Miejsce na ziemi - Ave /2013-2014/cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Miejsce na ziemi - Ave /2013/cz.7

Post »

Czy ta mi kiedyś nie wypadnie... nie wiem, ale na razie jest i cieszy oczy.

Gosiu-Perdii, Agniesiu-Agness , fajnie , że zajrzałyście :wit

Lubię kontrasty ...

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Muszę ją wiosną nabyć znasz jej nazwę ?- Czy dobrze rozumiem że ona wiosną jest żólta ,poźniej zielona by na koniec cieszyć oczęta czerwonymi tonacjami?
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Owszem Ewciu... wczesną wiosną taka limonkowo-żółta, potem zieleniej, a jesienią... jak wyżej. Przedstawiam Show Queen :uszy
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Też lubię kontrasty ;) ... ale najgorsze, że bardzo lubię zmiany i ciągle nie mogę ustalić stylistycznej koncepcji ogrodu, bo chciałabym i to i tamto ;:223
O hortensji dębolistnej pomyślę wiosną, bo te przebarwiające się burgundowo liście przemawiają do mojej wyobraźni.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ave pisze: Lubię kontrasty ...
To tak jak ja 8-) :lol: Wspaniale przyciągają wzrok i nadają dynamizmu ogródkowi :D
Miłego tygodnia Ewuniu ;:196
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu-Cynamonku - daj spokój sobie z tą "stylizacją" ogrodową... Gdybyśmy miały mieć tę "stylizację" czyli spójność w ogrodzie, to trzeba by te nasze ogródki zrównać z ziemią i zaplanować od nowa z całym rygorem, ze tego czy tamtego nie kupujemy... bo nie pasuje. Przynajmniej u mnie tak się nie da, bo życia by mi zabrakło , nie mówiąc o kasie ;:306
Mój ogród tez "niespójny", czasami szalony, czasami uporządkowany... ale mój, zielony, i na miarę możliwości finansowych.
Howk ;:224 :;230

Obrazek Obrazek

Agniesiu- Agness, słoneczko kochane...czas otwierać wątek ogrodowy, bo się stęskniłam za jego widokiem i ciekawymi rozmówkami o zielonym ;:138

Obrazek
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45

Post »

Ewuniu, masz oczywiście rację :D ... chodziło mi raczej o to, by mieć zakątki w różnych stylach i w nich utrzymywać jako taki stylistyczny porządek ... ale rzeczywistość skrzeczy i brak kasy oraz "rąk do pracy" ... no i po planach ;:223

Fotka z lotu ptaka mnie zachwyciła ... kiedy u mnie tak będzie???
Może przyjedź na jakiś bardzo dłuuuuuuuugi weekend i udziel rad wiecznie początkującej ogrodniczce-artystce ;:215
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam nadzieję, że się w tym sezonie zobaczymy... no i nie przesadzaj, też masz już niezły ogrodniczy staż , poza tym widziałam fotki z ogrodu - robi się coraz dojrzalszy. ;:196
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

Wspaniały klimat wspaniałe widoczki .Poleżałabym na tym leżaczku pod drzewem.Jak to moja Mama mawiała że jak przejdzie na emeryturę (której niestety nie doczekała) to kupi sobie dom na wsi i będzie leżeć pod drzewem na dowolnie wybranym boku i mieć to na świecie najlepsze - Święty spokój. ;:108
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ave pisze: Agniesiu- Agness, słoneczko kochane...czas otwierać wątek ogrodowy, bo się stęskniłam za jego widokiem i ciekawymi rozmówkami o zielonym ;:138
Ewuniu .... nie wyobrażasz sobie jak bardzo mnie to korci :roll: .... siłą się powstrzymuję :;230
Obiecałam sobie, że otworzę przy pojawieniu się pierwszego wiosennego kwiatuszka.... albo jeśli zima się przedłuży i kwiatów nie będzie, to na początku marca.... ale trudno mi tej obietnicy dotrzymać.... Jednak nie bardzo mam co pokazywać.... przez cały sezon przedstawiałam wszystko na bieżąco i musiałabym pokazywać to wszystko co już było...
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agniesiu, to akurat to mi w ogóle nie przeszkadza, fotki z Twojego ogródka mogłyby mi się ciągle wyświetlać jak pokaz slajdów... ;:215

Gosiu-Perdii - i o to chodzi... o ten spokój... i żeby doczekać... właśnie dzisiaj sobie sprawdzałam w necie, na takim kalkulatorze, kiedy mi pozwolę pójść na tę emeryturę... ło matko, wyliczyło mi jeszcze 10 lat! a wysokość emerytury... buhahahaha to dopiero komedia. Oby zdrowie pozwoliło doczłapać się do tego odpoczynku od codziennego zrywania się do pracy. Chociaż z drugiej strony... młodzi mają jeszcze gorzej niż my... a jak z chęcią odstąpiłabym swój "stołek" np. mojej córce, która szuka pracy, szuka, szuka i coraz bardziej się dołuje... co za czasy.
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

"......Mój ogród tez "niespójny", czasami szalony, czasami uporządkowany... ale mój, zielony, i na miarę możliwości ......"

No bo my takie lubimy a "pod linijkę" to oglądamy bo przecież też ładne ale nam czegoś niekiedy brakuje

Ewcia stan "doerytalny" nam się wydłużył :evil: a młodzi nie mają stałej pracy jak i tej "lewizny". To jest wariactwo. Czytam, że i Ty z chęcią byś swój stołeczek oddała :D
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Ewo Twój ogród jest piękny, taki "swojski" dla mnie najważniejsze jest gdy ogród tworzony jest własnoręcznie, wtedy ma duszę. Ogród jest dla nas nie dla innych my mamy w nim czuć się wspaniale. Twoje roślinne kontrasty super współgrają.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Ewuniu cudnie ;:138 ;:138 Jaki sielski widoczek ;:138 ;:138 ;:138

Obrazek
Awatar użytkownika
semirek
200p
200p
Od: 22 sty 2014, o 17:29

Post »

Widok z góry jest bajkowy. Stwierdziłam, że muszę wejśc w tym roku na altankę i zrobic trochę fotek z góry, Zapewnie będzie ciekawiej. Zapraszam do mojego ogródka.
Mędrzec to ten, kto na drodze pełnej kolców wyhodować potrafi różę.
Pół roku z przyrodą
Pozdrawiam - Aurelka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”