Zajrzałam i ja do Twojego ogrodu. Poczyniłaś już sporo zakupów. Wszystko to cieszy
Kocham ogród i wszystko z nim związane(początkująca)
- cyganka77
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 sie 2012, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kocham ogród i wszystko z nim związane(początkująca)
Witaj.
Zajrzałam i ja do Twojego ogrodu. Poczyniłaś już sporo zakupów. Wszystko to cieszy
. A jak już będzie można wyjść w pole to będzie sama radość. U Ciebie to już porządek, a u mnie "bałaganik", ale pomaleńku ogarniemy
.
- kolo182
- 50p

- Od: 26 gru 2011, o 13:54
Witaj beacia0088!!!
Dziękuje za odwiedziny. u Ciebie tez jest super! Widzę ze masz sporo nasadzeń. Jeśli Ci mogę coś poradzić odnośnie obrzeży to żebyś je dodatkowo zaimpregnowała bo mimo, że podobno są one już zaimpregnowane to po umieszczeniu w ziemi szybko butwieją i się łamią.
Pozdrawiam
Dziękuje za odwiedziny. u Ciebie tez jest super! Widzę ze masz sporo nasadzeń. Jeśli Ci mogę coś poradzić odnośnie obrzeży to żebyś je dodatkowo zaimpregnowała bo mimo, że podobno są one już zaimpregnowane to po umieszczeniu w ziemi szybko butwieją i się łamią.
Pozdrawiam
Moje wątki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 98&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=74054" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=74841" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=74054" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=74841" onclick="window.open(this.href);return false;
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Berberysy od razu posadź nic im nie będzie nawet jeśli pogoda się zepsuje
- beacia0088

- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- beacia0088

- beacia0088

- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Witam Beatko
Piękne zakupy
teraz tylko siać , sadzić tym bardziej że rabatka gotowa - co tam Posadzisz ???
Pozdrowienia z Jersey
Pozdrowienia z Jersey
- beacia0088

Powiem szczerze,że nie planowałam jeszcze co tam posadzę.Poczekam jak dojdzie mi reszta roślin a jeszcze mam mieć wysłane od naszej Martusi na początku kwietnia(i jeszcze jedna dzisiaj) to pewnie do tej pory coś wymyślę.Na razie posadzę tam te moje berberysiki i te krzewy co dziś do mnie dotarły a potem to na pewno będę jeszcze zmieniać .Nie wiem czy mogę wsadzać już te cebulowe rośliny czy jeszcze nie do ziemi na tej rabacie?
-
Tomek_W98
- 0p - Nowonarodzony

- Od: 4 mar 2014, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam, co sądzicie o tunelach w ogrodzie, czy warto je montować, co bardziej się opłaca, zrobić go samemu czy kupić w sklepie ? Ostatnio znalazłem sklep o nazwie Lemar, który zajmuje się sprzedażą właśnie tego typu tuneli, jak myślicie czy taki tunel będzie wytrzymały i będzie długo służył ? Boje się, że podczas wichury zostanie on zdmuchnięty a razem z nim wszystko co pod nim zostanie zniszczone, widziałem kilka razy tunele ale zrobione na drewnianym szkielecie i to wyglądało na prawdę na solidne, co o tym sądzicie, co mam wybrać ?
- Matemax
- 1000p

- Od: 14 sty 2010, o 19:27
Beatko, przyznaj się co to za nasionka dostałaś? 
- beacia0088

Witaj Mateuszu
No sporo tych nasionek,zamówiłam 6 rodzai a dostałam 11.
Latria fioletowa,żółwik ukośny,mikołajek,dzielżan mix,jeżówka różowa,mak ozdobny mix,rozplenica japońska,powojnik radar love,powojnik vino,powojnik markham's pink,powojnik olgae.
No sporo tych nasionek,zamówiłam 6 rodzai a dostałam 11.
Latria fioletowa,żółwik ukośny,mikołajek,dzielżan mix,jeżówka różowa,mak ozdobny mix,rozplenica japońska,powojnik radar love,powojnik vino,powojnik markham's pink,powojnik olgae.
- Matemax
- 1000p

- Od: 14 sty 2010, o 19:27
O to ciekawe,
powojników jeszcze nie siałem nigdy, pewnie na rozsadniku trzeba 
Witaj, fajne zakupy zrobiłaś - a na co jeszcze czekasz?
Czy robiłaś może "objazd" po naszych centrach ogrodniczych? (też jestem z K-C)
Ja byłam ostatnio w Real i muszę przyznać ze miło zaskoczył mnie wybór cebul. Dokupiłam kilka lilijek i całe mnóstwo mieczyków - których w sumie miałam nie sadzić....
Pozdrawiam serdecznie
Ania
Czy robiłaś może "objazd" po naszych centrach ogrodniczych? (też jestem z K-C)
Ja byłam ostatnio w Real i muszę przyznać ze miło zaskoczył mnie wybór cebul. Dokupiłam kilka lilijek i całe mnóstwo mieczyków - których w sumie miałam nie sadzić....
Pozdrawiam serdecznie
Ania
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Witaj Beatko- fajnie ,że jesteś z nami.Sporą masz działke,ale i zakupy piękne
Oj muszę Cie częściej odwiedzać ,bo zapowiada się pięknie.
Pozdrawiam Jadzia
Oj muszę Cie częściej odwiedzać ,bo zapowiada się pięknie.
Pozdrawiam Jadzia
- beacia0088

Ankos7
Fajnie,że jest nas coraz więcej z Kielc.Ja czekam na paczkę ze sporą ilością roślin od Marty i szczerze mówiąc to już sama nie pamiętam co zamówiłam.W ogóle to opętała mnie mania kupowania.Dzisiaj byłam w Leclerc i kupiłam parę krzaczków,jest spory wybór i nie drogie.W realu kupiłam te obrzeża z drzewa.
Jadziu
Dziękuję za miłe słowa i odwiedziny.Zapraszam jak najbardziej częściej,mam nadzieję ,że warto będzie:)
Fajnie,że jest nas coraz więcej z Kielc.Ja czekam na paczkę ze sporą ilością roślin od Marty i szczerze mówiąc to już sama nie pamiętam co zamówiłam.W ogóle to opętała mnie mania kupowania.Dzisiaj byłam w Leclerc i kupiłam parę krzaczków,jest spory wybór i nie drogie.W realu kupiłam te obrzeża z drzewa.
Jadziu
Dziękuję za miłe słowa i odwiedziny.Zapraszam jak najbardziej częściej,mam nadzieję ,że warto będzie:)