Zielona chwila wytchnienia
Re: Zielona chwila wytchnienia
Piękne maluchy, niech cudownie się ukorzeniają i rosną w siłę listków i korzonków;).
- crazydaisy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 cze 2013, o 09:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jak hojowo!
Piekne maluchy, choc krohniana maluchem juz raczej nie jest bo to spora roslinka jak na swoje parametry. Sussuela to jedno z moich chciejstw... Sliczne przedszkole!

Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Jodełka śliczna 

Śliczne hojowe przedszkole, życzę dużo nowych listków 

Pozdrawiam Kasia
Zielony parapet;
Zielony parapet;
- Antie
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 13 lis 2013, o 12:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Krohniana

Bardzo szybko rośnie ;) Będę ją miała na oku, w razie jakby miała być podcinana ;)

Bardzo szybko rośnie ;) Będę ją miała na oku, w razie jakby miała być podcinana ;)
Pozdrawiam serdecznie, Mrówka ;)
U Ciebie wyraźnie widać zbliżającą się wiosnę.
Ty pełna werwy a rośliny pobudzone

Ty pełna werwy a rośliny pobudzone

Filigranowa27, crazydaisy, Fraszka_1, iksja, Antie, Czeresnia dziękuję Wam bardzo za miłe słowa
Wiosna rzeczywiście zaczyna pojawiać się wśród mojej zieleni. Dzisiaj zauważyłam,że Royal Flush chyba ruszyła i zaczyna malusieńkie listki wypuszczać, a może tylko to omamy, bo tak bardzo chcę coś na niej zobaczyć? Poczekajmy jeszcze parę dni a sprawa się wyjaśni. Lanceolata nabrała rozpędu i o raz powiększyła przyrościk. W tej chwili czekam na nową lokatorkę, będzie to oczywiście hoja - Rosita1.
Co do krohniany, pewnie latem ciut ją ciachnę jeśli nie uda mi się jej doprowadzić do kwitnienia, ale powiem tak po cichutku,że liczę choćby na jeden baldachimek. Nie liczę za bardzo na kwiatki od innych hoi ale nie pogniewam się jak któraś zrobi niespodziankę. Oby do lata.

Wiosna rzeczywiście zaczyna pojawiać się wśród mojej zieleni. Dzisiaj zauważyłam,że Royal Flush chyba ruszyła i zaczyna malusieńkie listki wypuszczać, a może tylko to omamy, bo tak bardzo chcę coś na niej zobaczyć? Poczekajmy jeszcze parę dni a sprawa się wyjaśni. Lanceolata nabrała rozpędu i o raz powiększyła przyrościk. W tej chwili czekam na nową lokatorkę, będzie to oczywiście hoja - Rosita1.
Co do krohniany, pewnie latem ciut ją ciachnę jeśli nie uda mi się jej doprowadzić do kwitnienia, ale powiem tak po cichutku,że liczę choćby na jeden baldachimek. Nie liczę za bardzo na kwiatki od innych hoi ale nie pogniewam się jak któraś zrobi niespodziankę. Oby do lata.
-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Trzymam kciuki za rosnące hoje 
I mówisz, że będziesz ciachać krohnianę

I mówisz, że będziesz ciachać krohnianę

- Malachitek
- 1000p
- Od: 13 kwie 2013, o 01:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No ładnie, widzę, że nieźle cię zahojowało - ale to już od początku było widać, że wpadniesz
Trzymam kciuki za szybki wzrost wszystkich maluchów!

Trzymam kciuki za szybki wzrost wszystkich maluchów!
-
- 200p
- Od: 17 gru 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam!
Przybyłam powzdychać nad Twoimi cudnymi roślinkami,zwłaszcza hoye
I widzę że cierpisz na nieuleczalną chorobę,postępy widać gołym okiem
ja też nabywam roślinki od serc,niektórym w zamian coś podsyłam inne czekają na wiosnę aż się obudzą roślinki i realizuję wysyłkę..innym płace..ale już ciasno w mieszkaniu
,a ciągle mam chciejstwa
Pozdrawiam i życzę wiosny na parapetach

Przybyłam powzdychać nad Twoimi cudnymi roślinkami,zwłaszcza hoye

I widzę że cierpisz na nieuleczalną chorobę,postępy widać gołym okiem

ja też nabywam roślinki od serc,niektórym w zamian coś podsyłam inne czekają na wiosnę aż się obudzą roślinki i realizuję wysyłkę..innym płace..ale już ciasno w mieszkaniu

Pozdrawiam i życzę wiosny na parapetach

Dawno nie zaglądałam do mojego wątku, troszkę się od tego czasu zmieniło, troszkę urosło. Parapety dzielnie znoszą moje tortury. Kwiatki w tej chwili wyglądają tak:
h.Lacunosa Royal Flush - ładnie rośnie,młode listeczki pięknie wybarwiają się na brązowy kolor.

h.Lacunosa Snow Caps Select - też ruszyła, jest cudna

Dwie hoye: Luis Bois oraz Lanceolata - obie rosną, Luis Bois jest po postrzyżynach, jedna gałązeczka jest w trakcie ukorzeniania się.

