Ogród Gosi 12
Re: Ogród Gosi 12
Gosiu
.Twój żółty berberys przypomina mi odmianę "Aurea". Róże piękne. Pozdrawiam 
-
elsi
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aurea faktycznie ma złote listki, ale w pełnym słońcu może się przypalać,
ja mam jeszcze "złoty" berberys "Maria" - odmiana Kurowskich - temu słońce nie przeszkadza.
ja mam jeszcze "złoty" berberys "Maria" - odmiana Kurowskich - temu słońce nie przeszkadza.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu faktycznie ślicznie kwitł Eden a skoro teraz jest w dobrym stanie to w tym roku powinien wyglądać jeszcze piękniej
chciałabym aby mój miał aby połowę tych kwiatów co Twój
Mnie też bardzo ujęły zielonkawe kwiatuszki Green Ice i tak jej zapragnęłam że zdobyłam Lovely Green
ciekawa jestem jak się ma jedna do drugiej, chyba tylko w nazwie mają obie zielone 
Mnie też bardzo ujęły zielonkawe kwiatuszki Green Ice i tak jej zapragnęłam że zdobyłam Lovely Green
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale dzisiaj był piękny dzień. Czuć wiosnę w powietrzu. Ale śniegu mam nadal dużo
Mateusz, to Pilgrim.
Jadziu, nie masz wody na działce? Ja podlewam tylko kiedy jest największa susza.
Ogon cały czas się przewija, ale może gdzieś znajdę jego zdjęcia.
Aniu, liczę na Edenkę w tym roku. Nie tylko powtórzy kwitnienie już będę zadowolona.
Akropolis w zeszłym sezonie chorował. Ale obok rósł berberys, który był też chorował. Myślę, że to był powód.
Natomiast z kwiatów jestem bardzo zadowolona. Bardzo długo się trzymają. No i barwę mają rewelacyjną
Witaj Edytko
Niestety nie mam pojęcia co to za berberys. Jest u mnie od 4-5 lat i jak na razie nie przekroczył 40 cm.
Mam jeszcze Marię, ale na razie też niewysoka
Elsi, Maria ma czerwone obwódki, to nie on. Mam chyba Marię w innym miejscu.
Maju, na pewno bedzie Ci kwitł pięknie. Daj mu czas. Ja musiałam czekać 3 lata na taki efekt. Liczę, że dzięki takiej zimie jaką mamy znowu będę miała dużo kwiatów.
Nie mam pojęcia jaka jest różnica pomiędzy tymi dwiema różami. Będziemy porównywać
Abraham Darby

Mateusz, to Pilgrim.
Jadziu, nie masz wody na działce? Ja podlewam tylko kiedy jest największa susza.
Ogon cały czas się przewija, ale może gdzieś znajdę jego zdjęcia.
Aniu, liczę na Edenkę w tym roku. Nie tylko powtórzy kwitnienie już będę zadowolona.
Akropolis w zeszłym sezonie chorował. Ale obok rósł berberys, który był też chorował. Myślę, że to był powód.
Natomiast z kwiatów jestem bardzo zadowolona. Bardzo długo się trzymają. No i barwę mają rewelacyjną
Witaj Edytko
Niestety nie mam pojęcia co to za berberys. Jest u mnie od 4-5 lat i jak na razie nie przekroczył 40 cm.
Mam jeszcze Marię, ale na razie też niewysoka
Elsi, Maria ma czerwone obwódki, to nie on. Mam chyba Marię w innym miejscu.
Maju, na pewno bedzie Ci kwitł pięknie. Daj mu czas. Ja musiałam czekać 3 lata na taki efekt. Liczę, że dzięki takiej zimie jaką mamy znowu będę miała dużo kwiatów.
Nie mam pojęcia jaka jest różnica pomiędzy tymi dwiema różami. Będziemy porównywać
Abraham Darby

- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Gosiu śliczny jest dzwonek poszarskiego
kupiłam nasiona i nie długo będę siała. Postanowiłam sobie, że jednego posadzę do donicy, tylko nie wiem czy zakwitnie w pierwszym roku. Jak nie spróbuje to się nie dowiem. Róże piękne

- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Pięknie dopracowałaś rabaty Gosiui takie masz rozrośnięte krzaki choćby róż ! Ja róże mam kiepskie a byliny też jakieś takie niewielkie ciągle dzielone dla moich działkowych gości...
Muszę dać im chwilę oddechu i przestać dzielić no ale gdzie wtedy znajdę miejsce na nowości...

