Ogród w dolinie część 9 - Blisko coraz bliżej ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w dolinie część 9 - Blisko coraz bliżej ...

Post »

Aniu, piękne są te jodłowe szyszki ;:138 dziękuję za nie ;:196 No ale Ty każdą roślinkę tak pokazujesz jakby była zwyciężczynią wyborów "miss ogrodu" ;:138 ;:138 ;:138 Wszystkie te wiosenne kwiatuszki bardzo mi się podobają, a Enkiant dzwonkowy jest zapisany na liście moich chciejstw :tan
Awatar użytkownika
MamciaTerenia
1000p
1000p
Od: 1 lis 2012, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Znowu śliczności Aniu pokazujesz ;:138
Zauroczyły mnie Twoje orliki...żółty, którego nie mam i Barlow Blue! Ja mam Barlow Black ale muszę poczekać do wiosny czy będzie zgodny odmianowo!
Śliczne zdjęcia no i Okami ;:167
Pozdrawiam, Tereska
Aleja Różana 33 cz. 3
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, Twój grzywek jest przecudny ;:138 to najsłodsza rasa, o przyjacielskim charakterze i niesamowitym wdzięku i uroku osobistym.

Natomiast galeria majowych kwiatów jest imponująca.
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu dzięki za łubin w sam raz dla mnie bo ja ze wsi a łubin to taki w sam raz z babcinych ogrodów ;:138
Psiunio słodziaczek ;:oj proszę wymizjaj go
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Aniu :wit
Wszystkie zdjatka jak zawsze piękne u Ciebie ;:108
Cynia meksykańska i orliki cudne :D
Awatar użytkownika
asta6265
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2012, o 12:01

Post »

Anka będę powtarzać do znudzenia, pięknie, pięknie, pięknie - zdjęcia to prawdziwy majstersztyk ;:138 ;:138 ;:138
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Ja też powtórzę - pięknie!
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Kupiłam cynie meksykańską i w tym roku posieję :heja
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Przyznam, że pogoda bywała ładniejsza niż dziś ;:224 Leje od dwóch dni i jest paskudnie. Na pocieszenie zatem kupiłam sobie za całe 5 zł żonkili :heja
Wiosenny Okuś

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i wiosenny salon

Obrazek

Obrazek

A dziś na przekór temu co za oknami - czerwcowe impresje :D

Majeczko (majka411)! Śniegu w ogrodzie nie ma w ogóle. Przynajmniej raz u mnie szybciej go nie ma :D Ale czy zima powiedziała ostatnie słowo? Oby tak, ale... Skoro doceniłaś clematisowe, to i sasankowe przypadną Ci do gustu :D

Obrazek

Januszu (alphax)! Orlika wyhodowałam z plątaniny korzeni w woreczku i bardzo się cieszę, że się udało. Myślę, że znowu jakieś dokupię... A o do Koreanki? Właśnie dla tych szyszek ją kupiłam. Jeszcze jak nie miałam ogrodu oglądałam w internecie iglaki z kolorowymi szyszkami. Tak sobie marzyłam, a teraz mam :tan
Te petunie kupiłam koło Piaseczna w czasie forumowej wizyty i choć nie znam nazwy odmiany myślę, że nie zdziwię Cię, że się pokusiłam o jej kupno

Obrazek

Linetko! Jeśli tylko mas ochotę na tego fiołka-nie ma sprawy. On bardzo szybko się rozrasta i już wielu forumowiczów nim obdarowałam...
Dla Ciebie sparaxis. Cebulki wybrała sobie moja córka.

Obrazek

Ewo (Mewa)! Cieszę się, że jesteś ;:196 Prymula Viola powinna Ci się spodobać

Obrazek

Anulko (Dosia)! Niekiedy trzeba na rośliny spojrzeć przez obiektyw, by zobaczyć misterne elementy. Lubię to spojrzenie na świat :D Taka trawa. Niby nic, ale ....

Obrazek

Majeczko (edulkot)! Okamuś nie jest nieszczęśliwy z powodu postrzyżyn. A że przytył? Cieszy mnie to, bo to straszna drobinka. Ale pilnować go będę, by nie zniedołężniał. Ma w sobie wiele wdzięku, energii i radości. Roślin mam wiele, bo lubię różnorodność. I wbrew pozorom mam jeszcze miejsce na nowe.
Dla Ciebie jedyna jak na razie moje kwitnąca piwonia "Władysława". Jest nie tylko piękna, ale także cudnie pachnie.

Obrazek

Milenko (Mandragora)! Okuś teraz znowu wygląda na szczeniaczka :;230 Pieszczoch z niego niesamowity i właśnie leży mi pod ręką. Nie ma opcji, bym coś mogła robić bez niego. I ciągle wtula się. I ciągle mu mało :D Ranniki na razie się nie pokazały. Może uda się gdzieś jesienią zdobyć cebulki? Spróbuję. Może spodobają Ci się białe strzępiaste goździki

Obrazek

Aguniu (Agness)! Okuś utulny jak zawsze. Ani trochę nie obrażony. Lubi swoją panią fryzjer. I uwielbia ta chodzić, bo tam są inne psy, a on jest niezwykle towarzyski.
Scewola wachlarzowata pięknie w tym roku zdobiła ogród

Obrazek

Ewo (drewutnia)! Może jaśminowiec "Snowbelle" Ci się spodoba. A jak pięknie pachnie...