h.Krohniana - cieszy moje oczy, lubi słoneczko, jak widać nie dość,że rośnie w oczach to chyba ma ochotę zakwitnąć, po raz pierwszy w moim domku, mam ją od maluszka.

h.Carnosa - strzeliła w górę aż miło, przydałoby się, żeby obdarowała mnie choć jedną kiścią kwiatów

h.Retusa - nowy nabytek, na razie aaklimatyzuje się

h.Mathilde Splash - kołkuje, no co za uparte stworzonko

h.Sussuela - powolutku, ale do przodu

h.Lucardenasiana - wreszcie zaczęła rosnąć a jak się już do tego zabrała, to zmiany widać z dnia na dzień.

h.Sulawessi 8867 (szwedka) - kolejna nowość u mnie, jak widać już się zaaklimatyzowała, nie jestem pewna czy wypuściła korzonki, ale patrząc na nią trudno mi uwierzyć,że woli listki zamiast korzonków.

h.Vitiensis - kolejna nowinka, mam ją może ze 2-3 tygodnie, jak widać daje radę

h.Megalantha - także się stara

h.Pubicalyx - następna nowość, dostałam jako gratisik do retusy, ładnie idzie do przodu

h.Lacunosa SV403 - na tym długim pędzie zaczęła wypuszczać kolejne listki, zdaje się,że ślicznie się zagęści.

h.Australis Lisa - niedawno przyszła do mnie jako ukorzeniona roślinka z 4 listkami, jak widać pracuje w "pocie czoła", jest urocza.

Oj, widzę,że nie wgrało się jedno zdjęcie, do kolekcji dołączyła Caudata Bangkok, na razie to tylko jeden listeczek, mam nadzieję,że szybko się to zmieni.
Rosita1 też się nie załapała. No cóż, obie hoye pokażą się następnym razem.
h.Lacunosa Royal Flush - ładnie rośnie,młode listeczki pięknie wybarwiają się na brązowy kolor.

h.Lacunosa Snow Caps Select - też ruszyła, jest cudna

Dwie hoye: Luis Bois oraz Lanceolata - obie rosną, Luis Bois jest po postrzyżynach, jedna gałązeczka jest w trakcie ukorzeniania się.

h.Krohniana - cieszy moje oczy, lubi słoneczko, jak widać nie dość,że rośnie w oczach to chyba ma ochotę zakwitnąć, po raz pierwszy w moim domku, mam ją od maluszka.

h.Carnosa - strzeliła w górę aż miło, przydałoby się, żeby obdarowała mnie choć jedną kiścią kwiatów

h.Retusa - nowy nabytek, na razie aaklimatyzuje się

h.Mathilde Splash - kołkuje, no co za uparte stworzonko

h.Sussuela - powolutku, ale do przodu

h.Lucardenasiana - wreszcie zaczęła rosnąć a jak się już do tego zabrała, to zmiany widać z dnia na dzień.

h.Sulawessi 8867 (szwedka) - kolejna nowość u mnie, jak widać już się zaaklimatyzowała, nie jestem pewna czy wypuściła korzonki, ale patrząc na nią trudno mi uwierzyć,że woli listki zamiast korzonków.

h.Vitiensis - kolejna nowinka, mam ją może ze 2-3 tygodnie, jak widać daje radę

h.Megalantha - także się stara

h.Pubicalyx - następna nowość, dostałam jako gratisik do retusy, ładnie idzie do przodu

h.Lacunosa SV403 - na tym długim pędzie zaczęła wypuszczać kolejne listki, zdaje się,że ślicznie się zagęści.

h.Australis Lisa - niedawno przyszła do mnie jako ukorzeniona roślinka z 4 listkami, jak widać pracuje w "pocie czoła", jest urocza.

Oj, widzę,że nie wgrało się jedno zdjęcie, do kolekcji dołączyła Caudata Bangkok, na razie to tylko jeden listeczek, mam nadzieję,że szybko się to zmieni.
Rosita1 też się nie załapała. No cóż, obie hoye pokażą się następnym razem.
- crazydaisy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 cze 2013, o 09:45
jeśli rusza wzrost, to i korzonki byc musza.
Na Sussuele jestem chora od jakiegos czasu... Ciekawe masz nowinki, wrecz bardzo ciekawe.
Na Sussuele jestem chora od jakiegos czasu... Ciekawe masz nowinki, wrecz bardzo ciekawe.
Kinga
Wspaniale urosły Twoje hoje 

Przyszło lato i kwiaty ruszyły aż miło patrzeć, pokój wypełnił się cudownym zapachem storczykowej cambrii i h.carnosy.

Do kolekcji dołączyła zakręcona compacta. Kupiona była jako variegata, ale jak nic pasuje mi bardziej na h.compacta Laura Lei,może się mylę?

... i słoneczna h. Gunung Gading

Uwielbiam takie widoki i zmiany, które widoczne są dosłownie z dnia na dzień.

Do kolekcji dołączyła zakręcona compacta. Kupiona była jako variegata, ale jak nic pasuje mi bardziej na h.compacta Laura Lei,może się mylę?

... i słoneczna h. Gunung Gading

Uwielbiam takie widoki i zmiany, które widoczne są dosłownie z dnia na dzień.