To najlepsze stwierdzenie jakie dziś przeczytałamMarginetka pisze:Rozmieszczam te róże ....![]()
To trudniejsze niż kupowanie
Mój jest Ten kawałek podłogi...
- wielkakulka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój jest Ten kawałek podłogi...
- merymg
- 200p

- Od: 4 mar 2013, o 14:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Lista różyc i obszar do nasadzeń niezły
Ja z tych co dopiero terminuję w zakresie różycomani. Ja planując rabatkę kopiowałam zdjęcia różyczek i ustawiałam, przesuwałam je obok siebie dobierając kolorystycznie. Oczywiście uwzgelędnijąc ich możliwości wzrostu. 
Małgoś
- renzal

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
A ja się zgadzam z Martunią!wielkakulka pisze:To najlepsze stwierdzenie jakie dziś przeczytałamMarginetka pisze:Rozmieszczam te róże ....![]()
To trudniejsze niż kupowanie
![]()
![]()
![]()
Jak przeczytałam, że Marta musi zaplanować róże, to normalnie uciekłam, coby nie myśleć o planowaniu swoich...
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
- renzal

Mam nadzieję, że ja nie "od macochy" i też się załapię...tomaszkowa pisze:Mam przyobiecane łany naparstnicy od Cioci. W tygodniu je widziałam. Będzie co przesadzać
- tomaszkowa
- 500p

- Od: 28 paź 2013, o 17:39
Oczywiście Renatko. Tylko ja cioci wzamian zaproponowałam coś czego ja nie mam
Wasza pomoc będzie nieodzowna
Wasza pomoc będzie nieodzowna
Pozdrawiam. Beata.
-
Marginetka
- 500p

- Od: 28 sty 2013, o 12:33
Beatka za dużo wymagasz
Ale jak układ ok. to się cieszę
Aniu, to sama prawda
Małgosiu ja też debiutuję. Podsunęłaś dobry pomysł
Dzia!
Betino bez planu to też plan
Renatko, bo to najwyższa pora, wyciągaj papier i planuj
Zakupy to była łatwizna. Zrobiłam listę tych co mi się podobały, Ewunia wywaliła te które zamiast u mnie miały szansę kwitnąć na niebieskich łąkach a w zamian zaproponowała inne. Ja się oczywiście zgodziłam bo z Ekspertem się nie dyskutuje a teraz ...weź człowieku i sam decyduj gdzie
Poleżałam w wannie, pomyślałam i ... dalej nic nie wiem... a tu Ewa pyta, kiedy przysłać różyce ( Dzięki Bogu za tą zaspę w ogrodzie, zimną i twardą ziemię, bo bym wymówki nie miała, że jeszcze długo nie czas
). Mariusz Szczytnica zadaje to samo pytanie (Beatka, mam potwierdzone Twoje koniczyny).
Ech, gardło mnie drapie, otworzyłam sobie soczek z czarnego bzu i się delektuję, chce ktoś?

Zasiewy rosną:
Szałwie:

Żeniszki:

Na pikowanie czekają heliotropy i petunie:

Beatko, ja tam bardzo chętnie zamienię się z Ciocią na naparstnice
Mam na zbyciu białego przetacznika i dwie ładne koniczyny

Aniu, to sama prawda
Małgosiu ja też debiutuję. Podsunęłaś dobry pomysł
Betino bez planu to też plan
Renatko, bo to najwyższa pora, wyciągaj papier i planuj
Zakupy to była łatwizna. Zrobiłam listę tych co mi się podobały, Ewunia wywaliła te które zamiast u mnie miały szansę kwitnąć na niebieskich łąkach a w zamian zaproponowała inne. Ja się oczywiście zgodziłam bo z Ekspertem się nie dyskutuje a teraz ...weź człowieku i sam decyduj gdzie
Poleżałam w wannie, pomyślałam i ... dalej nic nie wiem... a tu Ewa pyta, kiedy przysłać różyce ( Dzięki Bogu za tą zaspę w ogrodzie, zimną i twardą ziemię, bo bym wymówki nie miała, że jeszcze długo nie czas
Ech, gardło mnie drapie, otworzyłam sobie soczek z czarnego bzu i się delektuję, chce ktoś?

