Ale po obejrzeniu Twojej znów mnie kusi ...

Również zachwycił mnie John Davis

Aguś zawsze możesz poznać go naocznie, nic nie stoi na przeszkodzie.aguniada pisze:Majutku, dobry wieczór![]()
Dziś w milczeniu zatapiam się w Twój cudowny ogród... urzeka, począwszy od samego wejścia, a potem jest tylko coraz bardziej bajecznie.
Cieszę się, że Cię znam, choć tylko wirtualnie!
Bardzo inspirujesz
Elwi hortensja pnąca rośnie od 2002 roku, winobluszcz był sadzony rok wcześniej i w zasadzie to jest jeden egzemplarz tylko miejscami sam się zakorzenił. Jeden osobno był dosadzony parę lat później między gankamiElwi pisze:Maju, nie zawiodłam się - było co oglądać i czytaćPodziwiam Cię za pomysł souvenirowy i determinację w dążeniu do celu
Tytuł "Królowa souvenirów" jak najbardziej trafny
![]()
Oprócz róż, zwróciła moją uwagę imponująca hortensja pnącaIle ma lat? No i dom masz obrośnięty cudownie
Ile winobluszczy oplata jego ściany? Czy one Ci nie przemarzają? Mój winobluszcz po zimie 2011 startował niestety prawie od zera
![]()
Pozdrawiam, Elwi
vertigo pisze:Majeczko, ale dałaś po oczach tymi fotkami. Pięknego masz Johna Davis'a - mój młodziutki, ale może kuedyś też będzie taki
Monie dwie mój John Davis też młodziutki, sadziłam go jesienią 2012, to było jego pierwsze kwitnienie i od razu skradł mi serceRozeta pisze: Również zachwycił mnie John Davis. Co za kwiaty?! Bezwzględnie zapisana w kajecie
!!!
Ewuś specjalnie wcześniej nie zakwitł, chyba wraz z innymi, rok temu jako młodziutki zakwitł i byłam bardzo zdziwiona bo większość raz kwitnących róż nie kwitnie w pierwszym roku.ewamaj66 pisze:Raubritter kwitła u mnie pierwszy raz, dość skąpo, ale uważam, że jest przepiękna![]()
Dziś pogoda też była wiosenna
Monia Nigdy nie chorował, no ale on rośnie samotnie to może dlatego się nie załapał mączniakaRozeta pisze:Raubritter zawsze mi się podobała, ale ma opinię łapiącej mączniaka i ... odpuściłam ją sobie.
Ale po obejrzeniu Twojej znów mnie kusi .... Jest jedyna w swoim rodzaju!!!
Kasiek liczę na jej większe rozmiary bo miejsca ma w koło spororobaczek_Poznan pisze:Majeczko, Raubritter mnie zachwyca, cudowna róża. A jak osiągnie 150 cm to dopiero będzie szał. Widziaąłm to cudo w rozmiarze XXL i byłam oczarowana
Ewuś będę ją pewnie ciąć, zresztą jak większość róż, albo wiosną albo w lecie, chcesz patyki to pisz, ja i tak będę wtykać wszystko co się da.ewamaj66 pisze:Zoic poszukam w przyszłym roku-nadal bardzo mi się podobaW tym to już raczej koniec szaleństwa
Aniu mojej też zrobiłam sporo zdjęć bo ciągle mnie zachwycałanena08 pisze:Jak przeglądam zdjęcia z ubiegłego roku, to Zoicma ich najwięcej. Bardzo jestem z niej zadowolona.
Peter Pan dotrze na wiosnę i będzie towarzyszył Scarlet i Zoic .
Nad Lupo zastanawiałam się kilka razy i coś mnie za każdym razem powstrzymuje.
Aguś trzymam Cię za słowoaguniada pisze:Majutek, jeśli tylko wybiorę się do rodziny na Śląsku, nie omieszkam Cię odwiedzić!
Ale cudności znowu pokazujesz... takiego koloru nam teraz trzeba, póki wiosna nie odsłoni pierwszych cebulowych.
Dzięki za ten pokaz!