Gosiu- czy ja dobrze wyczytałam, że masz berberysa Marię i że wolno rośnie..? Ja mam zaplanowane miejsce na 2 sztuki, liczyłam jednak na żywotne, dziarsko rosnące roślinki.. Z jakimi przyrostami mogę się liczyć..?
-
dosia
- 1000p

- Od: 1 lut 2009, o 16:10
Śliczne te Twoje różyce. Ta pomarańczowa,to kto ? 
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
pod naszym niebem
- patkaza

- Od: 22 cze 2010, o 23:13
Ach jak zobaczyłam piwonie na zdjęciu to aż zapachniało majem ..mmm...i takie piękne kolory na rabatce 
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- megi1402

- Od: 1 lis 2010, o 00:28
Gosiu, niezmiennie podziwiam twoje kolorowe rabaty.
Ciekawi mnie, czy mając 60 róż ścinasz kwiaty do wazonu czy ci szkoda? Ja się jeszcze nie potrafię przemóc żeby ścinać jakiekolwiek kwiaty z ogrodu, chyba że coś się złamie.
Jaki duży urósł ci Abraham Darby, jesteś zadowolona z tej róży?
Ciekawi mnie, czy mając 60 róż ścinasz kwiaty do wazonu czy ci szkoda? Ja się jeszcze nie potrafię przemóc żeby ścinać jakiekolwiek kwiaty z ogrodu, chyba że coś się złamie.
Jaki duży urósł ci Abraham Darby, jesteś zadowolona z tej róży?
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Gosiu, bardzo łądne zdjęcie Golden Cover z dzwonkami pokazałaś kilka dni temu, śliczny zestaw. The Pilgrim mnie zachwycił w pierwszym sezonie, ciekawa jestem co pokaże teraz.
Tak sobie myślę, może Twoja Pashmina ma za małą donicę? Moja w donicy ładnie rosła. Zimuje w garażu i na razie wygląda dobrze
Piękne róże masz na płocie!
Jakie bujne! Marzy mi sie taki widok u mnie 
Tak sobie myślę, może Twoja Pashmina ma za małą donicę? Moja w donicy ładnie rosła. Zimuje w garażu i na razie wygląda dobrze
Piękne róże masz na płocie!
- Jagodka

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Gosiu , a co to za różowa różana dama ? Szałwia omszona u mnie sięga mi prawie pod pachę ...a u Ciebie - może mi się wydaje - jest niższa ?
Ile lat u Ciebie rośnie Abraham Darby ?...mam ją w doniczce , bo była późno kupiona .
Serdeczności

Ile lat u Ciebie rośnie Abraham Darby ?...mam ją w doniczce , bo była późno kupiona .
Serdeczności
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- magenta

- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Gosieńko czy już doszłaś do siebie? Jakie przepiękne te róże, które wystawiają główki przez płot! Wiosna w pobliżu!!!
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Ale pięknie wygląda sobie ten płot z poprzerastaną różą i berberysem
Bajka 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Gosiu u mnie też jeszcze dużo śniegu, ale faktycznie pachnie wiosną..... i ptaki dziś od rana tak cudnie śpiewały, że otworzyłam okno na roścież
Śliczne widoczki.... bardzo podobają mi się strzeliste naparstnice górujące nad pozostałą roślinnością...... ja w zeszłym roku posadziłam kilka sadzonek, mam nadzieję, że przetrwały i ładnie zakwitną.... no i że rozsieją się.....
Śliczne widoczki.... bardzo podobają mi się strzeliste naparstnice górujące nad pozostałą roślinnością...... ja w zeszłym roku posadziłam kilka sadzonek, mam nadzieję, że przetrwały i ładnie zakwitną.... no i że rozsieją się.....