Masz już listę różyczek, a więc pogoda sprzyja, żeby wyjść i naocznie planować miejsca posadzenia. Jeszcze trochę śnieg w tym przeszkadza, ale mamy przecież "oczy wyobraźni"
Żabia Łąka
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Żabia Łąka
Oj tak, BOgusiu, słoneczko mamy cudne i cały dzień będzie taki słoneczny.
Masz już listę różyczek, a więc pogoda sprzyja, żeby wyjść i naocznie planować miejsca posadzenia. Jeszcze trochę śnieg w tym przeszkadza, ale mamy przecież "oczy wyobraźni"
Bogusiu, dzień dobry!
Poczytałam różaną listę - większość z królewien znam i mam i mogę potwierdzić, że będzie Pani zadowolona! ;-)
Róże z pewnością uatrakcyjnią Twój ogród, a w kolejnych sezonach dojdą następne odmiany - jestem o tym przekonana.
Póki co, zostawiam słoneczne pozdrowienia i lecę działać
Poczytałam różaną listę - większość z królewien znam i mam i mogę potwierdzić, że będzie Pani zadowolona! ;-)
Róże z pewnością uatrakcyjnią Twój ogród, a w kolejnych sezonach dojdą następne odmiany - jestem o tym przekonana.
Póki co, zostawiam słoneczne pozdrowienia i lecę działać
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Bogusiu, też mnie swędzą rączki do ścinania traw i innych, ale twardo czekam do końca lutego. Teraz najwyżej tylko przytnę moją niewielką liczbę krzewów liściastych. Cudnie dzisiaj mamy, prawda? Trzymaj się, kochana 
- renzal
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A ja trzymając się kalendarza biodynamicznego biorę się już teraz
Każdy pretekst jest dobry!
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
- Lady-r
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Ja też się trzymam kalendarza z tej strony. 
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- BOGULENKA
- 500p

- Od: 23 lis 2012, o 13:28
Witam wszystkich moich gości, dziewczyny, bardzo dziękuję za odwiedziny i klepnięcie listy różanej. Jestem bardzo ciekawa, co to z nich wyrośnie, mam nadzieję, że na więcej się nie skuszę, bo żadnych przeróbek grubszych nie przewiduję w najbliższym czasie. Energię swą w tym sezonie zamierzam skupić na warzywach, mam zamiar tak im się poświęcić, żeby przekonać się czy potrafię czy nie. W każdym razie przepadam całe dnie na fo w dziale uprawy warzyw, czytam całe części wątków poświęcone poszczególnym uprawom, do tego wertuje archiwalne numery Działkowca, spisuję tę wiedzę na kartkach, jeżdżę po nasiona do sklepów i mocno planuję. Jedyną rysą na tych planach jest zabieg operacyjny, który najprawdopodobniej czeka mnie w okolicach kwietnia, a potem wakacje na przełomie lipca i sierpnia. W każdym razie pan dr wie, że na stół kładę się nie wcześniej niż w połowie kwietnia, kiedy wszystkie pierwsze siewy będą wykonane, więc może się uda. W pielęgnację warzywek, tzn w bardziej ciężkie prace po zabiegu zostaną zaangażowani domownicy, więc myślę, że się uda.
Justynko (Klarysa) Ciebie witam po raz pierwszy w najbardziej nieregularnie prowadzonym wątku na fo.
Aniu, Reniu i ja bym chętnie ruszyła do wysiewów pod dyktando zalinkowanego
kalendarza, ale póki nie wrócę z ferii z rodziną, nic nie mogę zrobić. Swoją drogą to bardzo liczyłam na to, że warunków na narty nie będzie, ale niestety podobno są, M zasięgnął języka, więc niestety muszę jechać..., nie zostawię ich przecież samych. W każdym razie mam nadzieję, że aura w międzyczasie nie będzie próżnować i do mojego powrotu śnieg z ogrodu zniknie.
Zostawiam kilka fotek, w tym naparstnicę, którą po powrocie natychmiast wysiewam.

Justynko (Klarysa) Ciebie witam po raz pierwszy w najbardziej nieregularnie prowadzonym wątku na fo.
Aniu, Reniu i ja bym chętnie ruszyła do wysiewów pod dyktando zalinkowanego
Zostawiam kilka fotek, w tym naparstnicę, którą po powrocie natychmiast wysiewam.

-
Marginetka
- 500p

- Od: 28 sty 2013, o 12:33
Bogusiu, bardzo Ci kibicuję i trzymam kciuki za warzywnikowe powodzenie
Naparstnica przepiękna. W tym roku planuję ugościć je w swoim ogrodzie.
Jakie nasiona kupiłaś?
Naparstnica przepiękna. W tym roku planuję ugościć je w swoim ogrodzie.
Jakie nasiona kupiłaś?
- BOGULENKA
- 500p

Martuś nasionka naparstnicy kupiłam takie zwykłe, mieszankę kolorów. Zawsze takie mam i wychodzą różne.
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Bogusiu,naparstnicę wysiewasz wcześniej w domu? Ona sama się rozsiewa w najróżniejszych miejscach.Dostałam w ubiegłym roku sporo nasionek od znajomej z ogrdowiska i mam nadzieję,że w tym roku będzie kwitła.
- BOGULENKA
- 500p

Małgosiu, wiem, że ona lubi sama się rozsiewać, ale ja do tej pory nie mogłam znaleźć jej miejsca i po przekwitnięciu specjalnie ją obcinałam, żeby nie rozpanoszyła mi się tam, gdzie nie chcę jej mieć. W tym roku wreszcie mam nadzieję wymyśliłam jej miejsce i tam niech się rozsiewa do woli.
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Bogusiu,ja uwielbiam jeszcze ostróżki,ale u mnie wysiewa się tylko błekitna.Na agrze kupiłam sobie 3 kolory i teraz wysiałam w domu granatową.Mam nadzieję,ze zdąży jeszcze zakwitnąć w tym sezonie.
- BOGULENKA
- 500p

Małgosiu, ja też lubię ostróżki, ale mam z nimi podobny problem jak z naparstnicami, jeżdżę z nimi po całym ogrodzie. Ale na nie też mam już chyba pomysł.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Bogusiu ależ cudny clematis..... morze kwiatów
Czy zdradzisz jaka to odmiana???
Naparstnica przepiękna....
Naparstnica przepiękna....
- renzal

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
)Nadzieja umiera ostatnia...
- BOGULENKA
- 500p

Reniu, na tym zdjęciu jest pęcherznica diabolo.
Agniesiu, już szukam nazwy tego powojnika, on jest moim ulubionym, bo dorasta nie tak bardzo wysoko i nie ucieka mi za płot do sąsiadów. Już szukam nazwy...
Więc to jest powojnik Piilu, polecam.
Agniesiu, już szukam nazwy tego powojnika, on jest moim ulubionym, bo dorasta nie tak bardzo wysoko i nie ucieka mi za płot do sąsiadów. Już szukam nazwy...
Więc to jest powojnik Piilu, polecam.