Moje spełnione marzenie Małgocha 1960
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie Małgocha 1960
Aniu,to jest od frontu domu i te w rogu nie mają nawet światła rannego.Rośnie tam m.in white mather i jej akurat to miejsce sluży.
- Reni4

- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Małgosiu..ani się waz wyrzucać..przesadź jeśli chcesz..ona dla mnie jest dekoracyjna nawet z liści:)
A powiedz mi kochana co to jest takie czarne na pierwszej fotce..???
A powiedz mi kochana co to jest takie czarne na pierwszej fotce..???
- Ewa_tuli

- Od: 16 sty 2012, o 22:03
U mnie za długie korytarze mają, nie sprawdziło się, ale znajomy ma małą działkę z dobrą podmurówką pod ogrodzenie
zadziałało.
zadziałało.
- Jagodka

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bajkowo u Ciebie Gosiu przedstawiają się szpalery z host ...ciekawie i bez specjalnej opieki rosną - to wiem ...tylko czy dadzą radę od wschodu ?
Nie wiem , czy nie kupię hortensji Vanille Franse ...czy jakoś tak ...- jak sądzisz ...od wschodu , z lekkim cieniem przez konary magnolii , zda egzamin ?
Serdeczności

Nie wiem , czy nie kupię hortensji Vanille Franse ...czy jakoś tak ...- jak sądzisz ...od wschodu , z lekkim cieniem przez konary magnolii , zda egzamin ?
Serdeczności
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- malgocha1960

Reniu,dam jej w tym roku szansę ,jak nie zakwitnie jesienią ją przesadzę.To czarne to trawa jednoroczna,nasionka dostałam od Tadzia.Poszukam,może gdzieś dostanę w marketach,bo nie zebrałam jesienią.
Ewa,serce mnie boli jak patrzę na swój trawnik, mam kopce ze wszystkich stron w rożnych miejscach,nie boją się psów,niczego.
Jagódko,hosty mają się dobrze już drugi rok są w tym miejscu i nie przeszkadza im brak światła.Wanilka moja rośnie w słońcu,ale myślę,że w półcieniu też da sobie radę.Doliczyłam się,że mam około 40 hortensji.ukorzeniam sobie teraz jeszcze 4 ulubione.
Chciałam powiedzieć,że dzisiaj przyniosłam z garażu pelargonię,która sobie wisiała bez ziemi,bez podlewania i ma się dobrze.Teraz moczy się i zaraz pójdzie do ziemi.Begonie wsadzone,duuuuuużo wyrzuciłam,bo zmurszały no i we wrześniu zmroziło tez sporo.W sumie wsadziłam tylko 48 sztuk,a ile z tego będzie też nie wiem.

Ewa,serce mnie boli jak patrzę na swój trawnik, mam kopce ze wszystkich stron w rożnych miejscach,nie boją się psów,niczego.
Jagódko,hosty mają się dobrze już drugi rok są w tym miejscu i nie przeszkadza im brak światła.Wanilka moja rośnie w słońcu,ale myślę,że w półcieniu też da sobie radę.Doliczyłam się,że mam około 40 hortensji.ukorzeniam sobie teraz jeszcze 4 ulubione.
Chciałam powiedzieć,że dzisiaj przyniosłam z garażu pelargonię,która sobie wisiała bez ziemi,bez podlewania i ma się dobrze.Teraz moczy się i zaraz pójdzie do ziemi.Begonie wsadzone,duuuuuużo wyrzuciłam,bo zmurszały no i we wrześniu zmroziło tez sporo.W sumie wsadziłam tylko 48 sztuk,a ile z tego będzie też nie wiem.

- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Gosiu u mnie na razie kopców kreta nie ma, za to za płotem kopiec na kopcu ,aż się boje że do mnie przejdą .
Cudna słoneczna pogoda ,mogło by tak już zostać
.
Cudna słoneczna pogoda ,mogło by tak już zostać
- malgocha1960

- malgocha1960

- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Ja dziś grabiłam trawnik i obcinałam powojniki. Strasznie dużo badyli teraz do wyrzucenia.
Muszę to drobno pociąć i dać na kompost.
Powojniki mają już wielkie pąki liściowe. Aż żal było ciąć.
Miejmy nadzieję, że zima już nie wróci. OBY!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- malgocha1960

-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu,chodzę sobie po twoim ogrodzie i myślę jak tu nie kochać tych naszych roślinek, każda taka piękna o własnym osobistym uroku,cudnie masz w swoim ogrodzie,ale piesiu też urokliwy,pozdrawiam

-
Marzenka79
- 1000p

- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Gosia jak pogoda pozwoli to ja już w sobotę zacznę coś robić w ogródku.Dziś posadziłąm begonie-15 sztu,posiałam różne bazylie i majeranek oraz ostrą paprykę -Cayenne
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiu widzę, że już ostro zaczęłaś działać z doniczkami. Czy udało ci się przechować koleusy u mnie tego roku totalna porażka.
U Ciebie śnieg, a u mnie już kolejny dzień piękna pogoda. Mam nadzieję, że tak zostanie do nadejścia wiosny. Inaczej straty roślinne murowane.
U Ciebie śnieg, a u mnie już kolejny dzień piękna pogoda. Mam nadzieję, że tak zostanie do nadejścia wiosny. Inaczej straty roślinne murowane.
- lojka 63

- Od: 4 wrz 2011, o 20:11
- Kontakt:
Gosiu jak wystartowałaś z tymi nasadzeniami że ho.ho.Ja dopiero dzisiaj buszowałam za nasionkami i z pomocą Neli kupiłam sobie parę mieczyków ,4 begonie i jeszcze jeden rodzaj kwiatów których nigdy nie miałam ale jak zwykle zapomniałam nazwy jutro troszkę posadzęale co ja zrobię z miejscem na siewki?

- Reni4

- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Małgosiu dziękuję za odpowiedź..
Piękne prace wiosenne już poczyniłaś..a jak czytam że masz około 40 hortensji to jestem w pod wrażeniem ..gdzie TY je mieścisz??Ja teraz zachorowałam na Vinki Pinki..może uda mi się kupić jakąś ładną sadzonkę... 

[/URL