Ania Zuzia i Chłopaki cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ania Zuzia i Chłopaki cz.4

Post »

:twisted: Teoretycznie sadzonki i podlałam, ale nawet na sianko się nie nadają ;:223
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Pisałam na tablecie i się wylogowałam, a małe te guziczki. Reniu próbuj jeszcze raz, tylko podlewaj do podstawki.
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 11:22

Post »

Aniu piękne krokusiki, przebiśniegi, aż się chce na takie patrzeć. szkoda że u mnie jeszcze wszystko spi :(
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Już nie mam specjalnie z czego, bo ja fioków zasadniczo nie mam. Pierwsze takie rasowe wylicytowałam na WOŚP (zresztą od naszej forumki) Na drugie zwykłe tak się trochę fuksem załapałam. Te pierwsze, to straciłam przez nieuwagę, koty szalały, a ja nie zwróciłam uwagi, że pojemnik wylądował na ziemi, bo to w innym pomieszczeniu. Drugie zabrałam do salonu, ale tu im chyba za ciepło... ;:131 Podleję je jeszcze dziś i zobaczymy. Łatwo się nie poddaję, a nie wszystko musi mi wychodzić od pierwszego strzału. ;:306
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

piortkowice pisze:Aniu piękne krokusiki, przebiśniegi, aż się chce na takie patrzeć. szkoda że u mnie jeszcze wszystko spi :(
Witaj, tak zaglądam skąd jesteś. Większość Polski to jeszcze zima. Tylko Wrocław i na południe od niego jest wiosna w pełni...niby fajnie, ale mam dzieci, one mają sanki, tylko całą zimę śniegu nie było u nas. Teraz lepiej niech już nie będzie.

Reniu ja kupiłam za 1,50 odmianowe na forum u wioletki33.
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p

Post »

Jestem ze środka wielkopolski, KONIN, paskudnie u nas dzisiaj, szaruga niesamowita. Ja codziennie chodzę na szpiegostwo do ogrodu ale niestety wszystko śpi, troszkę wychodzi listków od krokusów ale już czubki są żółte bo w nocy mróz..... Ile bym dała za troszkę kolorów w ogrodzie ;:108
Ja mam fiołki ukorzenione, sadzonki ale kolory pomieszane mogę się podzielić. Oczywiście zwykłe różne kolory , fioletowe, różowe, białe ale nie rozróżnię teraz kolorów bo przekwitły ;:14
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kocham fiołki, dziś w aptece widziałam biłego z bordowymi plamkami...i będę go miała, tylko muszę się odważyć znowu poprosić...kobieta wystawia co rusz nowe kolory i kusi......jak chcesz, to mam 5 może 6 takich, z których mogę skubnąć listka? Możemy się wymienić?
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p

Post »

pewnie że tak, możemy się wymienić, nie widzę problemu, mam też jeszcze dużo roślin w domu ale jako początkujący ogrodnik po prostu nie znam nazw ;:14 tak samo z ogrodowymi ;:14
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pocieszę Cię, ja też nie znam nazw ;:306 podziwiam dziewczyny, które znaja nie tylko nazwy roślinek, ale szystkie odmiany - i potrafią rozpoznać je patrząc na nie.
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p

Post »

ja nie patrzę na nazwy, na razie jestem kupowania wszystkiego co wpadnie w ręce ;:108
mam trochę krzewów do ogrodu, dużo doniczkowych ale naprawdę nie rozróżnię...
datury, psiankę, fuksję, oleandra różowego, chryzamtemy zimujące, marcinki i kupę innych bez nazw ;:7
mogę Ci podesłać
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

witaj Aniu-gdzie te parapety naciagane?
Pięknie wiosenka u Ciebie maluje w ogródku :tan
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fajnie, fuksje to bym chciała. Chyba wczoraj pisałam u Asmy w wątku, że jakby miała więcej fuksji, to ja chętna. I chryzantemki, też kocham. To się powymieniamy.
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p

Post »

Pewnie że możemy , nie widzę problemów, hortensje też mam ale nie wiem czy teraz można ciachać czy to jeszcze za wcześnie, jak tylko będzie odpowiedni czas dla Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Etap intensywnego zapamiętywania nazw odmian zaczyna się gsy zaczynacie kolekcjonować jakieś rośliny , dla przykładu gdy miałam jedną najzwyklejszą żurawkę to była to dla mnie po prostu"żurawka" teraz gdy ilość odmian jest już "dzieści" to staram się zapamiętać nazwy,żeby nie zdublować przez przypadek ,nie raz już mi się to zdażyło ż zamówiłam to co mam ,a zresztą to jest przyjemnie jak się zna co w ogrodzie rośnie,to tak jakbyście nie wiedziały jak Wasze dzieci mają na imię ;:306
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p

Post »

Wiesz to nie jest tak bo jak kupujesz roślinę to patrzysz na wygląd podoba Ci się itd.Dopiero zaczyna Ci się szukanie po książkach i internecie co to jest.|Dla mnie każda roślina jest wyjątkowa bez względu czy znam jej nazwę czy nie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”