Zasiewy rosną:
Szałwie:

Żeniszki:

Na pikowanie czekają heliotropy i petunie:

Beatko, ja tam bardzo chętnie zamienię się z Ciocią na naparstnice
Mam na zbyciu białego przetacznika i dwie ładne koniczyny
- renzal

Marta! Moje zasiewy jeszcze w lesie! dopiero wschodzą co najwyżej, gdzie im do tych pięknych pikowanych roślinek!
Beatko! A co ciocia potrzebuje? Mów dziecino będziemy szukać! Mam dużo trzmieliny i runianki japońskiej na wydanie
Ale tym Jej nie zaimponujesz pewnie! 
Beatko! A co ciocia potrzebuje? Mów dziecino będziemy szukać! Mam dużo trzmieliny i runianki japońskiej na wydanie
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Marto bardzo mi się podoba gry plan tym bardziej, że u mnie róże rosną nie podzielone kolorami, bo w różach lubię paletę barw. Jest szansa że siewki mojej ciemno różowej naparstnicy też przeżyją to w kwietniu ja wrócę mogę podesłać!
- tomaszkowa
- 500p

- Od: 28 paź 2013, o 17:39
Dziewczyny zadowolić moją ciocię to nie lada sztuka bo to "stary wyżeracz ogrodowy". Ma wszystko. Prawie wszystko. Nie ma maku peoniowego
. Całe wiadro naparstnicy za 5 ziarenek maku to chyba dobra zamiana
Naparstnica ma być jasno różowa z ciemniejsszą gardzielą.
Co do planowania... chyba jakaś dziwna jestem
... albo dopiero się uczę
. Najpierw w googlach na grafiki...na forum.. potem sprawdzam wymagania... śpię z tematem ... szukam w myślach miejsca na ten kwiatek w ogrodzie.... idę do ogrodu żeby sprawdzić czy pamięć mnie nie zawodzi i czy kwiatek się zmieści... zmieści się?..szukam kwiatka w sklepach... . zamawiam... opcjonalnie proszę koleżanki żeby zamówiły
Ciężka praca
A najlepszy numer wykręciła mi Renata
. Przywiozła mi moje zamówienie z BR i dodatkowo, od siebie obdarowała mnie kwiatkiem. Swoje zamówienie posadziłam w ciągu 30 minut wg planu, a z kwiatkiem od Reni chodziłam po ogrodzie i szukalam dla niego miejsca przez 2 godziny.
Martuś Ty się nie śmiej z moich koniczyn bo pewnie skończy się tak jak z tą jeżówką w kolorze majtkowego różu.
Naparstnica ma być jasno różowa z ciemniejsszą gardzielą.
Co do planowania... chyba jakaś dziwna jestem
A najlepszy numer wykręciła mi Renata
Martuś Ty się nie śmiej z moich koniczyn bo pewnie skończy się tak jak z tą jeżówką w kolorze majtkowego różu.
Pozdrawiam. Beata.
- renzal

Nie podoba Ci się jeżówka!
A ja tak ze szczerego serca!
To oddaj cioci! Na pewno ma lepszy gust!
Zapamiętaj! Wszystkie jeżówki są piękne! No może prawie wszystkie! 
- mamafrania

- Od: 13 paź 2011, o 13:50
Dałas po oczach zasiewani.Pięknie Ci rosną.Żeniszka siałaś tak po grupowo, czy to już piki?
Co do róz to nie podpowiem raczej nic, bo myślę gdzie posadzić swoje, właściwie beż ciekawych pomysłów
Co do róz to nie podpowiem raczej nic, bo myślę gdzie posadzić swoje, właściwie beż ciekawych pomysłów
- wsiania
- 500p

- Od: 27 sty 2012, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Martuś, ależ masz piękne zieloności! Przyszłam się soczkiem poczęstować, bo mnie wredne grypsko jakieś próbuje położyć
Róż będziesz miała jak mrówków - przepraszam, ale w rozmieszczeniu nie pomogę, bo musiałabym każdej szukać z wyglądu, a nie mam siły... Zakupów zazdroszczę, bo też bym chciała. Włóczyłam się ostatnio między różami w markecie, ale nie kupiłam, bo miejsce nie przyszykowane, a że szykowanie zajmie sporo czasu, to sobie zostawię na jesień chyba.
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. 
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania
- wielkakulka

Gdzie Ty to wszystko wysadzisz?
- renzal

Tak perfekcyjne sadzonki, to spokojnie do ogrodniczego wstawi, bo na ryneczek za ładne! 
- wielkakulka

Może będzie otwierac watek sprzedażowy...