Ja klematisów już nie dokupuję bo mam troszke już tego dobra ale rózanie pragnę sie jeszcze rozwijać pomimo tego ,że róże już trzymam w donicach
Tolinka i róże
- agnieszka__
- 500p

- Od: 22 paź 2009, o 23:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Tolinka i róże
Witaj Tolinko ,wspaniale się rozkręcasz i Twój ogródeczek pięknieje z każdym miesiącem .Jeśli dokupisz te wszystkie klematisy o których piszesz to za dwa ,góra trzy lata będzie kolorowo .
Ja klematisów już nie dokupuję bo mam troszke już tego dobra ale rózanie pragnę sie jeszcze rozwijać pomimo tego ,że róże już trzymam w donicach
ale znajde cos dla nich w tym roku
Jestem ciekawa gdzie Ty kupujesz swoje róże ,bo przeczytałam ,że je przywiozłaś to tak jakby były kupione gdzies niedaleko,ja głównie zamawiam u naszych forumek ale zawsze mozna poszukać innych żródeł
byłoby cudnie gdybym mogła wyskoczyć do miasta i przywieść jakieś nowe i fajne okazy 
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Tolinka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 mar 2013, o 23:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ula
jak zaczniesz budowę wstawiaj fotki będziemy Ci kibicować
,na pewno będzie to fajna donica dla pnących ......a może by tak coś do tego murku dorobić
Małgoś masz rację
nastawienie jest najważniejsze ja je mam ,bo już słoneczko coraz wyżej i nie mogę usiedzieć na t...ku i tak mnie nosi ,że mogłabym cały ogród w murki ubrać
Agnieszko
dziękuje miło mi to czytać,bardzo kocham mój ogród i myślę,że w tym co pokazuję i będę pokazywać będzie widać kawałek serduszka ,jaki w niego wkładam
Jeżeli chodzi o kupowanie róż...no cóż w naszym mieście nie bardzo jest gdzie poszaleć ja kupuję głównie wysyłkowo w znanych na forum szkółkach ,kupowałam też u Ewci (pozdrawiam serdecznie) te co przywiozłam przyjechały z wa-wy ze sklepu firmowego florpaku,kupuję też w Au...nie ,tam mają często Poulsenki ,ale w zeszłym roku trafiłam na miłośniczkę róż ,która otworzyła u nas kwiaciarnię i ma też róże w donicach
piękne ,duże krzaczki ceny jak wszędzie 
Małgoś masz rację
Agnieszko
dziękuje miło mi to czytać,bardzo kocham mój ogród i myślę,że w tym co pokazuję i będę pokazywać będzie widać kawałek serduszka ,jaki w niego wkładam
Jeżeli chodzi o kupowanie róż...no cóż w naszym mieście nie bardzo jest gdzie poszaleć ja kupuję głównie wysyłkowo w znanych na forum szkółkach ,kupowałam też u Ewci (pozdrawiam serdecznie) te co przywiozłam przyjechały z wa-wy ze sklepu firmowego florpaku,kupuję też w Au...nie ,tam mają często Poulsenki ,ale w zeszłym roku trafiłam na miłośniczkę róż ,która otworzyła u nas kwiaciarnię i ma też róże w donicach
- hal1959

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Oczywiście murek w ogrodzie obowiązkowy
.
Fajniutki
.Ja swój murek będę(znaczy M na pewno komuś zleci
tę robotę) naprawiać w tym roku bo się trochę rozjechał
Oczywiście ja będę nadzorować

Fajniutki
Oczywiście ja będę nadzorować
- usa1276
- 1000p

- Od: 22 sty 2012, o 19:30
Jak tylko ruszę z pracami to zdjęcia będą
do murku już raczej nic nie da się dorobić bo tam ma stanąć jeszcze ławeczka ale myślałam o takich jak by to nazwać Kieszeniach to chyba trafne określenie u góry róża i lawenda a w tych kieszonkach jednoroczne muszę poszukać czegoś takiego na internecie czy ktoś już takie coś zrobił i jak by to wyglądało
Pozdrawiam
do murku już raczej nic nie da się dorobić bo tam ma stanąć jeszcze ławeczka ale myślałam o takich jak by to nazwać Kieszeniach to chyba trafne określenie u góry róża i lawenda a w tych kieszonkach jednoroczne muszę poszukać czegoś takiego na internecie czy ktoś już takie coś zrobił i jak by to wyglądało
Pozdrawiam
- Tolinka

Uleńko poszukaj ,poszukaj bo gdzieś to widziałam i wygląda bardzo ciekawie
,byłam w Twoim ogrodzie i aż się cisnęło na usta,że cudze chwalicie swojego nie znacie! Stworzyłaś piękno jedyne w swoim rodzaju
A ja muszę się Wam pochwalić co mi się wczoraj trafiło

odnowione będzie zdobiło mój ogródeczek
,straaaasznie się cieszę ,bo chorowałam na takie poidełko i wreszcie mam 
A ja muszę się Wam pochwalić co mi się wczoraj trafiło

odnowione będzie zdobiło mój ogródeczek
- agnieszka__
- 500p

- Od: 22 paź 2009, o 23:29
Wspaniała zdobycz ,powiem szczerze ,że takie poidełka to tylko na ilustracjach w książeczkach oglądałam ,unikalna rzecz .Gratuluję ,po renowacji bedzie ładną ozdobą ogrodu .
P.S. Kwiaciarnię już obejrzałam z zewnątrz ,planuje w przyszłym tygodniu tam zajrzeć
P.S. Kwiaciarnię już obejrzałam z zewnątrz ,planuje w przyszłym tygodniu tam zajrzeć
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
pozdrawiam Agnieszka
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
A skąd takie poidełko?
Super sprawa, idealne dla róż
Super sprawa, idealne dla róż
- merymg
- 200p

- Od: 4 mar 2013, o 14:22
Gratulacje z okazji cennego zakupu
Fajnie, że masz możliwość kupić sobie takie fajne dodatki do ogrodu. Pozazdrościć 
Małgoś
- hal1959

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Ja też przyszłam podziwiać Twoje poidełko,zawsze chciałam mieć,ale jakoś nie mogę trafić na coś co mnie zachwyci,jednak będę szukać 
- Tolinka

Cieszę się że i Wam się podoba,powiem tylko że kosztowało całe 30zł i kupiłam je na rynku na starociach,komuś już nie było potrzebne

- Tolinka

Wczoraj była piękna pogoda w związku z tym udało się wykonać sporo prac ogrodowych ,a dzisiaj wszystko obolałe
ale jestem zadowolona ,małż skopał mi warzywnik i rozrzucił kompost,a ja utworzyłam,a właściwie poszerzyłam już istniejącą rabatkę i zmieściłam na niej zadołowane jesienią róże ,mam nadzieje że nic im nie będzie
i zrobiłam miejsce na kwitnące wokół nich byliny i jednoroczne.
Z moich wsadzonych 6 nasion kobei wyszła tylko jedna roślinka
czy u Was też tak słabo kiełkuje kobea,martwię się bo biała jeszcze mi wcale nie wschodzi
za to pomidorki już niedługo trzeba będzie pikować na inne miejsce i reszta roslinek też pieknie idzie do góry

Z moich wsadzonych 6 nasion kobei wyszła tylko jedna roślinka
- Tolinka

Dzisiaj byłam w Auchanie no i nie mogłam się powstrzymać i popełniłam zakupy

lawendowo-niebieskie to pierwsze jakie kupiłam w związku z tym powstała dzisiaj nowa lawendowa rabata
dobrze że nie miałam za bardzo czasu i złapałam tylko to co weszło mi w łapki ,bo róż wybór spory i ceny na prawdę atrakcyjne ,ciekawe tylko czy się odmiany sprawdzą

lawendowo-niebieskie to pierwsze jakie kupiłam w związku z tym powstała dzisiaj nowa lawendowa rabata
dobrze że nie miałam za bardzo czasu i złapałam tylko to co weszło mi w łapki ,bo róż wybór spory i ceny na prawdę atrakcyjne ,ciekawe tylko czy się odmiany sprawdzą