Dmuszka jajowatego to moj maz tez by mi nie kupil jak sadze...
Moje odcienie zieleni
- crazydaisy
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 27 cze 2013, o 09:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje odcienie zieleni
Storczyk bajeczny! 4 pedy to jest okaz!
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Falenopsis zachwycający
Ale i kwiatuszek u sukulenta uroczy 
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
-
Jutka
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 30 sty 2013, o 06:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj.
Muszę przyznać, ze ten storczyk biały z żółtym wnętrzem mnie zachwycił...Nie mam w domu żadnego storczyka, bo generalnie ich nie lubię, ale ten Twó ja zdjęciu jest naprawdę przepiękny. Chyba też dlatego, że taki gęsty.
Pozdrawiam. Powodzenia w uprawach.
-
x-Cz-a
Miałam nadal siedzieć cicho i ogladać ale " ten śmierdziuszek" chwycił mnie za serce

Dzięki dziewczyny za komentarze>
Czereśnia - właścicielka śmierdziuszków chwyciła mnie za serce dziś, bo zaczęła się śmiać na głos
od takiego słodkiego rechotu na pewno kwiatki będą szybciej rosły
Wysiałam dziś nasiona sukulenta (frithia pulchra) prezentowanego powyżej, mam nadzieję na ładne wschody.
Poza tym już wschodzi niecierpek, też z własnych nasion, zaledwie po ok. 3 dniach, w zeszłym roku czekałam na wschody 2 tygodnie!
Oprócz tego wysiałam też petunię, którą dostałam jako gratis do zakupów (nasiona przeterminowane o 2 lata :P), tunbergię i rodochitona.
Opakowanie rodochitona zawierało 6 maleńkich nasionek
ale wydaje mi się, że coś z ziemi wyłazi... zobaczę jeszcze jutro w lepszym świetle, to bardzo ciekawe pnącze, mam nadzieję, że choć z jednego nasionka otrzymam roślinkę!
Zamówiłam też kolejne nasiona... roślinę żółwia (dioscorea), mimozę i coś, czego nazwę już zapomniałam, ale chodzi mi najbardziej o dioscoreę
Czereśnia - właścicielka śmierdziuszków chwyciła mnie za serce dziś, bo zaczęła się śmiać na głos
Wysiałam dziś nasiona sukulenta (frithia pulchra) prezentowanego powyżej, mam nadzieję na ładne wschody.
Poza tym już wschodzi niecierpek, też z własnych nasion, zaledwie po ok. 3 dniach, w zeszłym roku czekałam na wschody 2 tygodnie!
Oprócz tego wysiałam też petunię, którą dostałam jako gratis do zakupów (nasiona przeterminowane o 2 lata :P), tunbergię i rodochitona.
Opakowanie rodochitona zawierało 6 maleńkich nasionek
Zamówiłam też kolejne nasiona... roślinę żółwia (dioscorea), mimozę i coś, czego nazwę już zapomniałam, ale chodzi mi najbardziej o dioscoreę
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Mówicie w nieznanym mi języku, pierwszy raz słyszę o takich roślinach 
Które masz na myśli?aage pisze:Mówicie w nieznanym mi języku, pierwszy raz słyszę o takich roślinach
Wschodzi rodochiton, ojojoj, obym nie zmarnowała siewek, z 6 nasionek kiełują na razie 3, nawet jeszcze listków nie mają w górze, a ja tak nad nimi chodzę i chucham i dmucham i tak wypatruję
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Idę goglować aby chociaż widzieć co to za jeden 
- Malachitek
- 1000p

- Od: 13 kwie 2013, o 01:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jaki piękny!dagg pisze:Do storczyków dołącza ten cudny 4-pędowiec od mojej szwagierki:
![]()
Tak jak storczyki średnio na mnie robią wrażenie, tak ten jest świetny - i ładnie komponuje się z doniczką
Wyobraźcie sobie, że zamówiona we wrześniu dishidia ukorzeniała się chyba 3 miesiące, już była ukorzeniona i siedziała w ziemi, po czym w listopadzie spędziłam 3 tygodnie w szpitalu i po powrocie zastałam pędy pousychane od ziemi... ale chyba wreszcie kryzys zażegnany, bo się "rozkrzewia" 

Mam nadzieję, że teraz strzeli z kopyta, bo już obmyślam, jak ją prowadzić, kupię jej lub zrobię okrągłą podpórkę
I teraz moja duma - frithia pulchra z własnych nasion, nie ma jeszcze właściwych liści... jak tak patrzę w ziemię, to chyba mam 100% wschodów
słodko te maleństwa wyglądają, niestety nie mam możliwości wykonania większego zbliżenia..

Wykiełkowała mi też jedna mimoza wstydliwa (na razie 1 z 11 nasion
)
Zbliża się połowa marca, także teraz chyba ostro ruszę z siewem roślin n balkon i do ogródka
Mam nadzieję, że teraz strzeli z kopyta, bo już obmyślam, jak ją prowadzić, kupię jej lub zrobię okrągłą podpórkę
I teraz moja duma - frithia pulchra z własnych nasion, nie ma jeszcze właściwych liści... jak tak patrzę w ziemię, to chyba mam 100% wschodów
Wykiełkowała mi też jedna mimoza wstydliwa (na razie 1 z 11 nasion
Zbliża się połowa marca, także teraz chyba ostro ruszę z siewem roślin n balkon i do ogródka
- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Trzymam kciuki za sieweczki 
- bool

- Od: 26 lip 2010, o 22:49
- Kontakt:
Witam!
To mój pierwszy raz w Twoim wątku i jestem pod wielkim wrażeniem zdjęć!
Jest u Ciebie trochę kaktusów i sukulentów więc zapisuje sobie wątek, bo może być ciekawie.
Pozdrawiam Serdeczenie,
Artur
To mój pierwszy raz w Twoim wątku i jestem pod wielkim wrażeniem zdjęć!
Jest u Ciebie trochę kaktusów i sukulentów więc zapisuje sobie wątek, bo może być ciekawie.
Pozdrawiam Serdeczenie,
Artur
Dzięki dziewczyny za kciuki, coś nie mogę się w tym roku rozkręcić z jakimiś fotkami kwiatków... może jak ogródek ruszy będzie lepiej 
Hej Artur, witam w moim wątku i zapraszam do odwiedzin, choć ostatnio kuleje pod względem zdjęć i ciekawych treści
Hej Artur, witam w moim wątku i zapraszam do odwiedzin, choć ostatnio kuleje pod względem zdjęć i ciekawych treści
Mój najfajniejszy kwiatek