Ogród Gosi 12
- Matemax
- 1000p

- Od: 14 sty 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Gosi 12
Gosiu Powojnik godny podziwu
Jaka to odmiana z takimi dzwoneczkami, a może to nie powojnik? 
- Helen
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 sie 2010, o 19:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosia, piękne wspomnienia, ale naparstnice szczególnie rzucają się w oczy.
Masz je z nasionek czy sadzonek?
- nena08

- Od: 8 lut 2012, o 10:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu takiego powojnika to ja jeszcze u Ciebie nie widziałam
....może źle patrzyłam
Dziś właśnie powojniki chodziły mi po głowie, więc zrobiłam przegląd inentarza
....sprawdziłam, który jak ciąć.
Kiedy zaczynasz ciąć powojniki
Dziś właśnie powojniki chodziły mi po głowie, więc zrobiłam przegląd inentarza
Kiedy zaczynasz ciąć powojniki
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Gosiu te naparstnice to stoją jak wartownicy na straży ogrodowej, wyglądają ślicznie
a do tego takie bezproblemowe.
Po ostatnim suchym roku stwierdziłam, że krwawnik to wcale nie jest taka wytrzymała roślinka na suche miejsca. Posadziłam sobie pod okapem kilka kępek i normalnie większość z nich wyschła
podobnie krwawnik kichawiec pod baldachimem dębowych liści
a takie wdzięczne te roślinki 
Po ostatnim suchym roku stwierdziłam, że krwawnik to wcale nie jest taka wytrzymała roślinka na suche miejsca. Posadziłam sobie pod okapem kilka kępek i normalnie większość z nich wyschła
- Paulii

- Od: 25 lut 2013, o 15:03
Na to wygląda że mamy kolejną rożomaniaczkęMargo2 pisze:Paulinko, wszystkie Ci się podobają?![]()
No to chyba mamy kolejną różomaniaczkę![]()
Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Ranniki mówisz....wiosna idzie 
- JSZFRED

- Od: 1 lut 2008, o 18:02
Gosiu
,
piękne zestawienia i piękne rabatki Ci wyszły i sama chyba przyznasz, że one są dużo bardziej efektowniejsze od trawniczka
piękne zestawienia i piękne rabatki Ci wyszły i sama chyba przyznasz, że one są dużo bardziej efektowniejsze od trawniczka
- magenta

- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Gosiu, czyli Eden ciągle w pełnym słońcu? To może i ja swojego podobnie umieszczę?
Przesadzanie faktycznie musi poczekać, bo szpadla wbić jeszcze nie można. Ale koniecznie muszę nim spróbować
zawalczyć o róże!
Przesadzanie faktycznie musi poczekać, bo szpadla wbić jeszcze nie można. Ale koniecznie muszę nim spróbować
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Witaj Małgosiu, pogoda śliczna, temperatury w sam raz, tylko cieszyć się z nadchodzącej wiosny i życzyć sobie sił i zdrowia. Och , jak ja uwielbiam poranne wiosenne słoneczko
Kupiłam sobie śliczną różyczkę do domu w Obi
na poprawę humoru. Pozdrawiam poniedziałowo 
Kupiłam sobie śliczną różyczkę do domu w Obi
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Margosiu
powojnik cudny, powiedz jak się zwie? Moim ogrodzie nie mam żadnego i najwyższa pora to zmienić. Jarzmianka to bardzo ciekawy kwiatek a o różach już nie wspomnę 
Małgosiu, nieodmiennie podobają mi się Twoje ukwiecone rabaty! Szkoda, że masz w domu takiego malkontenta
, bo można by je było jeszcze powiększyć
.
Zaczęłaś już wiosenne porządki?
Zaczęłaś już wiosenne porządki?
- Steasi

- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Gdzieś czytałam, że jak się wiosną posieje naparstnice to jeszcze mogą zdążyć zakwitnąć w tym samym sezonie. Dziękuje Gosiu ale to zbędne. W tym roku chce zrobić porządek na rabatach w końcu. Non stop latam z tymi roślinami, niech one mają w końcu swoje miejsca.
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Edytko, na pewno to nie Marmalade, Kupowałam Rio, Ginger Peach i Amber Waves. To chyba, któraś z nich. Niestety jedeyne nazwy i miejscówki jakie zapamiętuję to róże. Żywopłot muszę skrócić o jakiś metr, może mniej. Za mało był cięty wcześniej. Zasłonił mi całe słońce na mojej grządce warzywnej
Mati, powojnik to Duchess of Albany. Bezproblemowy powojnik, który wycina się wiosną przy samej ziemi.
Helenko, pierwsze dostałam od forumek. Kolejne juz się same wysiewały.
Aniu, chyba źle patrzyłaś
Pokazywałam go w zeszłym sezonie. Ten jest rewelacyjny, bo tnie się go przy samej ziemi. Nie trzeba się martwić, że wymarznie.
Jeszcze poczekam na cieplejsze dni. Jestem zmarzlak. Wole przecować w komforcie
Maju, może i dlatego mój padł? Ja go w dodatku przesadziłam podczas największych upałów. Mam zamiar rozłożyć linię kroplującą. Może w końcu moje roslinki będą lepiej nawodnione. Chociaż nie zamierzam przesadzać. Do tek pory jakoś sobie radziły.
Paulinko, pilnuj się, to jest straszna choroba
Aga, oj idzie. Dzisiaj rano słyszałam spiew ptaków świadczący o tym.
Asiu, rabaty na pewno bardziej efektowne od trawnika
Trawnik zdecydowanie idzie do wymiany.
Kasiu, wydaje mi się, że Eden stowrzony jest na takie słoneczne stanowisko. On jest ciepłolubny. Zdecydowanie poczekaj z kopaniem. Na razie pozostaje nam tylko sprzatanie
Iga, dla mnie za bardzo wieje
Jestem zmarzlak. Ale liczę na to, że w weekend wiatr trochę osłabnie i w końcu wyjdę do ogrodu.
Ty i różyczka?
Ale się dzieje
Aniu, powojnik to Duchess of Albany. Polecam Ci szczególnie powojniki z grupy teksańskich, włoskie i botaniczne. Te są najmniej wymagające. Wiosną tnie się je przy samej ziemi, i bardzo obficie kwitną. Wielkokwiatowe są imponujące, ale dużo trudniej je utrzymać, bo częsciej chorują na uwiąd, w dodatku często przemarzają i przeba nisko ciąć, a wtedy nie ma pierwszego kwitnienia.
Asiu, no trafił mi się taki osobnik
Ale i tak powoli zaczynam ograniczac trawnik. Wiosną znowu troche uszczknę
Porządki odkładam na cieplejsze dni. Jestem strasznym zmarzlakiem. Dlatego też nie sprzątam jesienią. Rabaty wyglądają może nieciekawie, ale ja lubię te uschnięte gałązki. Coś przynajmniej się dzieje na rabatach
Paulinko, jeśli się zdecydujesz daj znać. Ale chwali Ci się, że masz silne postanowienie uporządkowania rabat.
Ja robię to od 10 lat

Mati, powojnik to Duchess of Albany. Bezproblemowy powojnik, który wycina się wiosną przy samej ziemi.
Helenko, pierwsze dostałam od forumek. Kolejne juz się same wysiewały.
Aniu, chyba źle patrzyłaś
Pokazywałam go w zeszłym sezonie. Ten jest rewelacyjny, bo tnie się go przy samej ziemi. Nie trzeba się martwić, że wymarznie.
Jeszcze poczekam na cieplejsze dni. Jestem zmarzlak. Wole przecować w komforcie
Maju, może i dlatego mój padł? Ja go w dodatku przesadziłam podczas największych upałów. Mam zamiar rozłożyć linię kroplującą. Może w końcu moje roslinki będą lepiej nawodnione. Chociaż nie zamierzam przesadzać. Do tek pory jakoś sobie radziły.
Paulinko, pilnuj się, to jest straszna choroba
Aga, oj idzie. Dzisiaj rano słyszałam spiew ptaków świadczący o tym.
Asiu, rabaty na pewno bardziej efektowne od trawnika
Trawnik zdecydowanie idzie do wymiany.
Kasiu, wydaje mi się, że Eden stowrzony jest na takie słoneczne stanowisko. On jest ciepłolubny. Zdecydowanie poczekaj z kopaniem. Na razie pozostaje nam tylko sprzatanie
Iga, dla mnie za bardzo wieje
Jestem zmarzlak. Ale liczę na to, że w weekend wiatr trochę osłabnie i w końcu wyjdę do ogrodu.
Ty i różyczka?
Ale się dzieje
Aniu, powojnik to Duchess of Albany. Polecam Ci szczególnie powojniki z grupy teksańskich, włoskie i botaniczne. Te są najmniej wymagające. Wiosną tnie się je przy samej ziemi, i bardzo obficie kwitną. Wielkokwiatowe są imponujące, ale dużo trudniej je utrzymać, bo częsciej chorują na uwiąd, w dodatku często przemarzają i przeba nisko ciąć, a wtedy nie ma pierwszego kwitnienia.
Asiu, no trafił mi się taki osobnik
Ale i tak powoli zaczynam ograniczac trawnik. Wiosną znowu troche uszczknę
Porządki odkładam na cieplejsze dni. Jestem strasznym zmarzlakiem. Dlatego też nie sprzątam jesienią. Rabaty wyglądają może nieciekawie, ale ja lubię te uschnięte gałązki. Coś przynajmniej się dzieje na rabatach
Paulinko, jeśli się zdecydujesz daj znać. Ale chwali Ci się, że masz silne postanowienie uporządkowania rabat.
Ja robię to od 10 lat

- Steasi

- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Hihi no daleko nie mam
Na razie zamówiłam nasionka- właściwie teraz na spontanie przy okazji nasion nieszpułki i krwawnika.
No jesteś lepsza, ja na razie 3 lata porządek robię. I wychodzi tylko na tyle, że trawnik coraz szczuplejszy
No jesteś lepsza, ja na razie 3 lata porządek robię. I wychodzi tylko na tyle, że trawnik coraz szczuplejszy
Gosiek, piękna ta Twoja Edenka. Naparstnice uzupełniasz, czy Ci się same rozsiewają?
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV