Dobrego dnia.
Mój zielony świat cz.2
- chinanit
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 6 lip 2013, o 14:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój zielony świat cz.2
Aniu, u Ciebie już faktycznie widać wiosnę.
U mnie miejscami jeszcze śnieg leży.
Dobrego dnia.
Dobrego dnia.
Z pozdrowieniami, Maria
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
- Malgolinka

- Od: 28 kwie 2010, o 14:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Aniu
, wiedzę że też u Ciebie wychodzą cebulowe
, oj wiosenka idzie
Pisałaś o liliach, ja też mam na nie chrapkę
Pisałaś o liliach, ja też mam na nie chrapkę
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
pozdrawiam Małgośka
- UlaL

- Od: 27 cze 2013, o 23:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Aniu
jak czytam kolejne wpisy o liliach, to nabieram większego przekonania do zakupu zwłaszcza tych, które pięknie pachną.
Pięknego dnia życzę
jak czytam kolejne wpisy o liliach, to nabieram większego przekonania do zakupu zwłaszcza tych, które pięknie pachną.
Pięknego dnia życzę
- Ivona44

- Od: 31 mar 2013, o 14:44
Ania, przywitać się wpadłam
i co widzę? żagwin kwitnie
- niedobrze, nie podoba mi się to, podstęp chyba jakiś, pozdrawiam Cię
, za szybko ta wiosna - źle się to skończy , brrr , martwię się trochę 
Pozdrawiam, Iwona.
- katharos
- 1000p

- Od: 4 sie 2012, o 12:16
Hej Anulka
Widzę że u ciebie wiosna tez się pcha na siłę...u mnie też tulipany i krokusy na wierzchu ...jak sobie przypomnę że czasem w kwietniu i maju potrafi przymrozić a my mamy dopiero luty i wszystko na wierzchu to zła jestem na te rśliny że się tak spieszą. U mnie nawet róże i hortensję maja pąki ...klematisy tez już ponad dwócentymetrowe pędy mają...pożyjemy zobaczymy...czy wiosna się rozkręci czy zima nas jeszcze zaskoczy.
Widzę że u ciebie wiosna tez się pcha na siłę...u mnie też tulipany i krokusy na wierzchu ...jak sobie przypomnę że czasem w kwietniu i maju potrafi przymrozić a my mamy dopiero luty i wszystko na wierzchu to zła jestem na te rśliny że się tak spieszą. U mnie nawet róże i hortensję maja pąki ...klematisy tez już ponad dwócentymetrowe pędy mają...pożyjemy zobaczymy...czy wiosna się rozkręci czy zima nas jeszcze zaskoczy.
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Agnieszko tej paskudnej zimy ja również straciłam mnóstwo roślin róże, trawy nawet katalpa zmarzła. To nie był dobry okres dla naszych ogrodów i miejmy nadzieję, że to się nie powtórzy.
Twoje lilie nie zmiennie mnie zachwycają
Sylwuś trochę mnie martwią te przedwczesne objaw, co będzie jak przyjdą silniejsze mrozy. Chociaż nie powiem, że się nie cieszę z zbliżającej się wiosny. Wszyscy na nią czekamy a im bliżej tym bardziej nam się dłuży. Bądźmy dobrej myśli
Przesyłam buziaczki i również życzę dużo słoneczka
Halinko ja też jestem w zupełności przekonana i już postanowiłam, że orientalne zagoszczą w moim ogrodzie a przed zimą dodatkowo będę się starała je okryć. Mam nadzieję, że to będzie dobra decyzja. Pozdrawiam
Aniu masz rację Agnieszka ma cudowne lilie i mam nadzieję, że kiedyś ja będę mogła się pochwalić takimi okazami. Pozdrowienia przesyłam, życząc dużo słoneczka i rychłej wiosny
Gosiu-Margosiu świetnie podsumowałaś temat, nawet gdy stracimy jedną lub nawet kilka lilii możemy co roku kupić inne a może i ciekawsze, nowsze. Nie ukrywam, że także uwielbiam takie zakupy
z resztą która ogrodniczka by nie lubiła.
Martuś już planuje jakie zakupie, przeglądam oferty w sklepach internetowych. Jestem pewna, że oprócz azjatyckich i orientalne zagoszczą w moim ogrodzie, dla ich zapachu warto. Serdeczności przesyłam
Marysiu u mnie już nie ma grama śniegu, ale jest jeszcze bardzo mokro i na razie na wiosenne sprzątanie nie ma szans. Również życzę dobrego i słonecznego dnia
Małgosiu wiosenka coraz bliżej i jest się z czego cieszyć. Lilie to takie piękne kwiaty i powinny zagościć w każdym ogrodzie.
Uleńko ja również się przekonuje a właściwie to już jestem przekonana i dla tych pachnących lilii miejsce w moim ogrodzie na pewno się znajdzie. Przesyłam pozdrowienia życząc udanego dnia
Iwuś mnie też martwią przedwczesne objawy wiosny i boję się żeby nie było powtórki z kilku lat wstecz. Przecież nie okryjemy całego ogrodu. Bądźmy dobrej myśli i miejmy nadzieję, że wiosna nas mile zaskoczy.
Kasiu a gdzie Ty byłaś jak Cię nie było? Cieszę się, że do mnie zawitałaś
Ja też się martwię i boję, że zima jeszcze może powrócić ale co my możemy na to poradzić, miejmy tylko nadzieję, że wiosna nas mile zaskoczy i nie wrócą już mrozy. Buziaczki
U mnie dziś buro i ponuro, dlatego dla poprawy nastroju trochę kwiatuszków

