Ja pierwszy raz sadzę pomidory. Mam Malinowy Warszawski. Na 4 nasiona wykiełkowały 3 w tym 1 wygląda nieciekawie ale 2 pozostałe wyglądają dobrze

Sadziłem 15 lutego, wysokość teraz około 5cm, nie wiem czy to ok jak na pomidora.
Mam pytanie, ponieważ mam sprzeczne informację. Wiem, że mógłbym doczytać na tym forum ale zajęłoby mi przebrnięcie przez wszystkie tematy trochę czasu a sprawa może być pilna...
Moje pomidory już są takie:
Kiedyś robiłem już sobie notatki z pomidorów na komputerze ale teraz nie umiem znaleźć pliku, w którym to zapisałem

a mam mętlik w głowie bo z tego co wiem to pomidory trzeba przesadzać jak już mają 2 liście właściwe, u mnie już większość je ma. Z drugiej strony mam informację, że takie pomidory przesadzamy dopiero jak będą miały z 15cm wysokości ale szczerze mówiąc nie widzi mi się to. O ile dobrze wiem to pomidory można 2 razy przesadzić przed daniem na grunt. Pierw chyba do takiego małego kubeczka jednorazowego 200ml a później do kubka 400ml.
Pytanie czy przesadzać już je teraz do kubeczka 200ml? A może radzicie jeszcze poczekać i od razu do 400ml? Przepraszam za takie pytanie i z góry dziękuję za odpowiedź.