Dzika skarpa i nie tylko...
-
leszczyna
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Dzika skarpa i nie tylko...
MISIU........chyba jednak daleko mamy do siebie.......u mnie iście inna pogoda...wiosna....tylko czy na pewno na zawsze.......... w prognozie słychać o mrozach.....
eM....w szpitalu.......na chwilkę czy na dłużej.......zdrówka jemu i Tobie siły.....
eM....w szpitalu.......na chwilkę czy na dłużej.......zdrówka jemu i Tobie siły.....
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- Steasi

- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Ojejku to niech szybko zdrowieje. Pozdrów od forumowych przyjaciół i dbaj o niego. Nie męcz go pracami w ogrodzie jak wyjdzie
No piękna ta wiosna. U mnie nic niestety nie kwitnie..
No piękna ta wiosna. U mnie nic niestety nie kwitnie..
- ra_barbara

- Od: 15 sty 2010, o 10:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Misiu
śliczne zdjęcia nam pokazałaś, chyba nie z telefonu???
Trzymaj się zdrowo, także trzymam kciuki by mąż Ci wyzdrowiał
Trzymaj się zdrowo, także trzymam kciuki by mąż Ci wyzdrowiał
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Misiu,piękne kwitnące na parapetach.Ja też mam złe doświadczenie z trzymaniem roślinek do ukorzenienia w wodzie,bo zgniją mi,a nie puszczą korzonków.Wszystko wtykam od razu do ziemi na ryzyko.
- jola1

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Misiu dużo zdrówka dla męża.
Jemioła podobno ma wisieć do następnej czyli do Wigilii.
Jemioła podobno ma wisieć do następnej czyli do Wigilii.
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
.
..mniej mnie na forum...w domu jak jest choroba to czasami nie wiadomo gdzie ręce wsadzić...
ale pomału opanuję wszystko...a tu luty i nasionka trzeba siać...jeszcze chwilkę muszę zdecydować jakimi mam się pobawić...to jest taka cudowna chwila gdy można zobaczyć jak mały kiełek wychodzi z ziemi...
..zawsze ten moment narodzić w naturze jest wspaniały...nowe życie...
Jolu
a z tą jemiołą to kłopot jak ma być do następnej wigilii tego ne wiedziałam myślałam że tylko do Świąt Wielkanocnych...
Małgosiu i tu jest problem co wybrać...
Basiu zdjęcia zrobione komórką ...he, he moja komórka niby była zepsuta siedziałam nad nią godzinę postanowiłam ona albo ja...ustawiałam cykałam i zrobiłam.... o rany jaka dumna z siebie byłam...zwłaszcza że w punkcie naprawy powiedzieli że na niej zdjęć już nie mogę robić...ma to się smykałkę do naprawy
Paula mam już eM w domu i muszę dbać jak o niemowlę...
Krysiudziękuję...
Pati jakoś wiosny u mnie za oknem nie widać...ale w domciu troszkę jest jaśniej...
Asiu oj te zapachy masz rację...
ale pomału opanuję wszystko...a tu luty i nasionka trzeba siać...jeszcze chwilkę muszę zdecydować jakimi mam się pobawić...to jest taka cudowna chwila gdy można zobaczyć jak mały kiełek wychodzi z ziemi...
..zawsze ten moment narodzić w naturze jest wspaniały...nowe życie...
Jolu
Małgosiu i tu jest problem co wybrać...
Basiu zdjęcia zrobione komórką ...he, he moja komórka niby była zepsuta siedziałam nad nią godzinę postanowiłam ona albo ja...ustawiałam cykałam i zrobiłam.... o rany jaka dumna z siebie byłam...zwłaszcza że w punkcie naprawy powiedzieli że na niej zdjęć już nie mogę robić...ma to się smykałkę do naprawy
Paula mam już eM w domu i muszę dbać jak o niemowlę...
Krysiudziękuję...
Pati jakoś wiosny u mnie za oknem nie widać...ale w domciu troszkę jest jaśniej...
Asiu oj te zapachy masz rację...
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Misiu siejemy ...oczywiście znowu za wcześnie, ale co roku jest to samo. Posiej kwiatuszki bo to cieszy
Zdrowia dla chorych i siły dla zdrowych
Zdrowia dla chorych i siły dla zdrowych
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Misiu, siej, to Ci humor poprawi...no i póki domownicy zmęczeni po chorobowch przejściach, to nikt nie będzie marudził, że parapety zajmujesz
A w wolnej chwili pomyśl nad otworzeniem punktu naprawy telefonów - jesteś lepsza niż serwisanci 
- Steasi

- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Hah mam niemowlę, więc jesteśmy w podobnym położeniu 
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
U mnie wnusio zachorował ma zapalenie oskrzeli i przechlapane ferie nawet na dworze ..Znowu pada deszcz Dobrze że maleństwo zdrowe ..
Z sianiem czekam cierpliwie do końca lutego pewnie dlatego ręce mnie nie swędzą bo jeszcze nie kupiłam ziemi bo inaczej już coś by stało na parapetach .. W tamtym roku sporo mi siewek padło ale może w tym roku zima nie będzie tak długa ..
Dbaj o swego lubego to może na wiosnę ci w ogrodzie więcej pomoże , chociaż mój tylko kopie pod warzywa i kosi kosą łąkę ... W tym roku już kręci głową bo warzywnik się powiększył o połowę ale za to łąki mu ubyło więc wszystko jest w normie ..
Z sianiem czekam cierpliwie do końca lutego pewnie dlatego ręce mnie nie swędzą bo jeszcze nie kupiłam ziemi bo inaczej już coś by stało na parapetach .. W tamtym roku sporo mi siewek padło ale może w tym roku zima nie będzie tak długa ..
Dbaj o swego lubego to może na wiosnę ci w ogrodzie więcej pomoże , chociaż mój tylko kopie pod warzywa i kosi kosą łąkę ... W tym roku już kręci głową bo warzywnik się powiększył o połowę ale za to łąki mu ubyło więc wszystko jest w normie ..
- lora

Witam
Janeczko całe szczęście że nie mam dobrej ziemi do siania w domu...bo już bym szalała...
cały czas myślę jak zorganizować warzywnik na parę warzyw taki podwyższony...skąd tą ziemię zabrać...
kupić można w workach ale ile tego trzeba by było i jakie koszty...muszę też nagrać pomagaczy do ziemi a to z tym trudniej jest... owszem znajdą się ale po dniu pracy już procenty są na pierwszym planie dla nich... :)ostatnie miałam takie wątpliwe szczęście...
zdrówka dla wnusia...
Maryś, Pati będę siała i już na przekór wszystkim przeciwnościom a co...
Pati punkt naprawy telefonów...
Paula oj duży niemowlak jest gorszy...
...dziś postanowiłam powędrować na moje włości i zobaczyć co już widać mimo jeszcze śniegu leżącego gdzie słonko nie grzeje mocno...
...a wychodząc z domu zobaczyłam samolot nisko lecący złapałam komórką ...malutki punkcik nad drzewami...
a i wrony pojawiły się nawet ucieszyłam się ...ostatnio nie widać ptaków...

pokazał się już ostrogłowiec ale siewek nie widzę oby się pokazały ...

...lubię liście Bergenii o tej porze...

troszkę skalniaka..

...ubiorek wiecznie zielony...

Janeczko całe szczęście że nie mam dobrej ziemi do siania w domu...bo już bym szalała...
cały czas myślę jak zorganizować warzywnik na parę warzyw taki podwyższony...skąd tą ziemię zabrać...
kupić można w workach ale ile tego trzeba by było i jakie koszty...muszę też nagrać pomagaczy do ziemi a to z tym trudniej jest... owszem znajdą się ale po dniu pracy już procenty są na pierwszym planie dla nich... :)ostatnie miałam takie wątpliwe szczęście...
Maryś, Pati będę siała i już na przekór wszystkim przeciwnościom a co...
Pati punkt naprawy telefonów...
Paula oj duży niemowlak jest gorszy...
...dziś postanowiłam powędrować na moje włości i zobaczyć co już widać mimo jeszcze śniegu leżącego gdzie słonko nie grzeje mocno...
...a wychodząc z domu zobaczyłam samolot nisko lecący złapałam komórką ...malutki punkcik nad drzewami...
a i wrony pojawiły się nawet ucieszyłam się ...ostatnio nie widać ptaków...

pokazał się już ostrogłowiec ale siewek nie widzę oby się pokazały ...

