Żelazko elektryczne do łaczenia folii ogrodniczej na tunele

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bogumil00
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 27 sty 2014, o 20:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Żelazko elektryczne do łaczenia folii ogrodniczej na tunele

Post »

witam , Poszukuję żelazko elektryczne którym kiedyś łączyło się folie na tunele ogrodnicze, jezeli ktoś jeszcze posiada i jest zbędne to odkupie. Pozdrawiam. fotke tego zelazka można ogladac pod adresem
Zmoderowano
Nie staraj się być Człowiekiem sukcesu, lecz człowiekiem wartościowym [ A.E. ]
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Re: Żelazko elektryczne do łaczenia folii ogrodniczej na tunele

Post »

Ja łączyłam folię zwykłym żelazkiem elektrycznym, a link prowadzi do forum wędkarskiego, nie wiem czy to celowe czy pomyłka ?
Awatar użytkownika
bogumil00
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Post »

To nie jest pomyłka, na stronie wędkarskiej jest umieszczone zdjęcie takiego specjalnego żelazka do prasowania folii. Ty prasujesz cala powierzchnia a w tym żelazku jest specjalny spod z wystającym elementem prasującym w kształcie litery U długi przez całe żelazko a szeroki 2-3 cm ? ale dokładnie nie znam wymiarów. Pozdrawiam.

http://www.fors.com.pl/forum-wedkarskie ... w?start=30
4 strona tej zakładki i ostatni post ze zdjęciem.

Mam prośbę do Admina nie usuwaj tej zakładki bo to jest adres do zdjęcia tego żelazka.Szanuje twoją decyzję ale i uszanuj tez moją.Niestety nie nauczyłem się wstawiać fotek. Z poważaniem Bogumił.
_fox_

Post »

Bogunił , wcale nie musisz prasować całej folii, po prostu pod folie podkładasz kawał listwy o takiej szerokości jaki chcesz mieć zgrzew.

Ja natomiast miałem do spodu żelazka /ciężkie/, przykręcony dosyć gruby płaskownik. Folia ułożona na płaskim twardym podłożu, na spodzie i wierzchu folii leżał celofan i po tym się zgrzewało, nie raz z braku celofanu były gazety ale druk zostawał na folii ;:224
Awatar użytkownika
bogumil00
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Post »

Dzięki za informacje, ja też na taki pomysł wpadłem tylko ja mam niedaleko siebie sklep z metalami kolorowymi i można dobrać odpowiedni płaskownik z miedzi ale najpierw trzeba znależć odpowiednie żelazko i je podrasować..Pozdro.
_fox_

Post »

Nie wiem do jakich celów chcesz to stosować ale ja miałem zwykłe ciężkie żelazko bez termoregulacji , płaskownik żelazny, służyło dluuuuugie lata. Kwestia wyczucia temperatury i jak folia wygląda po zgrzaniu, nie zdarzyło mi się aby puścił zgrzew, folie na tunel zgrzewałem.
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19

Post »

Prasowałam zwykłym, domowym żelazkiem przez papier. Łatwiej się prasuje, jeśli listwa jest przykryta kawałkiem starego koca, czy innej grubej szmaty
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
Bixxx
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 gru 2011, o 07:54

Post »

Czyżby kolejna sprytna reklama? Żadne specjalne bajery tu przecież potrzebne nie są, niemal każde domowe żelazko się nadaje.
Zielonym do góry!!!
Awatar użytkownika
bogumil00
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Post »

Bixxx pisze:Czyżby kolejna sprytna reklama? Żadne specjalne bajery tu przecież potrzebne nie są, niemal każde domowe żelazko się nadaje.

Nie każde żelazko to co będę robił. Dlaczego tak sadzisz ze to kolejna reklama??? , ale co tu jest reklamowane, czytać nie potrafisz? Ja poszukuję żelazko nie do prasowania folii .Takie żelazko ze specjalnym kształtem spodu które służylo do łączenia folii ,poszukuję do zaprasowania specjalnej tasmy od wewnątrz spodniobutów nepronowych na szwach, bo woda przecieka. Są mi potrzebne do czyszczenia sadzawek,oczek wodnych itp. A wiec poszukuję jak w tytule.
Bixxx
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 gru 2011, o 07:54

Post »

To nie lepiej było napisać tak od razu? Dowiedziałbyś się, że raczej nikt do folii nie stosuje takich bajerów, bo to przy tunelach foliowych dzialkowo-ogrodniczych taki specjalistyczny gadżet jest po prostu zbędny.

Sorry, ale tutaj co chwilę ktoś wkleja bezczelne reklamy pod pozorem: "co sądzicie o takiej kosiarce" i podaje link do swojej strony handlowej.
Zielonym do góry!!!
farkosia
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 26 maja 2013, o 18:59

Post »

witam.jeżeli ktoś jednak chciałby posklejać folię ogrodniczą,która popękała na wietrze ,polecam sklejenie jej taśmą,której używają drogowcy do wykonywania znaków drogowych.ja kupuje za grosze u Pana ,który robi znaki drogowe. Wcześniej zgrzewałam żelazkiem, ale było to mało skuteczne.Taśma trzyma solidnie.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Anitaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2008, o 14:16
Kontakt:

Post »

Gdzie można taka taśmę kupić ?
farkosia
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 26 maja 2013, o 18:59

Post »

Witam .Musisz poszukać na swoim terenie firmy które robią znaki drogowe .Oni tę taśmę naklejają na różne tablice ,znaki ,które są w pasie drogowym .Ja kupiłam a raczej dostałam(zapłaciłam tylko 10zł ,bo on wcale nie chciał pieniędzy,gryz są to odpadki)w Kielcach.trzyma się bardzo dobrze,a w nocy jak pada na nią światło to świeci .Wyglada to bardzo zabawnie .przed przyklejeniem trzeba powierzchnię foli do której chcesz przykleić przemyć np denaturatem ,aby była czysta i sucha.
Awatar użytkownika
Anitaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2008, o 14:16
Kontakt:

Post »

Dziękuję za odpowiedź.
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”