Aż ślinka cieknie
Mój kawałek świata:)
- anym
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój kawałek świata:)
Aniu walentynki dostałam, ale koło takiego ciacha przejść obojętnie nie potrafię
Aż ślinka cieknie
Aż ślinka cieknie
- renzal

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Kupiłam tak i ja w zeszłym roku jakieś bidule i mam nadzieję, że przeżyją do wiosny!
Najbardziej to lubię sama siać, ukorzeniać itp. Pewnikiem wywodzi się to z okresu, gdy nie było mnie stać praktycznie nawet na nasionka...
Drugim powodem jest praktycznie brak dobrych szkółek w najbliższej okolicy
A wiadomo, że robiąc zakupy przez internet można mieć sporą niespodziankę 
Najbardziej to lubię sama siać, ukorzeniać itp. Pewnikiem wywodzi się to z okresu, gdy nie było mnie stać praktycznie nawet na nasionka...
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu ja walentynki od Walentego nie dostałam więc sie skuszę/. Pochwalę się tylko ż zaskoczył mnie i inne koleżanki z pracy kolega który kupił nam czekalady.
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam serdecznie
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- asta6265

- Od: 8 sty 2012, o 12:01
danutab podtrzymuję stanowisko to Mrs Clibran' a i klematis swoją drogą piękny. Obecnie jest dostępna na allegro
kogra scewola ma zdecydowanie żółty środek i jedynie obrzeże jest białe, a mrs clibran wyraźne białe oko.
Sylwia85 miło z jego strony.
renzal i jaka radość, jak samemu coś się wyhoduje od nasionka
anym dziękuję
tesia39 ciut to nie poczujesz smaku,
kogra scewola ma zdecydowanie żółty środek i jedynie obrzeże jest białe, a mrs clibran wyraźne białe oko.
Sylwia85 miło z jego strony.
renzal i jaka radość, jak samemu coś się wyhoduje od nasionka
anym dziękuję
tesia39 ciut to nie poczujesz smaku,
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
Aniu już zamówiłam mam tylko nadzieję że to będzie ta w realu jak wzejdzie.
- asta6265

Danusiusama jestem bardzo ciekawa, także w razie co to proszę o relację
Do mnie dziś przyszło daliowe zamówienie. Zachciało mi się obwódki rabaty z dalii. Kupiłam karłową odmianę i połączę ją z jakąś jednoroczną, albo kolorowymi listkami. Bardzo mi się podobają te karzełki.
Sztuk 30

Ostatnio pogoda zachęca do wychodzenia z domu, a że ręce świerzbią, to przekopałam sobie, a raczej wykarczowałam marcinki na rzecz hostowiska. W zeszłym roku zaczęłam zakładać rabatę hostową,

a teraz dokończę dzieło. Hosty już czekają, a i miejsce już przygotowane:

Do mnie dziś przyszło daliowe zamówienie. Zachciało mi się obwódki rabaty z dalii. Kupiłam karłową odmianę i połączę ją z jakąś jednoroczną, albo kolorowymi listkami. Bardzo mi się podobają te karzełki.
Sztuk 30

Ostatnio pogoda zachęca do wychodzenia z domu, a że ręce świerzbią, to przekopałam sobie, a raczej wykarczowałam marcinki na rzecz hostowiska. W zeszłym roku zaczęłam zakładać rabatę hostową,

a teraz dokończę dzieło. Hosty już czekają, a i miejsce już przygotowane:

Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- Kriss1515
- 1000p

- Od: 15 cze 2012, o 21:16
Ja też rozpocząłem daliowe zakupy. 
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Aniu jestem pod wrażeniem
piękne są te miniaturki i rabata już przygotowana aj się czaję, wczoraj trochę uprzątnęłam suche badyle bylin. Ciągle się boję, że jeszcze zima powróci
Ja też wczoraj posiałam tytoń
chyba jakoś telepatycznie się zmówiłyśmy 
Ja też wczoraj posiałam tytoń
- asta6265

Kriss1515 sezon daliowy rozpoczęty
anym przestań gdzie zima powróci, a kysz, a kysz - i już nie powróci
Faktycznie telepatycznie, będą nam kwitły w podobnym czasie. Bardzo jestem ciekawa tego żółtego, oj bardzo. Wiesz wczoraj byłam zerknąć do inspektu, gdzie zimuję trochę nadwyżek i powiem Ci, że bardzo ładnie to wygląda. Nasze ostrogowce wyglądają jakby przed chwilą posadzone i szałwia podobnie. Byłam na łąkach za domem, bo krety tak pięknie poryły, że hej i przywlokłam trzy taczki ziemi
Dziś też muszę się jeszcze wybrać na obfotowanie ogrodu i zobaczyć co w trawie piszczy.
Koleżanka z innego forum pokazywała wczoraj kwitnącego krokusa, ale krokus to nic, bo miodunka już jej zakwitła, także Aniu jaka zima
Te dalie miniaturowe miałam już w kolorze żółtym i różowym i wiem jak kwitną dlatego się na nie zdecydowałam. Kolor czerwony, bo uważam, że mało mam tego kolorku w ogrodzie.

anym przestań gdzie zima powróci, a kysz, a kysz - i już nie powróci
Koleżanka z innego forum pokazywała wczoraj kwitnącego krokusa, ale krokus to nic, bo miodunka już jej zakwitła, także Aniu jaka zima
Te dalie miniaturowe miałam już w kolorze żółtym i różowym i wiem jak kwitną dlatego się na nie zdecydowałam. Kolor czerwony, bo uważam, że mało mam tego kolorku w ogrodzie.

Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- Matemax
- 1000p

- Od: 14 sty 2010, o 19:27
Aniu czy te niskie dalie miałaś z nasion?
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Witaj Aniu
piękna dalie zakupiłaś i jakie duże. Ślicznie wyglądaja na zdjeciu jestem ciekawa czy wszystkie będą takie same czy może trafi sie rodzynek
Bardzo ciekawie zapowiada sie rabata hostowa. wpadłaś na świetny pomysł wykładając funkie szyszkami. Wygląda to rewelacyjnie.
http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/gf/f ... t4dAeB.jpg piekna dalia. Moge sie zapytać gdzie kuujesz takie cudeńka?
Pozdrawiam serdecznie i miłego wieczoru życzę
Bardzo ciekawie zapowiada sie rabata hostowa. wpadłaś na świetny pomysł wykładając funkie szyszkami. Wygląda to rewelacyjnie.
http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/gf/f ... t4dAeB.jpg piekna dalia. Moge sie zapytać gdzie kuujesz takie cudeńka?
Pozdrawiam serdecznie i miłego wieczoru życzę
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Aniu 30 szt. to bardzo dużo, na zimę masz dużo wykopywania. Tęż kiedyś miałam te karłowe, teraz mam tylko 3 szt. dekoracyjnych i to musi mi wystarczyć. Gdyby nie trzeba było wykopywać to też chciałabym mieć ich więcej bo kwitną do przymrozków i to pięknie.