Pod Jesionem cz. 3
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Pod Jesionem cz. 3
Lady-Aniu, ja widziałam szklarenkę i w Juli, i w Leroy M. i jeszcze gdzieś tam, i u mnie w ogrodniczym, ale stale się zastanawiam, czy mi onanapawdę potrzebna. Nie będę tyle siać, co Renatka. A sama lobelia i krwawnik wszędzie mi się zmieszczą. Chyba znów w tym roku odpuszczę.
- mamafrania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 paź 2011, o 13:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
.
Dziewczyny jak chcecie jasną różowa piwonię to ja mam do podziału
Aniu jeżeli ten kolor taki jest w realu, to jest przepiękny
Dziewczyny jak chcecie jasną różowa piwonię to ja mam do podziału

Aniu jeżeli ten kolor taki jest w realu, to jest przepiękny

- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Martuniu! H teoretycznie nic nie przeskrobał, więc lekko jestem zaniepokojona...Marginetka pisze: Zakupy, ho, ho, czy H. coś przeskrobał ?Albo chyba Cię
![]()
![]()
Czy ja dobrze zrozumiałam, że puściłaś w A. kolejną kwotę na rośliny?Pochwal się, chociaż sobie poczytam, bo mi tam zupełnie nie po drodze
![]()

W A. faktycznie puściłam kolejną kwotę (ba są w tych zakupach kwiaty do dnia kobiet włącznie od H).
Prezentacja nastąpi za moment, bo jakoś wolno mi to idzie.
Zosiu! Ja już kilku osobom pisałam, że zdjęcia to nie wszystkososna1 pisze:Reniu, ja nie wiedziałam, że u Ciebie tak ładnie jest.
Czytam o bałaganie i dobrze, rozumiem, gdzieś tam jest, ale ogólnie bardzo zadbany ogród. Podoba mi się ten szpaler drzew (co to jest?), konstrukcja "ogórkowa", wzorowy foliak i te przecudne peonie (dlaczego mam tylko jedną?)
Zdecydowanie rozumiem Twoją miłość do sasanek.Czy mogę się ustawić w kolejce po nasiona? Siałam już kiedyś kupione, ale nie wyrosła mi ani jedna
![]()
No i zwierzaków masz tyle co ja. Cudne są wszystkie i piękne są ich historie.

Ten szpaler to mój naturalny żywopłot z ... jabłonek...
Nasionka będę wysyłać pewnie jutro więc podaj adres na PW
Aniu! Teraz pokażę cebule i kłącza, a nasionka na koniec... a poczekaj! jak nie chcesz przyjechać!mamafrania pisze:Więc czekam Reniu.Co ja tam kupiłam?bo nie pamiętam ?

Aniu! Właśnie kombinujemy z H, że u nas takich regalików też sporo więcej by się przydało!wielkakulka pisze:Szklarenka super, chos mi przydałyby się same półki, bez folii...

Sabinko Moja sadzonka jest naprawdę ładna, a też kupowałam ,,inne" gatunkowo. U nas dużo nie ma, bo wykupiłam co się dało!nifredil pisze:Reniu, sorbet jest piękna, nie będziesz żałowała zakupuja skusiłam się na nią w zeszłym roku na wiosnę, niestety sadzonki przyszły takie, że pod lupą musiałam szukać..tak więc kilka lat na nią poczekam
Byłam ostatnio na przeszpiegi w kilku dużych marketach i nic nie mają oprócz półżywych pierwiosnków, fajnie ci, że upolowałaś takie cudeńko jak peonia. Może u mnie sierdzili, że to koniec świata i jeszcze ciężka zima, więc jest czas z kłączami
![]()
Wandziu!Aniu! A ja sierota nigdy ich nie spotkałam i całe szczęście, że Ania dała mi na nie namiar, bo chyba będą miały sporo zastosowań w moim ogrodzie!wanda7 pisze:Ja już koła takiej szklarenki chodzę chyba trzeci rok i ciagle odkładam. Ale fajnie jest mieć coś takiego. Ja to bymja trzymała na dworzu na tarasie.
Aniu! Mam nadzieję, że będzie Sorbet, a jak nie to się pomyśli! Grunt, że kłącze ładne. Mam podobna do Twojej, ale jak się przekonałam kilka lat temu, jet ich tyle odmian! Moja najstarsza ma ok 80 lat albo i więcej! Bo dostała ją moja babcia od swojej.
Wandziu! Nic już więcej nie wysiejesz? A może wydzierżawisz parapety....

Aniu! Ty się piwoniami nie chwal, bo to czasem bardziej poszukiwany towar niż róże! A ja wiem gdzie jechać!
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
W marketach jest duzo ajnych i ciekawych rzeczy, ale wszystko kosztuje....
- asta6265
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
Ta piwonia przepiękna- soczyście smakowita, jeszcze trochę i będziemy się napawać takimi widokami 

Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- mamafrania
To przyjezdzaj, a myślisz ze się boję ?Aniu! Ty się piwoniami nie chwal, bo to czasem bardziej poszukiwany towar niż róże! A ja wiem gdzie jechać!

