Sępy zachowywały się z godnością - majestatycznie latały, siadały jak zwiadowcy na czubkach baobabów ale między sobą zachowują się fair play i dobrze współpracują.
 Sępy zachowywały się z godnością - majestatycznie latały, siadały jak zwiadowcy na czubkach baobabów ale między sobą zachowują się fair play i dobrze współpracują.Skóra krokodyla przypominała mi bieżnik z nagrzanej opony ciężarówki

Już kiedyś przywoziłem szczepki lantan; nie przyjmowały się więc dałem sobie spokój.
Marysiu, aż 6 odmian sansewerii u Ciebie?
 To prawdziwa kolekcja! Dzięki za nazwę. U moich dziadków rosła wielka kępa,dlatego kojarzy mi się z dziadkami miejskimi
 To prawdziwa kolekcja! Dzięki za nazwę. U moich dziadków rosła wielka kępa,dlatego kojarzy mi się z dziadkami miejskimi  
 Na szczęście zdjęciom na karcie nic się nie stało więc to, co zdążyłem zrobić przed zepsuciem - jest.
Grażynka, "języki teściowej"
 Fajna nazwa! Tak, były kiedyś bardzo popularne ale i teraz widuję je często w nowoczesnych wnętrzach, bo mają prostą budowę i nie "sypią się"
 Fajna nazwa! Tak, były kiedyś bardzo popularne ale i teraz widuję je często w nowoczesnych wnętrzach, bo mają prostą budowę i nie "sypią się"  
 Zdjęcia zaraz będą.
Dzięki Wiesiu; tak, to sanseweria i być może gwinejska, bo to jej naturalne tereny występowania.
Wiem, że bieda panuje i u nas ale nawet porównując procentowo, u nas bieda to zjawisko marginalne (oczywiście rozdmuchane przez media urastają czasem do przerysowanych rozmiarów), tam, na moje oko 90% ludzi żyje w biedzie. Dla przykładu - przeciętny dzienny zarobek 1$, dzieci w szkole były w większości boso i bez zeszytów (piszą na tabliczkach) itd., itp...
No dobra, przerywam moje afrykańskie opowieści, by nadać komunikat z ogrodu - są pierwsze kwiaty i nowy aparat
 Pierwsze zdjęcia bardzo nieporadne ale poprawię się, jak rozpracuję to cacko
 Pierwsze zdjęcia bardzo nieporadne ale poprawię się, jak rozpracuję to cacko  
 na pierwszy ogień poszły moje azalie japońskie, które kwitną nieprzerwanie i teraz, gdy ciepło - wystawiam je na zewnątrz

no a to już pierwsze "słoneczka" prosto z gruntu

przebiśnieg śniegu nie przebijał, bo już go nie ma od dwóch tygodni

pierwszy wyrywny szafran; inne daleko w tyle

Cudowna wiosna...Azalie coś pięknego
 Cudowna wiosna...Azalie coś pięknego   Gratuluję nowego zakupu
 Gratuluję nowego zakupu 
 Tak, podróż, azalie i nowy aparat dla mnie też są źródłem radości
 Tak, podróż, azalie i nowy aparat dla mnie też są źródłem radości  

Strąki podobne do bobu
 Strąki podobne do bobu

dodałem mu efektownych iskierek
 dodałem mu efektownych iskierek