Pod Jesionem cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Pod Jesionem cz. 3

Post »

Oj wiosno, wiosno ;:303 Zdjęcia piekne.
Renata ja dzisiaj polatałam po sklepach z nasionkami i zakupiłam liatrię kłosową różową. Na macanego prawie nic w opakowaniu nie wyczułam . Na odwrocie opakowania napisali: 1g zawiera 350 sztuk nasion. Opakowanie 0,5 g. Czyli 175 sztuk roślinek potencjalnych. Hektaru ziemi mało będzie jak wszystko to urośnie. ;:138 Zła wiadomość to taka że ta roślinka kwitnie dopiero w trzecim roku od posiania ;:223
Pozdrawiam. Beata.
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak urośnie....
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Marzenko! Bałagan też praktycznie odsłonięty w całości, choć jeszcze całkiem spore zaspy śniegu leżą miejscami gdzie nawiało. Ziemia zmarznięta, ale jak pobiegłam przed chwilką kurtkę ze sznurka zebrać, to oczywiście kapcie upaćkałam bo wierzchnia warstwa dziś już lekko odpuściła ;:306

Tosieńko! To pierwsza wiadomość jaką H przekazał mi zaraz po moim obudzeniu (zmogło mnie i zaległam w sen zimowy kilkugodzinny). ;:138 ,,I to praktycznie krajan, z Łowicza, strażak" . Kurcze!!!! ale jestem z Nich dumna!!!! ;:138
Ja najbardziej cenię sobie takie stare pomarańczowe, bo to odmiana od mojej babci i wspomnienia z mojego dzieciństwa (znaczy starawe są ;:224 ).

Renatko! Siedziałam przy kompie i patrzyłam przez okno...Nie! takiego widoczku jeszcze nie można wstawić, a takie cieplutkie kolorki, to jak słoneczka! ;:3 Żeby jeszcze ciśnienie i migrenę zwalczały.... ;:224

Beatko! Czytałam u Martuni, ale odpowiedź mi wcięło, że Twój M zaczyna ogrodowego bakcyla łapać! A liatrię różową też mam ;:224 Trzeba cierpliwości do bylinek! Ale jaka satysfakcja z własnych!

Aniu! Kobieto małej wiary! Trzymaj kciuki, coby nasionka plenne były, bo ty już też ją masz w kopercie... :;230
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:306 ;:306 ;:306 ale moje słowa były pełne wiary - że potrzeba Ci hektaru ziemi jak urosną z naciskiem na urosną ;:306 ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu! Tujałki ,,Beatkowej" odrobinkę też Ci odsypałam.... ;:224 Organizuj drugą działkę ;:306
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam dwie obok siebie ;:306 ;:306 ;:306 prawie 6 arów...a i tak brakuje miejsca ;:306
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A widzisz Dziecino! To ja się biorę za dalsze odsypywanie... ;:224
U nas teoretycznie 2000m2, ale troszkę odpada na dom, podjazd itp. po tej wiośnie może być naprawdę krucho z miejscem... ;:202
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mamy czwarte złoto!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:77 ;:77 ;:77 ;:77 łaaaaaaaaaaaaaaał
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mamy cztery medale, a ja mam cztery róże (znaczy mam więcej, ale te rosły u mnie w zeszłym sezonie) ;:224 Licho wypadają ale od serca!!!
Stara NN zmarzła kilka lat temu i została wykopana...ale widać nie do końca, bo odbiła i bez okrywania (chyba,że liczyć chwasty :oops: ) rozrasta się
Obrazek

Obrazek

Zakup 2013, ale nadal NN - pachnie oszałamiająco (dostałam ją od H)
Obrazek

Obrazek
I tylko tyle wiem o niej...
Obrazek

Okrywowa odmianowa (ale ja nazwy nie znam :oops: )
Obrazek

Obrazek

I na koniec pnąca Twist
Obrazek
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

renzal pisze:Beatko! Czytałam u Martuni, ... że Twój M zaczyna ogrodowego bakcyla łapać.
Bakcyla do zakupów to on ma jak mało kto. Trzeba pilnować i tyle bo siostrze na hektary bym wejść musiała po jego zakupach. :;230

Za to u siebie, zauważyłam niepokojące myślenie. Znaczy się myślę jednocześnie o obsadzeniu swojej działki i działki mamy. :roll: No bo jak wschody będą 100% to co ja zrobię z tą iloscią kwiatków? Mama w ubiegłym sezonie miała depresję ogrodową. W tym może być podobnie. Wynika z tych przemyśleń że jednak będę miała 2000 metrów ziemi do obsiania ;:202

A różyczki piękne
Pozdrawiam. Beata.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko! Ty nie myśl! Ty wysiewaj! Mamusi trzeba pomagać... ;:224 Już widzę jak obsiewasz wszystko Tujałką... ;:306 Pomyśl jaki to potencjał zakupowy... A z tego co pamiętam to tam łącznie chyba jednak powyżej 2000m2 jest?
Mam potrzebę złożyć dodatkowe różane zamówienie u Bogdana może jesteś zainteresowana...bo ja dużo już nie chcę ;:209 Kupiłam u niego chyba wszystkie jakie miał i potrzeba mi dosłownie kilka, bo podpowiedziała mi Tosia, że warto wsadzić nawet po dwie trzy, a cena zachęca do zakupów!
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:108 ;:108 ;:108 Tak, tak, tak.
Masz taniutko, a doktorka dokup, bo warto!!!!! ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tosiu! Doktorek dokupiony! H powiedział, że za karę będziesz to wszystko sadzić.... ;:209 A tak na serio to jeszcze nie wie, ze ja znów kupuję....muszę namówić Bogdana, żeby mi je przysłał jakoś tak później.

Szukam takiej małej kopareczki - ;:209 kopią czasem takimi rowki pod przewody... To jedyny sposób żeby posadzić wszystko co kupiłam... ;:306
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Ale tu gwarno :D Widzę,że wszystkie mamy te same dylematy-duża ilość wiosennych zakupów,kurcząca się działka...Mi spadła jak gwiazdka z nieba pusta,prawie 50arowa działka-na jesieni już miałam zaorane kawałek pod warzywka ale kto wie co będzie dalej :?:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”