Mój ogród wśród łąk
-
koziorozec
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój ogród wśród łąk
Małgosiu,piękne Walentynkowe przywitanie,dziękuję ,na krety chyba nie ma sposobu bo jak uciekną to i tak za chwilę wrócą,kupiłam śledzie podobno zepsute działają na nich jak płachta na byka ale mam w lodówce bo na razie zimno na polu to śledź się nie zaśmierdzi,ale czy to pomoże to nie wiem,pozdrawiam

-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosiu- czytam,że brzoskwinie z pestek sadziłaś .Ja też mam głównie takie.Owocują faktycznie po kilku latach,ale bardzo obficie .Ja co kilka lat dosdzam jednak kolejne ,bo szybko się starzeją .Córka kupiła jakąś
odmianowa ,ale nz razie nic nie ma więc czekamy.
Pozdrawiam
odmianowa ,ale nz razie nic nie ma więc czekamy.
Pozdrawiam
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Marysiu, Martuś, Jadziu - dziękuję za odwiedziny
U mnie dziś paskudna pogoda. Wieje zimny wiatr, ponuro i nieprzyjemnie. Pokręciłam się trochę po ogrodzie, poukładałam drewno do kominka, przygotowałam korę do kompostowania, pograbiłam. Ale tak bez entuzjazmu...Ta pogoda dzisiejsza źle mnie nastraja do prac w ogrodzie, a porządki wiosenne czekają.
Na niebiesko

U mnie dziś paskudna pogoda. Wieje zimny wiatr, ponuro i nieprzyjemnie. Pokręciłam się trochę po ogrodzie, poukładałam drewno do kominka, przygotowałam korę do kompostowania, pograbiłam. Ale tak bez entuzjazmu...Ta pogoda dzisiejsza źle mnie nastraja do prac w ogrodzie, a porządki wiosenne czekają.
Na niebiesko

- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Małgosiu to dmucham słoneczko do Ciebie, bo u mnie świeci od rana. Nie ma wiatru i jest ciepło, ziemia rozmaka i błoto jest wszędzie.
Jakie śliczne niebieściutkie powojniki. Bardzo lubię niebieski w ogrodzie.......tylko
Jakie śliczne niebieściutkie powojniki. Bardzo lubię niebieski w ogrodzie.......tylko
-
Marzenka79
- 1000p

- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Cześć Małgosiu
Nie było mnie kilka dni bo jestem przeziębiona
a tu już kilka stron do nadrobienia
Koty-piękne,uwielbiam te sierściuchy.Sama do niedawna miałam dwa,miesiąc temu Lucek poszedł sobie... 
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ślicznie ,niebieściutko,powojnik cudowny

- MariaWy
- 1000p

- Od: 3 lip 2011, o 22:12
Małgoś śliczne niebieściutkie kolorki , u mnie też dziś paskudnie wiało i tak jakoś przygnębiająco
nic się nie chce , może jutro będzie lepiej?????
- Paulii

- Od: 25 lut 2013, o 15:03
O matko ile kopców krecich na łące to znaczy, że wiosna już idzie, bo krety zaczęły ryć na całego dobrze ze nie u Ciebie tak zryły
Kobea dostaje nowych listeczków i pięknie Ci rośnie
Heliotrop pokazał swe listeczki
Koty pięknie się wygrzewają na słoneczku
Śliczne białe serduszka na drzwiach
Jaką miłą niespodziankę zrobiło Ci Hipeastrum wypuściło kolejny pęd kwiatowy
Piękne niebieskie kwiatuszki
Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
Ale u ciebie niebiesko
Ja jeszcze nic niebieskiego nie mam. Choc częśc roślin z mieszanek w ubiegłym roku nie kwitła, więc może w tym roku się jednak okaże, że mam niebieskie roślinki?? Twoje śliczne. Ale ja się na razie skupię na moich bielach.
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Gosiu- ładnie niebiesko.Powojnik mnie ciekawi .Dobrze mu sie wiedzie u Ciebie bo ładnie kwitnie .Jak o niego dbasz. 
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Dziś był bardzo pracowity dzień. Słoneczko Marysia - Maska mi przydmuchała, dlatego też mogłam pobuszować z sekatorem i grabiami w ogrodzie. Mnóstwo jeszcze pracy przede mną....a myślałam, że solidnie posprzątałam jesienią. Pokazuje się coraz więcej cebulowych, aż miło.
Dziękuję, że mnie odwiedzadcie
Marysiu - Masko - dziękuję za przydmuchanie słoneczka w moje tereny
Ja też uwielbiam niebieskości w ogrodzie, ale to już kiedyś wspominałam
Patyczki amfory (ona już zostanie amforą) posadziłam do ziemi w domku, dałam kaptur z folii i oczekuję,,,
Dziękuję
Marzenko - co z Luckiem? Współczuję. Ja się strasznie przywiązuję do zwierząt, dlatego strata jakiegoś z nich na długo zostawia ból..Każde z moich zwierząt, które odeszło w kierunku tęczy ma swoje miejsce w moim sercu. Najbardziej tęsknię za Sarunią, przecudną i najmądrzejszą sunią, jaką do tej pory spotkałam.
Grażynko - dziękuję
Marysiu -
Paulinko -
Agnieszko - masz kochana tyle miejsca do siania i sadzenia kwiatków
chętnie popatrzę na Twoje biele, bo u mnie raczej ich niewiele, chociaż też bywają
Jadziu - Powojniki mam od niedawna, to chyba ich trzeci sezon u mnie. Ja co roku mam nowe miłości ogrodnicze.
Na zimę usypuję im kopczyk na nóżki, a po zimie ( czyli niebawem) obcinam zeschnięte części, tylko muszę dojrzeć, bo one same swoimi kiełkami pokazują na jakim etapie są gotowe po zimie. Oczywiście odżywiam je w sezonie, stosuję kompost.I jak zwykle wszystkim moim roślinkom rozdaję pokrzywową gnojówkę
Dzisiaj na biało

Dziękuję, że mnie odwiedzadcie
Marysiu - Masko - dziękuję za przydmuchanie słoneczka w moje tereny
Marzenko - co z Luckiem? Współczuję. Ja się strasznie przywiązuję do zwierząt, dlatego strata jakiegoś z nich na długo zostawia ból..Każde z moich zwierząt, które odeszło w kierunku tęczy ma swoje miejsce w moim sercu. Najbardziej tęsknię za Sarunią, przecudną i najmądrzejszą sunią, jaką do tej pory spotkałam.
Grażynko - dziękuję
Marysiu -
Paulinko -
Agnieszko - masz kochana tyle miejsca do siania i sadzenia kwiatków
Jadziu - Powojniki mam od niedawna, to chyba ich trzeci sezon u mnie. Ja co roku mam nowe miłości ogrodnicze.
Dzisiaj na biało

Dziękuję za to na biało ;) I chyba zła jestem o to
Bo jeszcze akację bym chciała, ona tak pięknie pachnie... uch...
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Małgosiu na biało też bardzo ładnie ,magnolia urocza,już nie mogę się doczekać kiedy u mnie zakwitnie 
-
Marzenka79
- 1000p

- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Gosia za 4 dni minie miesiąc jak mój ukochany koci synek wyszedł i nie wrócił...Nadal bardzo tęsknię za Nim...Moja mama mói,że przesadzam,że mam dziecko a za kotem wariuję ale tak mam,że zwierzęta są mi wyjątkowo bliskie.
- Paulii

- Od: 25 lut 2013, o 15:03
Piękne i śliczne balutenkie kwiatuszki 
Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"