Aleja Różana 33 cz. 2
- sweety
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Aleja Różana 33 cz. 2
Biedroneczka
U siebie jeszcze ich nie widziałam.
- MamciaTerenia
- 1000p

- Od: 1 lis 2012, o 14:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorotko tak, wiosna zagościła do mnie. Było bardzo fajnie, nie chciało się nam iść do domu...ale jak zaszło słońce, zrobiło się chłodno no i czas był na obiadzik. Dużo działkowiczów było tak tylko na spacerze, zobaczyć co i jak, my pracowaliśmy
Aniu wiesz jaka byłam zaskoczona, widziałam aż trzy... ta na zdjęciu była schowana pod liśćmi brunnery.
Aniu wiesz jaka byłam zaskoczona, widziałam aż trzy... ta na zdjęciu była schowana pod liśćmi brunnery.
- lojka 63

- Od: 4 wrz 2011, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Miłość nie ważne do czego zawsze jest szalona jak byśmy mogły przekopałybyśmy śnieg na drugą półkulę i uwiazały słonko u drzewa.Ja tak to czuję a wy?

- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Teresko mamy już całkowitą pewność że przyszła wiosna ,tyle roślinek wiosennych nam pokazujesz,ja dzisiaj rano otworzyłam okno i wysłuchałam przepiękny ptasi koncert,aż mi się lżej szło do pracy,nie chciałam żeby mnie mój odwoził, po drodze jeszcze spotkałam klucz żurawi,utwierdzona w przekonaniu o przyjściu wiosny uśmiechałam się przez cały dzień,
na jutro
życzę
- MamciaTerenia
- 1000p

Jolu bardzo zgrabnie to ujęłaś
tak właśnie z nami jest, ja czuję to samo
Grażynko my też widzieliśmy klucz żurawi, jaki duży...tak się zagapiłam że nie pomyślałam żeby zrobić zdjęcie
Dziękuję za
świeci cały czas! Wiosna coraz bliżej!
Grażynko my też widzieliśmy klucz żurawi, jaki duży...tak się zagapiłam że nie pomyślałam żeby zrobić zdjęcie
Dziękuję za
- Zenia

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Tereniu...cieszmy się z pogody i pierwszych ich zwiastunów.
. U ciebie ich sporo, u mnie także piękne słoneczko ale coś licho wszystko wyłazi.
. Choć ciepło, niczego jeszcze nie odkrywam...cosik się boję.
. Póki wszystko okryte, praca nie idzie. A tak bym chciała już popracować, nie straszne mi błogie zmęczenie...oby jak najszybciej. 
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Tereniu, te pierwsze oznaki budzącego się życia po zimie są najpiękniejsze. Ładnie to uchwyciłaś na zdjęciach. A czytam, że hortensje próbujesz ukorzeniać. Ja też...pierwszy raz .. 
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Piękna ta Twoja wiosenka, a biedroneczka cudeńko 
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Witaj Tereniu poniedziałkowo i słonecznie.Z nowym dniem nowe kopce i tak na okrągło,końca nie ma. 
- MamciaTerenia
- 1000p

Zeniu no ja już trochę popracowałam i sezon: działka 2014 mogę uznać za otwarty
Ja też się nie boję takiego zmęczenia, gnatki pobolą i po jakiś czasie się przyzwyczają a widok posprzątanych rabatek zrekompensuje chwilowy dyskomfort. Ciąg dalszy, w połowie tygodnia, jak tylko dopisze pogoda
Małgosiu uwielbiam widok budzącej się do życia przyrody, obleciałam wszystkie rabatki i z tego co zauważyłam wszystko dobrze przezimowało...zima obeszła się z nami łagodnie....
Ja też pierwszy raz ukorzeniam patyczki, trzymajmy kciuki
Iwonko
trochę roślinek pcha się do góry: orliki, brunnery, serduszki, dzwonki, bodziszki.
A biedronka... byłam bardzo zaskoczona jak ją zobaczyłam....
Małgosiu witam Cię serdecznie i również słonecznie. Od dzisiaj zaczęłam chodzić na zabiegi, przechodzę przez lasek i ten świergot ptaków...uwielbiam to
Naprawdę współczuję Ci tych przybywających kopców a najgorsze, że to może być walka z wiatrakami
U mnie nowych kopców nie widziałam i niech tak zostanie!
Ja też się nie boję takiego zmęczenia, gnatki pobolą i po jakiś czasie się przyzwyczają a widok posprzątanych rabatek zrekompensuje chwilowy dyskomfort. Ciąg dalszy, w połowie tygodnia, jak tylko dopisze pogoda
Małgosiu uwielbiam widok budzącej się do życia przyrody, obleciałam wszystkie rabatki i z tego co zauważyłam wszystko dobrze przezimowało...zima obeszła się z nami łagodnie....
Ja też pierwszy raz ukorzeniam patyczki, trzymajmy kciuki
Iwonko
A biedronka... byłam bardzo zaskoczona jak ją zobaczyłam....
Małgosiu witam Cię serdecznie i również słonecznie. Od dzisiaj zaczęłam chodzić na zabiegi, przechodzę przez lasek i ten świergot ptaków...uwielbiam to
Naprawdę współczuję Ci tych przybywających kopców a najgorsze, że to może być walka z wiatrakami
U mnie nowych kopców nie widziałam i niech tak zostanie!
- ARABELLA

- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Tereniu ja też już rozpoczęłam sezon 
- justyna_gl

- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Wiosna
Jedną rabatkę już też zdążyłam posprzątać i przycięłam hortensje. Tylko z dwóch zrobiłam patyczki bo reszta to takie cienkie że nie było z czego robić
Jedną rabatkę już też zdążyłam posprzątać i przycięłam hortensje. Tylko z dwóch zrobiłam patyczki bo reszta to takie cienkie że nie było z czego robić
- MamciaTerenia
- 1000p

Lucynko wiedziałam że nie wytrzymasz
Justynko no to już też rozpoczęłaś sezon a moje patyczki to pewnie takie cienkie jak u Ciebie, ale co tam
Muszę się pochwalić że już zrobiły się zielone punkciki w miejscu gdzie będą liście
Wykorzystałam ładną, słoneczną pogodę i zaliczyłam kolejny dzień na działce.
M. uzupełniał szyby w szklarni i wymieniał uszkodzone na nowe, ja natomiast zająłam się rabatami...dalej usuwałam zeschnięte badylki, obcięłam następne trawy, trochę spostrzeżeń odnośnie nowej rabaty i cztery godzinki zleciały. Kawa w termosie się skończyła, powiał chłodniejszy wiatr no to trzeba było zbierać się do domu
Widzieliśmy sznury dzikich gęsi, a jak hałasowały.....
Mojej wiosny na działce ciąg dalszy....
Tak wygląda po zimie bodziszek Thurstonianum...

Jeżówka Green Jewel wypuszcza listki...to jeden z wielu...

Floks Tiara również..

A tak wyglądają rozwinięte już listki orlika Barlow Black po nocnych przymrozkach...

Ale jak widać na zdjęciu poniżej całe mnóstwo pączków gotowych do rozwinięcia

Justynko no to już też rozpoczęłaś sezon a moje patyczki to pewnie takie cienkie jak u Ciebie, ale co tam
Muszę się pochwalić że już zrobiły się zielone punkciki w miejscu gdzie będą liście
Wykorzystałam ładną, słoneczną pogodę i zaliczyłam kolejny dzień na działce.
M. uzupełniał szyby w szklarni i wymieniał uszkodzone na nowe, ja natomiast zająłam się rabatami...dalej usuwałam zeschnięte badylki, obcięłam następne trawy, trochę spostrzeżeń odnośnie nowej rabaty i cztery godzinki zleciały. Kawa w termosie się skończyła, powiał chłodniejszy wiatr no to trzeba było zbierać się do domu
Widzieliśmy sznury dzikich gęsi, a jak hałasowały.....
Mojej wiosny na działce ciąg dalszy....
Tak wygląda po zimie bodziszek Thurstonianum...

Jeżówka Green Jewel wypuszcza listki...to jeden z wielu...

Floks Tiara również..

A tak wyglądają rozwinięte już listki orlika Barlow Black po nocnych przymrozkach...

Ale jak widać na zdjęciu poniżej całe mnóstwo pączków gotowych do rozwinięcia

-
Marzenka79
- 1000p

- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Teresko mnie ta pora roku tak nakręca jak nic innego-aż chce się żyć
Jak patrzę na Twoje roslinki-to moje są na takim samym etapie rozwoju,zapieram się myślowo z całych sił,żeby w sobotę nie posiać warzyw...
- justyna_gl

- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Mój orlik jeszcze się nie pokazał w ogóle...
Ciekawe czy jeszcze wyjdzie...