...lubię liście Bergenii o tej porze...

troszkę skalniaka..

...ubiorek wiecznie zielony...

- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Misiu, ja do moich podwyższonych tylko wierzchnią warstwę dawałam lepszej ziemi. Pod spód możesz zrobić coś na kształt kopca kompostowego: połamane gałęzie, na to ogrodowe śmieci, na to mokre liście, na to ziemię zwykła z ogrodu (możesz pogonić procentowego pomocnika, żeby wykopał z mniej uczęszczanej części skarpy) i dopiero wierzchniej warstwy jeden worek kupnej dać. Też chyba tak swoją jedną pożartą przez truskawkowego potwora będę przerabiać.
Widzę że śnieg w końcu Cię opuścił, a wszystko pod nim pięknie przeżyło
Widzę że śnieg w końcu Cię opuścił, a wszystko pod nim pięknie przeżyło
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Sporo już u ciebie "młodzieży" powschodziło.
Ja dzisiaj też wypatrywałam, co tam z ziemi się pojawia, ale u mnie na razie cieniutko. Jeszcze góry śniegu leżą i jakoś bardzo powoli się topią. Tylko zielsko wszędzie się rozłazi. Ale przynajmniej hortensje już pościnałam i winorośl. Pozdrawiam, Misiu 
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Ja dwa lata temu miałam zalaną działkę i ponieważ u mnie na podwyższenie ogrodu potrzeba by było kilkanaście ciężarówek więc postanowiłam zrobić między rabatkami rowki .. Teraz mam podwyższone rabaty bez dodatkowych kosztów a i woda szybko spływa bo rowki zrobiłam ze spadem .. Może i tobie tak się uda ..
U mnie z sianiem tez tak jest , nie mam ziemi i dopiero po niedzieli kupię . Nawet w szklarni zrobiłam przegląd czy czasem coś się nie zaplątało .. Moje kwiaty tez ładnie przetrwały ..
U mnie z sianiem tez tak jest , nie mam ziemi i dopiero po niedzieli kupię . Nawet w szklarni zrobiłam przegląd czy czasem coś się nie zaplątało .. Moje kwiaty tez ładnie przetrwały ..
- lora

Pati ,Wandziu jest i u mnie śnieg po drugiej stronie domu...
Janeczko chyba zrobię jak Pati radzi i to na skapie tylko ogrodzenie tam zrobię żeby mi zwierzaki nie brudziły i to nie moje...
o taki mam śnieg tam gdzie słonka mało jest...

...oczywiście krety buszują i jak mi rabatkę zmarnowały z prymulkami...

...a tam gdzie słonko i moja żuraweczka taka jest...

..a to już wiosnę całkowicie zwiastuje rozchodnik już pokazuje swoje kapustki i dlatego w moim regionie mówią na rozchodnik kapusta kolorowa...

...wszystkie zdjęcia z dzisiejszego dania...
Janeczko chyba zrobię jak Pati radzi i to na skapie tylko ogrodzenie tam zrobię żeby mi zwierzaki nie brudziły i to nie moje...
o taki mam śnieg tam gdzie słonka mało jest...

...oczywiście krety buszują i jak mi rabatkę zmarnowały z prymulkami...

...a tam gdzie słonko i moja żuraweczka taka jest...

..a to już wiosnę całkowicie zwiastuje rozchodnik już pokazuje swoje kapustki i dlatego w moim regionie mówią na rozchodnik kapusta kolorowa...

...wszystkie zdjęcia z dzisiejszego dania...