Mam same takie zwykłe, tylko Pumila są odmianowe. Ale mam nadzieję, że może ze dwie, trzy odmiany kupię tutaj na Forum, tych bardziej z falbaniastymi kwiatami. Kilka może być w ogrodzie...
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
- dorkow0
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 sty 2013, o 22:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Dziękuję Marysiu...
Mam same takie zwykłe, tylko Pumila są odmianowe. Ale mam nadzieję, że może ze dwie, trzy odmiany kupię tutaj na Forum, tych bardziej z falbaniastymi kwiatami. Kilka może być w ogrodzie...
- Ivona44

- Od: 31 mar 2013, o 14:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorotko piękne irysy, a ten biały musi przywędrować do mojego ogrodu i może jeszcze ten łososiowy, bo razem wyglądają zabójczo
, fakt niedoceniony to kwiat, chyba będzie przechodził swój renesans- przynajmniej w moim ogrodzie , pozdrawiam Cię 
Pozdrawiam, Iwona.
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Dorotko,jak minął dzień ,ja bardzo lubię te duże irysy Germanika ,dobrej nocki 
- zielonajagoda

- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Dorotko, piękne irysy
, ja z nimi zaczynam przygodę od tego sezonu, mam zamówionych na razie sześć czy siedem, tu u nas na forum, zobaczę czy się polubimy
, bo macierzanka mnie nie polubiła, ładnie rosła przez cały sezon a po zimie nie odbiła.
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne iryski, zamówiłam i ja w tym roku parę 
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Doroto irysy bardzo lubię, dlatego miło że je nam prezentujesz. Dzisiaj widziałam w ogrodniczym sadzonki piękne kolorki, ale nie kupiłam, chyba po nie wrócę.
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Witaj Dorotko piękne irysy u mnie w ogrodzie też są .Bardzo lubie kiedy mają pąki wyglądają wtedy tak dostojnie ,Pozdrawiam 
Pozdrawiam Alicja
- dorkow0

Iwonko, w tym roku, też planuję coś jeszcze dosadzić z Irysów, bo tych z falbankami nie mam...
Martuś, muszę poczytać o tych Irysach, co nieco, bo rosną u mnie wiele lat. Nie zajmuję się nimi zbytnio, czasem przesadzam w inne miejsca i to wszystko...
Iwonko, ja je już wiele lat mam i zawsze mi rosną i kwitną, dlatego je mam i to w sporych ilościach w ogrodzie. Choć czasem byle deszcz niszczy kwiaty, to i tak je lubię...
Iwonko0042, też mi chodzi po głowie zamówić sobie jeszcze i pewnie tak zrobię...
Dorotko, jeszcze kilka fotek mam, to sobie popatrzymy jak kwitły. Tylko nie wiem, czy znajdę. Szkoda, że kiedyś tak nie przywiązywałam uwagi do nazw, bo kilka jest ciekawych, a nie wiem jak się nazywają...
Alu, nawet jak nie kwitną, to zielona kępa liści zdobi ogród zieloną plamą. Dlatego tak je
lubię...
Dziękuję Wam Kochani, za odwiedziny i miłe komentarze...
Martuś, muszę poczytać o tych Irysach, co nieco, bo rosną u mnie wiele lat. Nie zajmuję się nimi zbytnio, czasem przesadzam w inne miejsca i to wszystko...
Iwonko, ja je już wiele lat mam i zawsze mi rosną i kwitną, dlatego je mam i to w sporych ilościach w ogrodzie. Choć czasem byle deszcz niszczy kwiaty, to i tak je lubię...
Iwonko0042, też mi chodzi po głowie zamówić sobie jeszcze i pewnie tak zrobię...
Dorotko, jeszcze kilka fotek mam, to sobie popatrzymy jak kwitły. Tylko nie wiem, czy znajdę. Szkoda, że kiedyś tak nie przywiązywałam uwagi do nazw, bo kilka jest ciekawych, a nie wiem jak się nazywają...
Alu, nawet jak nie kwitną, to zielona kępa liści zdobi ogród zieloną plamą. Dlatego tak je
lubię...
Dziękuję Wam Kochani, za odwiedziny i miłe komentarze...
- Ivona44

Pozdrawiam, Iwona.
- dorkow0

Iwonko, ten akurat jest biały z kroplą ultramaryny, taką maciupeńką, ale w środku to widać bardziej. I ten jest duży...
Czyli o nim myślałaś???
O kremowym to myślałam o tym mniejszym troszkę...
O kremowym to myślałam o tym mniejszym troszkę...
- Ivona44

Dorota, nic już nie mów
, bo ten kremowy też śliczny, ale ja o tym białym mówiłam 
Pozdrawiam, Iwona.
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Witaj Dorotko.Ja irysy lubię podziwiać u kogos,dla mnie one za krótko kwitną.
- dorkow0

Iwonko, nic nie piszę, bo już wszystko widać...
Małgosiu, mam dla nich miejsce w ogrodzie od wielu lat i kwitną różnie, jak jedna kępa przekwita, to druga kwitnie. Może i krótko, ale i tak są piękne...
Małgosiu, mam dla nich miejsce w ogrodzie od wielu lat i kwitną różnie, jak jedna kępa przekwita, to druga kwitnie. Może i krótko, ale i tak są piękne...
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Dorotko moja ciocia miała mnóstwo pięknych irysów i w zeszłym roku wyrzuciła wszystkie odmiany jakie miała ,aż mnie zatkało ......
,
że nie zdążyłam ich przejąć
-- 3 mar 2014, o 12:26 --
Miłego dnia

że nie zdążyłam ich przejąć
-- 3 mar 2014, o 12:26 --
Miłego dnia
Pozdrawiam Alicja
- dorkow0

Alu, jaka szkoda, aż nie wiem co powiedzieć...
Mnie to żal wyrzucić nawet kawałka, bo może by się komuś przydało. Ale wiesz, częściej ludzie z FO chcą, to co nam zbywa z ogrodu, niż sąsiedzi. I nie wiem, czemu tak jest?
Buziaki...
Uciekam Kochani do ogrodu, bo mam troszkę wolnego, nieplanowanego, więc trzeba wykorzystać...
Mnie to żal wyrzucić nawet kawałka, bo może by się komuś przydało. Ale wiesz, częściej ludzie z FO chcą, to co nam zbywa z ogrodu, niż sąsiedzi. I nie wiem, czemu tak jest?
Buziaki...
Uciekam Kochani do ogrodu, bo mam troszkę wolnego, nieplanowanego, więc trzeba wykorzystać...