Gliniany ogródek...MisiaczekM - 2013
Re: Gliniany ogródek...MisiaczekM - 2013
Miłego walentynkowego popołudnia w gronie kochanych i lubianych osób 

co u ciebie
wiosenne słoneczko zagląda do ciebie

- misiaczekm
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 paź 2009, o 19:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wczoraj padło troszkę słońca... ale jest nadzieja, że i dziś będzie bo coś zaczyna wychodzić z wielką nieśmiałością...
Irga

Pantera

Szyyyyszuuuunia...

Kotki... zresztą przez całą zimę....

A to, to co to?! Czyj to ogon?!

Wiewióraaa!!

Irga
Pantera
Szyyyyszuuuunia...
Kotki... zresztą przez całą zimę....
A to, to co to?! Czyj to ogon?!
Wiewióraaa!!
- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

POZDRAWIAM

- misiaczekm
Jak dzisiaj u nas ładnie!!! 20 st. C. na
-ku!!
Macie jakieś pomysły jak zlikwidować chwasty i mech z polbruku?

Macie jakieś pomysły jak zlikwidować chwasty i mech z polbruku?
- Ewiczka52
- Od: 1 lut 2012, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
MISIACZKU
Ale cudny - rudziutki gość Cię nawiedził

Pozdrawiam Ewula
złapać taką rudą piękność na fotce to trudna sztuka
dzisiaj piękne słoneczko nam świeciło,czas chyba udać się do ogrodu chociaż u mnie jeszcze w cieniu ziemia nie do końca puściła 

- misiaczekm
Podobnie jak u mnie... ogród jest na stronie północnej, ale przednia pełna cebulek tulipanów jest na południowej!
Wczoraj widziałem dwa klucze dzikiego ptactwa, dziś dwa dorodne łabędzie leciały.... co to może oznaczać?
Wczoraj znowu próbowałem upiec biszkopt... zszedłem do 100 st. C. czas wreszcie blisko podawanego w przepisach - ok 30-40 min. Forma na samym dole piekarnika...
Nie wiem co jest temu piecykowi, może padła dolna grzałka i cały prąd (moc) idzie na górną. Oj, żeby nie było pożaru... heh...

Tyle zostało od rana...

Wczoraj widziałem dwa klucze dzikiego ptactwa, dziś dwa dorodne łabędzie leciały.... co to może oznaczać?
Wczoraj znowu próbowałem upiec biszkopt... zszedłem do 100 st. C. czas wreszcie blisko podawanego w przepisach - ok 30-40 min. Forma na samym dole piekarnika...
Nie wiem co jest temu piecykowi, może padła dolna grzałka i cały prąd (moc) idzie na górną. Oj, żeby nie było pożaru... heh...
Tyle zostało od rana...
Mech też zgarnie...?asma pisze:randapem
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Za ciastem nie przepadam, ale to wygląda smakowicie
O porządkowaniu kostki czy w ogóle ścieżek wyczytałam (chyba u Grażyny-kogry), że dobrze spisuje się gorąca para. Nie szkodzi okolicznym roślinom, a zbędne porosty usuwa. Z Roundapem trzeba bardzo uważać. Sama czasem używam, ale nie lubię.

O porządkowaniu kostki czy w ogóle ścieżek wyczytałam (chyba u Grażyny-kogry), że dobrze spisuje się gorąca para. Nie szkodzi okolicznym roślinom, a zbędne porosty usuwa. Z Roundapem trzeba bardzo uważać. Sama czasem używam, ale nie lubię.
z roundapem fakt uważać trzeba
ja jednego roku opryskiwałam drzewka od ochojnika i zostało mi w butelce oprysku, wiec postawiłam go na półce do wykorzystania a mój M robił oprysk roundapem i też mu go zostało i niefortunnie postawił w tym samym miejscu
za kilka dni doszłam do wniosku że dwa drzewka jeszcze psikne tą resztką i oczywiście wzięłam butelkę z roundapem
jakie było moje zdziwienie i domysły dlaczego drzewko marnieje
przyczyna się znalazła jak zeszliśmy oboje do piwnicy i M mnie olśnił gdzie postawił swój oprysk 

- misiaczekm
Tylko czy parówa na podwórku da radę, a jeśli już czy nie będzie to taka sama robota jak wyskrobywanie ręczne.... (na kolanach by było jak najbliżej i każdą fugę oddzielnie)
- oster
- 1000p
- Od: 9 mar 2011, o 15:09
U Ciebie, Misiaczku, już tylko dopieszczanie... te powojniki... cudo!
Raz w życiu udała mi się karpatka, o reszcie nie wypowiem się - rodzina zjadała (takie
wołoduchy), ale mnie było raczej wstyd. Wolę kremóweczkę z pobliskiej cukierni. Ale te smakowitości:
zbieram się upiec biszkopt, jak się uda, dopiero coś będę kombinować.
Uważaj z tą cukrzycą: musisz się ograniczyć z tymi łakociami i ścisła dieta, bo życia szkoda. No i zdrowia:
moja teściowa strasznie cierpiała z powodu powikłań z kilkuletnim dializowaniem i cukrzycową
stopą. Nie chciałbyś takiej stopy zobaczyć, uwierz mi, a co dopiero samemu doświadczyć!
Więc szanuj się i dużo spacerków: jak mawia wychowawczyni naszej Niuni: nie ma złej pogody,
jest nieodpowiednie ubranie
Zdrówka!
Raz w życiu udała mi się karpatka, o reszcie nie wypowiem się - rodzina zjadała (takie
wołoduchy), ale mnie było raczej wstyd. Wolę kremóweczkę z pobliskiej cukierni. Ale te smakowitości:
zbieram się upiec biszkopt, jak się uda, dopiero coś będę kombinować.
Uważaj z tą cukrzycą: musisz się ograniczyć z tymi łakociami i ścisła dieta, bo życia szkoda. No i zdrowia:
moja teściowa strasznie cierpiała z powodu powikłań z kilkuletnim dializowaniem i cukrzycową
stopą. Nie chciałbyś takiej stopy zobaczyć, uwierz mi, a co dopiero samemu doświadczyć!
Więc szanuj się i dużo spacerków: jak mawia wychowawczyni naszej Niuni: nie ma złej pogody,
jest nieodpowiednie ubranie

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Trudno mi powiedzieć, bo sama nie próbowałam
Można też próbować myjką ciśnieniową (tej też nie mam, więc moje rady są "doskonałej" wartości
).

- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piotrek, no nie mów, że nie wieszmisiaczekm pisze: Wczoraj widziałem dwa klucze dzikiego ptactwa, dziś dwa dorodne łabędzie leciały.... co to może oznaczać?

No proszę, wprawa czyni mistrzamisiaczekm pisze:Wczoraj znowu próbowałem upiec biszkopt... zszedłem do 100 st. C. czas wreszcie blisko podawanego w przepisach - ok 30-40 min. Forma na samym dole piekarnika...

Czarna pantera zjawiskowa, a jak dumnie maszeruje, rudzielec cudowny, super wyszły Ci te zdjęcia