Twoje lilie nie zmiennie mnie zachwycają
Sylwuś trochę mnie martwią te przedwczesne objaw, co będzie jak przyjdą silniejsze mrozy. Chociaż nie powiem, że się nie cieszę z zbliżającej się wiosny. Wszyscy na nią czekamy a im bliżej tym bardziej nam się dłuży. Bądźmy dobrej myśli
Halinko ja też jestem w zupełności przekonana i już postanowiłam, że orientalne zagoszczą w moim ogrodzie a przed zimą dodatkowo będę się starała je okryć. Mam nadzieję, że to będzie dobra decyzja. Pozdrawiam
Aniu masz rację Agnieszka ma cudowne lilie i mam nadzieję, że kiedyś ja będę mogła się pochwalić takimi okazami. Pozdrowienia przesyłam, życząc dużo słoneczka i rychłej wiosny
Gosiu-Margosiu świetnie podsumowałaś temat, nawet gdy stracimy jedną lub nawet kilka lilii możemy co roku kupić inne a może i ciekawsze, nowsze. Nie ukrywam, że także uwielbiam takie zakupy
Martuś już planuje jakie zakupie, przeglądam oferty w sklepach internetowych. Jestem pewna, że oprócz azjatyckich i orientalne zagoszczą w moim ogrodzie, dla ich zapachu warto. Serdeczności przesyłam
Marysiu u mnie już nie ma grama śniegu, ale jest jeszcze bardzo mokro i na razie na wiosenne sprzątanie nie ma szans. Również życzę dobrego i słonecznego dnia
Małgosiu wiosenka coraz bliżej i jest się z czego cieszyć. Lilie to takie piękne kwiaty i powinny zagościć w każdym ogrodzie.
Uleńko ja również się przekonuje a właściwie to już jestem przekonana i dla tych pachnących lilii miejsce w moim ogrodzie na pewno się znajdzie. Przesyłam pozdrowienia życząc udanego dnia
Iwuś mnie też martwią przedwczesne objawy wiosny i boję się żeby nie było powtórki z kilku lat wstecz. Przecież nie okryjemy całego ogrodu. Bądźmy dobrej myśli i miejmy nadzieję, że wiosna nas mile zaskoczy.
Kasiu a gdzie Ty byłaś jak Cię nie było? Cieszę się, że do mnie zawitałaś
Ja też się martwię i boję, że zima jeszcze może powrócić ale co my możemy na to poradzić, miejmy tylko nadzieję, że wiosna nas mile zaskoczy i nie wrócą już mrozy. Buziaczki
U mnie dziś buro i ponuro, dlatego dla poprawy nastroju trochę kwiatuszków

