszczalną,chociaż lubią słońce to niektórym gatunkom odpowiada półcień,taka mozaika światła i cienia,lubią wilgotną ziemię,buziaczki,zaraz wstawiam moją wiosnę ,bo dałam tylko dereń
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje posadzone nowe piwonie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

inne derenie bo mam ich 4 szt
Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

zdjęcia wkładają się okropnie źle, piwonie były tak duże,że od razu dzieliłam na pół,nie zrobię reszty piwonii,bo mnie tu licho weźmie

może troszkę mojej wiosny dam radę włożyć
Obrazek
wierzba smocza
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Śliczne pastorały, może też się takich kiedyś doczekam. Masz szczęście z sadzonkami piwonii i jak kiedyś będę je kupować to Cię poproszę o namiary, bo dobrego sprzedawcę trzeba wspierać. Coś dzisiaj kręgosłup odmawia mi posłuszeństwa więc mówię dobranoc :!:
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
widać, że piękne i zdrowe sadzonki piwonii ;:215
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Witaj Marto porannie.Jak zaczynają pojawiać się kolory w ogrodzie to wiosnę czuć pełną piersią.U mnie nadal nic nie widać,nawet krokusów.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Martusiu :wit , a mi pierwszy raz w tym roku zakwitł dereń, ale się cieszę ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”