wiele trudu i wysiłku mnie to kosztowało ale efekt był

BobejGS ile miejsca zajmowała twoja ubiegłoroczna rekordzistka ? I zapomniałem podziękować za nasiona
 BobejGS ile miejsca zajmowała twoja ubiegłoroczna rekordzistka ? I zapomniałem podziękować za nasiona  

a żadne wyliczanie miejsca się nie sprawdziło
 a żadne wyliczanie miejsca się nie sprawdziło  rosły gdzie chciały, w pewnym sensie oczywiście
 rosły gdzie chciały, w pewnym sensie oczywiście  bo wchodziły na krzaki, drzewa itp. Główne pędy miały po kilkanaście metrów
 bo wchodziły na krzaki, drzewa itp. Główne pędy miały po kilkanaście metrów  A za nasionka nie dziękuj tylko odwdzięc się aktywnym udziałem w tym wątku
 A za nasionka nie dziękuj tylko odwdzięc się aktywnym udziałem w tym wątku  wszyscy na tym skorzystamy
 wszyscy na tym skorzystamy 

Nie jestem jakimś maniakiem aby kupować nasiona z niewiadomo jakich źródeł i jakich wielkich okazów. Twierdzę że moje nasiona są dobre
 Nie jestem jakimś maniakiem aby kupować nasiona z niewiadomo jakich źródeł i jakich wielkich okazów. Twierdzę że moje nasiona są dobre  Myślę jednak nad jakimś zapylaczem
 Myślę jednak nad jakimś zapylaczem  mam już 2 nasiona od znajomego z dyni 302kg. Adam adambin również zaoferował podzielenie się nasionkami z swoich dyń, z czego również skorzystam
 mam już 2 nasiona od znajomego z dyni 302kg. Adam adambin również zaoferował podzielenie się nasionkami z swoich dyń, z czego również skorzystam  Za co mu serdecznie dziękuje. Które z tych wybiorę to jeszcze nie wiem. Miałem zmniejszyć ilość krzaków więc zobaczymy
 Za co mu serdecznie dziękuje. Które z tych wybiorę to jeszcze nie wiem. Miałem zmniejszyć ilość krzaków więc zobaczymy 

Weź przykład choćby z pomidorów. Krzyżuje się dwie odmiany aby uzyskać krzyżówke, która będzie miała cechy (oczywiście z myślą tych pozytywnych) obu tych dwóch odmian. Tak samo z dyniami
 Weź przykład choćby z pomidorów. Krzyżuje się dwie odmiany aby uzyskać krzyżówke, która będzie miała cechy (oczywiście z myślą tych pozytywnych) obu tych dwóch odmian. Tak samo z dyniami  Jeszcze nie mam żadnego w tym doświadczenia ale mam pewien zarys, który chciałbym zrealizować. Choć wydaje się To dla mnie zbyt żmudnym tematem, któremu małeży poświęcić dużo czasu.  Pożyjemy zobaczymy
 Jeszcze nie mam żadnego w tym doświadczenia ale mam pewien zarys, który chciałbym zrealizować. Choć wydaje się To dla mnie zbyt żmudnym tematem, któremu małeży poświęcić dużo czasu.  Pożyjemy zobaczymy 
 Ten rok poświęć na naukę jak uprawiać giganta. Na zabawę przyjdzie czas
 Ten rok poświęć na naukę jak uprawiać giganta. Na zabawę przyjdzie czas 

Ale oczywiście można. Druga część to już chyba do Adama
 Ale oczywiście można. Druga część to już chyba do Adama  Za chwilę zrobię zdjęcie sadzonki bo akurat mam trochę czasu
 Za chwilę zrobię zdjęcie sadzonki bo akurat mam trochę czasu