Obrazek

Kasiu (robaczek_Poznan)! Enkiant kupiłam w formie paru patyczków. Najwyraźniej miałam szczęście :tan Latem miał trzy baldaszki kwiatów. Piękne. Warto poczekać... Dla Ciebie czosnek "Mount Everest"

Obrazek

Marysiu (Maska)! Cieszę się, że Ci się podoba. Szafirka mam trzeci sezon i mam nadzieję, ze się pokaże. W zeszłym dokupiłam dwie małe doniczki. A takiego bodziszka mam od Justynki (klarysy)

Obrazek

Sławku! Oby i Tobie i mnie zakwitł. Nie jeden, a wiele :D
Moim zdaniem taka lobelia Ci spasuje.

Obrazek

Moniko (Monika-Sz)! Okuś nie marznie i wcale się na mnie nie gniewa. A pieści się jeszcze bardziej niż zwykle. Bananowiec i u mnie smakował, więc w czwartek powtórka! Tym razem coś tarasowego - pelargonia Vancouver

Obrazek

Marto (koziorozec)! Wszystkie grzywki mają wiele gracji, są super skoczne i towarzyskie. Nie można sobie wymarzyć lepszego psa. Wracając do ogrodu... Przetacznik kłosowy

Obrazek

Dorotko (DTJ_1)! O własnych konwaliach także marzyłam jeszcze zanim miałam ogród. Kupiłam kiedyś Rodzicom, ale tata namiętnie je kosił kosiarką :evil: Z pachnących polecam goździki. Tu z zawciągiem nadmorskim

Obrazek

Aniu (wielkakulka)! Zapomniałam Ci wsadzić jeszcze jednego... Ale to już latem z czymś na działkę. OK? Powodzenia w sianiu. Cynie też kupiłam, ale inne m.in. chryzantemową.
Jarzębiec pomarańczowy

Obrazek

Teresko (tesia39)! Bo dla mnie wszystkie są królowymi. Jak zwyczajna gazania. Nawet owad się dopasował kolorystycznie

Obrazek

Teresko (MamciaTerenia)! Orliki jeszcze kupię. Blue Barlow kupiłam w woreczku i nie miałam wielkiej nadziei na sukces. Ale się udało! Żółty pochodzi za to z mojego zaprzyjaźnionego ogrodniczego i nie mogłam sobie omówić, jak tylko go zobaczyłam. Okamuś mi się udał :uszy Zdecydowanie...
Może fioletowa dziewanna też Ci się spodoba

Obrazek

Ewo (Cynamon)! W pełni podzielam Twoje zdanie o grzywkach. Mój właśnie leży wtulony we mnie, że aż trudno mi się pisze... Majowe Ci się spodobały, to może czerwcowe bratki na tle goździków?

Obrazek

Urszulko (usa1276)! Uwielbiam takie babcine rośliny. Wielu ich nie docenia, choć nie wiem dlaczego. A to właśnie one najlepiej pasują do naszych ogródków :D Jak na przykład zwykłe dzwoneczki

Obrazek

Aniu (anabuko1)! ;:196 Dla Ciebie dziurawiec barwierski

Obrazek

Aniu (asta6265)! ;:168 Przypołudnik może być?

Obrazek

Asiu (cyganka77)! Dziękuję, a w podziękowaniu fuksja Manfried Kleinau 173

Obrazek

Cały dzień walczyłam z sennością. A teraz? Jestem świeżutka ;:223
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Aniu, zaczynam tęsknic do wiosny :tan Ale cudnie, ale się cieszę ;:138 ;:196 ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Ania :D ale Okuś fantastycznie wygląda ;:215
W Wawie dziś śnieg znikł, może na działeczce też już po śniegu ;:oj
Myślami jestem już w wiosence..... :heja :heja :heja ale najbardziej obawiam się zimnego maja. ;:108
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Och Aniu-nawet nie wiesz jak moje dziecko śmieje się do Twojego psiaka. I pokazuje gdzie ma oczko, gdzie nosek...a niby Kuba nie bardzo lubi psy :) Z tym, ze ten Twój psiak to taki słodziak, taka maskoteczka przecudowna. Uwielbiam takie pieski ;:167
A kwiatki-no cóż-na razie mogę sobie w ciszy troszkę pozazdrościć ;:131
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Aniu! dopiero zaczynasz,? Bo ja już dawno tęsknie...
Wiesiołek czworokątny

Obrazek

Majeczko (majka411)! Prawda, że z niego przystojniak? A wiosennymi przymrozkami się nie martw. Byle była wiosna, wiosenka, wioseniunia ;:224 :;230
Kalina Sargenta 'ONONDAGA'

Obrazek

Aniu (Andzia84)! Okamuś wygląda jak pluszak, więc jak można go nie kochać. I tak tez się zachowuje. To wymarzony pies dla dzieci. Moja chrześnica męczyła go przeokropnie, a on był anielsko dla niej cierpliwy i kochał ją, że :tan A kwiaty też będziesz mieć... Jeszcze niedawno i ja tylko o nich marzyłam.
Scewola wachlarzowata - tym razem biała

Obrazek
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Kwiatki jak zwykle cudne, ale nie mogę oderwać wzroku od Okiego. Wygląda zabójczo ;:oj ! Moja poprzednia psina po fryzjerze zachowywała się jakby wiedziała, że szykownie wygląda. Wstępowała w nią nowa energia; łeb w górze, paradny krok, mina w stylu "patrzcie i podziwiajcie" ;:306 . Okuś też tak ma?
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Aniu, fuksja, kolejny kwiat, o którym pierwszy raz słyszę.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”