Superforumowicz pisze:Postaram się zdawać relacje na bieżąco z uprawy balkonowej by ktoś, kto chce sobie zafundować taką uprawę nie poruszał się w ciemno.
Pomidorki koktajlowe - 3 cz.
- nemezja
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pomidorki koktajlowe - 3 cz.
- Marmarelka

- Od: 29 gru 2013, o 10:19
- Kontakt:
Czyli rozpoczynamy balkonówkę razem?
super, bedzie można porównywać i na bieżąco dopytywać
)
W tym roku i ja zdecydowałam się na uprawę pomidorków własnej produkcji
W tamtym roku kupiłam parę sadzonek i pięknie owocowały. Swoją uprawę mam na południowym tarasie, w dużych donicach. Parę dni temu wysiałam pierwsze nasionka: malinowy kapturek, maskotka i niezawodna żółta gruszka. O dziwo w żadnym sklepie nie mogłam znaleźć mojego ulubionego koralika
Chyba pozostaje kupić mi sadzonki na rynku
Marzy mi się też megagronisaty, ale nasionek brak..
Moje storczyki ------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=21813" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Pelasia

- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Nasion koralika mam b.dużo, mogę Ci odstąpić, a i parę megagoniastego też by się znalazło 
- BobejGS

- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
A Ja byłbym wdzięczny za informacje, jakie odmiany macie zamiar mieć w waszej uprawie balkonowej
Przydałoby mi się to w wyborze własnych
Ja z resztki florovitu, który mi pozostał z zeszłego roku, zrobiłem pierwszą partie pożywki i już czeka na pomidory
Wiadra również kompletuje
Wybór odmian mi pozostaje 
Jeśli Ci to coś ułatwi wybór ja zamierzam wysadzić Sławę Nadrenii, St Pierre , K-37 , Faworyta i Red Stuffer
Chętnie będę czytał relację, bo w przyszłym roku z pewnością rzucę się na pomidory balkonowe:)Marmarelka pisze:Czyli rozpoczynamy balkonówkę razem?super, bedzie można porównywać i na bieżąco dopytywać
)
- cyganka77

- Od: 21 sie 2012, o 14:52
Pierwsze trzy posiadam, ale myślałam o nich do gruntu.forumowicz pisze:Jeśli Ci to coś ułatwi wybór ja zamierzam wysadzić Sławę Nadrenii, St Pierre , K-37 , Faworyta i Red Stuffer
W gruncie też mam w planie K-37 wraz z Perłą Kaszub i St. Pierre. Dodatkowo kilka innych na odtworzenie nasion.
Sława Nadrenii i St. Pierre nie rosną zbyt bujnie więc powinny się nadać do pojemników. Reszta dostanie większe pojemniki. Red Stuffer też jest niezbyt wybujały i choć pustawy w środku ale bardzo smaczny i piękny

Na pewno będzie ozdobą balkonu.
Sława Nadrenii i St. Pierre nie rosną zbyt bujnie więc powinny się nadać do pojemników. Reszta dostanie większe pojemniki. Red Stuffer też jest niezbyt wybujały i choć pustawy w środku ale bardzo smaczny i piękny

Na pewno będzie ozdobą balkonu.
- stecu
- 50p

- Od: 3 lip 2008, o 13:12
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Lubię mieć na balkonie pod ręką małe pomidorki do sałatek. Obowiązkowo będzie niezawodna Maskotka i Koralik oraz Red Stuffer do nadziewania. Czekam na nasionka z akcji i zobaczę co jeszcze dosieję.
- cyganka77

Czy te dwa pierwsze do jakich pojemników? Teraz pytam, bo trzeba wcześniej rozejrzeć się za pojemnikami.forumowicz pisze:W gruncie też mam w planie K-37 wraz z Perłą Kaszub i St. Pierre. Dodatkowo kilka innych na odtworzenie nasion.
- BobejGS

- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Wyboru może nie ułatwi, ale w pewien sposób nakierujeforumowicz pisze:Jeśli Ci to coś ułatwi wybór ja zamierzam wysadzić Sławę Nadrenii, St Pierre , K-37 , Faworyta i Red Stuffer
Sława Nadrenii St.Pierre i Red Stuffer pójdą do wiader 10 l/ właśnie dziś zakupiłem/ bo nie rosną zbyt wysoko i nie mają zbyt bogatego ulistnienia. Pozostałe pójdą do wiader 20 l z ub roku. Papryki też pójdą do wiader 10 l.
Nie wiem jak się zachowają K-37 i Faworyt ale w razie czegoś zostaną wcześniej ogłowione. Będę reagował elastycznie. W końcu najważniejsze są dwie rzeczy: woda i papu.
Nie wiem jak się zachowają K-37 i Faworyt ale w razie czegoś zostaną wcześniej ogłowione. Będę reagował elastycznie. W końcu najważniejsze są dwie rzeczy: woda i papu.
- sachel
- 100p

- Od: 14 lut 2014, o 14:10
Mi się udało zdobyć plastikowe 14l doniczki produkcyjne i nie wiem czy trzeba ze jakoś specjalnie 'odkazić' (czym?) czy wystarczy dobrze wyszorować? 
Za sztuke 1,50zl więc żal było się nie skusić
Za sztuke 1,50zl więc żal było się nie skusić
- cyganka77

Ok. Dzięki za info. Będę teraz szukać wiader.