- Malgolinka

- Od: 28 kwie 2010, o 14:16
Aniu, kupiłam sobie nasionka różowej Rudbeki, taka jak na zdjęciu 
dziś jadę do ogrodniczego, ciekawa jestem czy już coś będzie
dziś jadę do ogrodniczego, ciekawa jestem czy już coś będzie
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
pozdrawiam Małgośka
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Aniu co to za roślinka żółte kwiatuszki pod malwą ?
Pogoda się zepsuła, dzisiaj u mnie pada, ale zdążyłam nawet winorośle przyciąć, tylko pozbierać nie zdążyłam
więc ogród jak po tajfunie wygląda. Miałam to proso zeszłego lata i pozbierałam nasionka....mam nadzieję że coś z nich będzie. Pozdrawiam 
Pogoda się zepsuła, dzisiaj u mnie pada, ale zdążyłam nawet winorośle przyciąć, tylko pozbierać nie zdążyłam
- anym

Gosieńko udanych łowów, pochwal się co kupiłaś
Marysiu u mnie też nie ciekawie
byłam na ogrodzie ale jeszcze bardzo mokro a że mam glinę to możesz sobie wyobrazić jak wyglądały kalosze.
Ta roślina to jednoroczna czarnuszka orientalna, pięknie wygląda po zasuszeniu
Marysiu u mnie też nie ciekawie
Ta roślina to jednoroczna czarnuszka orientalna, pięknie wygląda po zasuszeniu
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Aniu, czytałam u Marysi -Maski, że szczepicie drzewka i brakuje Ci starej malinówki. Coś mi się o uszy obiło, że w Chrystkowie, koło Gruczna mają takie stare odmiany różnych drzew owocowych.
A podziwiam malwy u Ciebie, ja posadziłam w zeszłym roku siane przeze mnie , ale......zapomniałam jaki mają mieć kolor
. Będą niespodzianką.
A podziwiam malwy u Ciebie, ja posadziłam w zeszłym roku siane przeze mnie , ale......zapomniałam jaki mają mieć kolor
- anym

Gosiu przed chwilą stary tzn. eM mnie oświecił, że już jest umówiony z starszym panem w sąsiedniej wiosce. Ma bardzo stary sad i dużo zapomnianych odmian jabłek i zrazy będą w tym też malinówki. 
- Paulii

- Od: 25 lut 2013, o 15:03
OOO tulipany pokazały swe listeczki i krokusiki
Szałwia omączona przezimowała i puszcz nowe listeczki
Ratibitia i czosnek główkowaty pięknie przezimowały
Piękne jeżówki, malwa i cynie
Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Pierwsze słysze że szałwia omączona zimuje 
- Mirabela
- 1000p

- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
A jest taka omączona ? Znam omszoną i jest byliną.
Aniu już mi tak tęskno za wyjazdem , spaniem , poranną kawką na werandzie na działce. Oglądam zeszłoroczne zdjęcia i nie mogę się napatrzeć. Całe szczęście, że nic mi nie wyłazie z ziemi, jest dość mokro, widać, że ziemia pomału odtaje. Mogę w pogodny dzień powycinać zasuszone zeszłoroczne kwiatki jesienne, wygrabić liście gdzie nie gdzie usypane i wygrabić trawniki. Mam jeszcze na dniach do przycięcia gałęzie orzecha, skrócenie tui.
Twoje obrazki które nam zafundowałaś są bajecznie kolorowe i miłe dla oka.
Aniu już mi tak tęskno za wyjazdem , spaniem , poranną kawką na werandzie na działce. Oglądam zeszłoroczne zdjęcia i nie mogę się napatrzeć. Całe szczęście, że nic mi nie wyłazie z ziemi, jest dość mokro, widać, że ziemia pomału odtaje. Mogę w pogodny dzień powycinać zasuszone zeszłoroczne kwiatki jesienne, wygrabić liście gdzie nie gdzie usypane i wygrabić trawniki. Mam jeszcze na dniach do przycięcia gałęzie orzecha, skrócenie tui.
Twoje obrazki które nam zafundowałaś są bajecznie kolorowe i miłe dla oka.