Poczekaj, jakby to powiedzieć ciągle pracuję nad mężem

- renzal
Aniu! Wiem!
Dlatego mogę żartować!
Szkoda, że nie znam w okolicy, zadnego kolekcjonera odmian ziemniaków, bo Zenek sam by się dopominał o wyjazd!
Tak czy siak okładek trochę zebrałam
Z tymi irysami jakoś mi nie wychodzi, ale się nie poddaję!

A tu zaczyna się kolekcja moich mieczyków. Muszę je niestety wysadzać w doniczkach, ale przez wiele lat miałam piękne kwiaty i planuję do tego wrócić!

A tych jeszcze nigdy nie widziałam kwitnących, więc nie mogę się doczekać!

Z tymi irysami jakoś mi nie wychodzi, ale się nie poddaję!

A tu zaczyna się kolekcja moich mieczyków. Muszę je niestety wysadzać w doniczkach, ale przez wiele lat miałam piękne kwiaty i planuję do tego wrócić!

A tych jeszcze nigdy nie widziałam kwitnących, więc nie mogę się doczekać!

- mamafrania
Reniu , dobrze kombinujesz z tymi ziemiakami
.Najlepiej odmianę Red Lady
, och poleciałby już jutro
A tak w ogóle to może ziemiaczki Ci się skończyły, to zawiozę Ci, a jemy wytłumaczę żę nasze najlepsze i bez nich śmiercią głodową padniesz 

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Aniu
Ale fajne zapuki,i jak duużo mieczyków i wszystkie piękne
Ja tez już dokupiłam 12
Ale z popprzednich lat mam sporo,także może wystarczy mi,coś na dalie w tym roku mnie ciągnie

Ale fajne zapuki,i jak duużo mieczyków i wszystkie piękne

Ja tez już dokupiłam 12
Ale z popprzednich lat mam sporo,także może wystarczy mi,coś na dalie w tym roku mnie ciągnie

- mamafrania
Zaszalałaś z tymi mieczykami , zdecydowanie
Ale piękniusie sa 

- renzal
Aniu! Odmiana zapisana! Idę po wsi szukać!
Ziemniaczki faktycznie lekko się kończą, bo jajka, to znikły w oka mgnieniu! Trafiły przecież nawet do Torunia!
Aniu!
Ja straciłam w zeszłym roku, bo nie zobaczyłam, że weszła mi na cebulki mszyca i coś jeszcze, bo żadne opryski i moczenia nie pomagały, więc po nieudanej próbie kiełkowania nawet nie wysadzałam wiosną...
Dali w tym roku nie kupiłam jeszcze, bo mam sporo z poprzednich lat, ale może jeszcze coś zdobędę... To bardzo wdzięczne kwiaty, bo kwitną aż do mrozów!
Aniu! Ja zawsze robię doniczki z kwiatami dla mamy koleżanki i w tym roku postanowiłam zrobić i mieczyki, część pojedzie też do Teściowej i sąsiadki, która w czasie pobytu Teścia w szpitalu opiekowała się Nią i była dla nas ogromną pomocą!
Ta...to chyba jeszcze dokupię...

Aniu!

Dali w tym roku nie kupiłam jeszcze, bo mam sporo z poprzednich lat, ale może jeszcze coś zdobędę... To bardzo wdzięczne kwiaty, bo kwitną aż do mrozów!

Aniu! Ja zawsze robię doniczki z kwiatami dla mamy koleżanki i w tym roku postanowiłam zrobić i mieczyki, część pojedzie też do Teściowej i sąsiadki, która w czasie pobytu Teścia w szpitalu opiekowała się Nią i była dla nas ogromną pomocą!
Ta...to chyba jeszcze dokupię...

- tomaszkowa
- 500p
- Od: 28 paź 2013, o 17:39
Renata a mnie coś się ten Twój obrus z tymi cebulkami gryzie. No ile można trzymać na stole gwiazdki z dzwoneczkami? Toć wiosnę wyczarować trzeba.
Pozdrawiam. Beata.
- mamafrania
No koniecznie.Przeciez jeszcze mnie nie uwzględniłas

- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- renzal
Beatko! Obrus jest z gatunku niezniszczalnych i poleci do pralni jak tylko wyniosę cały ten bałagan z salonu! Miałam sobie kupić jakiś nowy wiosenny, ale wydałam na cebulki, a wczoraj zadzwoniła Pani z ubezpieczenia i ogólnie zasłabłam...
Aniu! Jak nie przyjedziesz, to nie dostaniesz!
Aniu! To już dawno było ustalone, że wszystkie Anie są nasze!

Aniu! Jak nie przyjedziesz, to nie dostaniesz!

Aniu! To już dawno było ustalone, że wszystkie Anie są nasze!