Miejski ogródek Ani-część 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Miejski ogródek Ani-część 2

Post »

Witam ogrodniczkę z mojego regionu :wit
Jestem początkująca na forum jak i w ogrodzie.Teraz dużo oglądam i podpatruję innych i tak też tu trafiłam.Śliczny ogród aż miło popatrzeć.Widać zamiłowanie .Gratuluję i pozdrawiam ;:109
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Beatko dziękuję za wiosenne :D przebudzenie, co prawda czasami zaglądałam na FO ale chyba potrzebowałam przerwy na ładowanie akumulatorów.

beacia0088 witaj :wit cieszę się że wpadłaś, na forum znajdziesz masę inspiracji oraz informacji ogrodniczych, to kopalnia wiedzy.

W ogródku na razie delikatne przebudzenie, kwitnie kalina Dawn a krokusy i tulipanki pokazują liście. Zamówiłam 4 różyce na R i mam nadzieję na marcową dostawę bo pogoda jak na razie jest super.Idę na spacer po Waszych włościach.

Czy cięłyście już wierzby hakuro? Moja się aż prosi ale nie wiem czy nie poczekać jeszcze z tydzień.
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

No Aniu nareszcie a już myślałam że nas opuściłaś
widzę że nie próżnowałaś zimowo i tez poczyniłaś zakupy ;:224

Pozdrawiam :wit
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p

Post »

Ula zimowo nie próżnowałam bo cały czas jestem w trakcie wykańczania domu i dlatego też często ogród schodzi teraz na drugi plan, ale pogoda za oknem robi swoje i już powoli startuję z wiosennymi porządkami. Zakupy wiosenne raczej symboliczne, ale już się nie mogę doczekać. A ty co zaplanowałaś na wiosnę?
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p

Post »

Aniu zamówiłam sobie 20 róż i strasznie się cieszę więc będzie się działo do zrobienia mam rabatkę przy chodniku prowadzącym do domku i ona jest w priorytecie potem mam komunie w domu a po komunii myślę o zakupie hortensji
zobaczymy tylko czy dam radę ;:173

:wit
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p

Post »

Super plany będzie się działo, ciekawa jestem jakie odmiany? Ja zamówiłam miniatury do donic Little Artist, Heidi Kum i William Shakespeare 2000 (którego chcę posadzić w pobliżu tarasu ze względu na zapach), zamówienie jesienne było szersze a teraz to już naprawdę miejsca brak :wink:
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, jak miło widzieć, że obudziłaś się z zimowego snu. Mam nadzieję, że akumulatorki naładowane i pełną parą ruszamy na rabaty?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p

Post »

Aniu ja też na jesieni troszkę zamówiłam róż
ale teraz to tak jakoś z braku zajęć w ogrodzie tez skusiłam się na Wiliama z tymi zerami na końcu ;:306 Ascot, Piano, Artemis, Avalon, Mariatheresia, Pomponellki , Lions Rose, i okrywowe Red Fairy i pnąca Compassion
większa część z nich idzie na rabatkę o której pisałam, a reszta do części róż posadzonych jesienią :wink:

Pozdrawiam :wit
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p

Post »

Madziu :wit obudziłam się :D w sobotę ruszam do ogródka z pierwszymi pracami więc mam nadzieję że nie będzie padać. Wystawiłam cześć donicowych ale nie wiem czy nie za wcześnie :?

Ula wcale niemałe zakupy zrobiłaś ;:108 rabatka różana będzie wyglądała pięknie. Ja się trochę pospieszyłam z tym Wiliamem myślałam że jego kolor jest bardziej fioletowy, z tego co teraz czytam to chyba jednak czerwień więc muszę jeszcze pomyśleć nad miejscem. Przy tarasie mam miniatury lupo więc raczej jakiś odcień różu (ewentualnie filoletu) by tam pasował. ;:14
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p

Post »

Beatko ja już się przyzwyczaiłam, ale rzeczywiście zmiany są znaczne. Nie mam pojęcia kto projektował te nowości :? Wystartowałaś już ogrodowo?
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p

Post »

Aniu a ja mam pytanie odnośnie posadzenia tego wiązu w kostce czy ty Aniu założyłaś mu tam jakieś specjalne nawadnianie czy tylko on czasami i tak zwykle jest podlewany
myślę tak posadzić sobie róże pnące i nie wiem czy dadzą sobie rade mam długą ścianę przy chodniku i razi mnie taka pustka ;:131

PS. o jakim wy wiadukcie piszecie :(
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu wreszcie dotarłam z rewizytą i bardzo się cieszę, bo odkryłam kolejny niesamowicie ciekawy ogród! Widać serce i dobrą rękę do roślin, a drzewko wkomponowane w taras nieziemsko mnie urzekło. Widać, że ogród jeszcze młody, ale też bardzo szybko się rozrasta. Pięknie! Będę wpadać częściej. :wit
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p

Post »

Ula nie mam tam specjalnego nawodnienia, ale przed sadzeniem dół był kopany na ok 60-70 cm, dobra ziemia i tyle. Jak przez dłuższy czas nie pada to podlewam :D Z różami możesz spróbować, one na pewno są bardziej wymagające więc potrzebują więcej zabiegów ale skoro rosną w niewielkich donicach to według mnie dadzą sobie radę i w takich warunkach.

Lukrecja Witam :wit i zapraszam częściej. Ogródek ma 3 lata i sporo mu jeszcze brakuje ale praca w nim naprawdę cieszy ;:108
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p

Post »

Witam w ten piękny słoneczny dzień :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek