Rabatka przepiękna!
Mój kawałek świata:)
- reniusia20
- 1000p

- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
123katex
- 1000p

- Od: 22 maja 2013, o 20:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój kawałek świata:)
Piękne wspomnienia byle do wiosny. 
- asta6265
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 sty 2012, o 12:01
Sylwia85 dziękuję kochana - rączki świerzbią niesamowicie, a słoneczka jeszcze jak na lekarstwo, ale cóż nie przyspieszymy tego - natura rządzi się swoimi prawami.
Lineta godecja to piękne kwiatuchy - posadzona po kilka w grupie robi ogromne wrażenie i zwraca spojrzenia gapiów
Także polecam ją serdecznie - trochę zapomniana, ale warta uwagi.
tesia39dziękuję bardzo - staram się, bo ogród to moja pasja i największe hobby. Tylko ta zima trochę za długa. Pozdrawiam cieplutko.
anym ja też jestem ciekawa szałwii i ostrogowca. Szałwię lekko okryłam i powiem Ci, że pięknie wygląda całą zimę - listki zielone i dobrze się zapowiada - ostrogowiec też okryty, ale będzie dobrze i pięknie nam zakwitną - i tak jak mówisz oby do wiosny -
reniusia20 dziękuję - tak kombinuję co w tym roku zamiast smagliczki. Bo gożdziki będą, a z przodu tak chodzi mi po głowie lobelia, albo znowu dam smagliczkę, tylko będę siać w dwóch turach, żeby przedłużyć jej kwitnienie.
123katex pocieszajmy się tym, że już bliżej niż dalej do wiosny i oby te mroziska już ne wróciły to będzie ok - pozdrawiam
Wspominek ciąg dalszy - tym razem wiosna
Już niedługo będziemy cieszyć się takimi widokami:

Pozdrawiam cieplutko
Lineta godecja to piękne kwiatuchy - posadzona po kilka w grupie robi ogromne wrażenie i zwraca spojrzenia gapiów
tesia39dziękuję bardzo - staram się, bo ogród to moja pasja i największe hobby. Tylko ta zima trochę za długa. Pozdrawiam cieplutko.
anym ja też jestem ciekawa szałwii i ostrogowca. Szałwię lekko okryłam i powiem Ci, że pięknie wygląda całą zimę - listki zielone i dobrze się zapowiada - ostrogowiec też okryty, ale będzie dobrze i pięknie nam zakwitną - i tak jak mówisz oby do wiosny -
reniusia20 dziękuję - tak kombinuję co w tym roku zamiast smagliczki. Bo gożdziki będą, a z przodu tak chodzi mi po głowie lobelia, albo znowu dam smagliczkę, tylko będę siać w dwóch turach, żeby przedłużyć jej kwitnienie.
123katex pocieszajmy się tym, że już bliżej niż dalej do wiosny i oby te mroziska już ne wróciły to będzie ok - pozdrawiam
Wspominek ciąg dalszy - tym razem wiosna
Już niedługo będziemy cieszyć się takimi widokami:

Pozdrawiam cieplutko
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- renzal

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Aneczko!
Myślałam, że jestem u Ciebie pierwszy raz, ale jakieś znajome widoki!
Może po prostu się nie wpisałam!
Czarnymi petuniami i nachyłkiem (mam na niego kolejne szaleństwo) powaliłaś mnie na kolana, a jak zobaczyłam wiosenne rabaty, takie ładne, uporządkowane!
Oj biorę się za sienie i za swój bałagan!

Czarnymi petuniami i nachyłkiem (mam na niego kolejne szaleństwo) powaliłaś mnie na kolana, a jak zobaczyłam wiosenne rabaty, takie ładne, uporządkowane!
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
- Matemax
- 1000p

- Od: 14 sty 2010, o 19:27
Aniu przypadkiem wirtualnie trafiłem doCiebie i jestem w szoku
Piękny ogród z niespotykanymi odmianami roślin, powiedz jak Ci rosną powojniki w pojemnikach, jak Ci zimują, bardzo fajny pomysł, nie widziałem jeszcze, że największy mój wróg jakim jest podagrycznik może być chciany i ozdobny
Nie widziałem takich pięknych odmian petuni jakie ty miałaś, czy to były sadzonki czy z nasion?
I ta niebieska dalia
A domek obrośnięty bluszczem cudny, będę u Ciebie częstyk gościem
Piękny ogród z niespotykanymi odmianami roślin, powiedz jak Ci rosną powojniki w pojemnikach, jak Ci zimują, bardzo fajny pomysł, nie widziałem jeszcze, że największy mój wróg jakim jest podagrycznik może być chciany i ozdobny
Nie widziałem takich pięknych odmian petuni jakie ty miałaś, czy to były sadzonki czy z nasion?
I ta niebieska dalia
A domek obrośnięty bluszczem cudny, będę u Ciebie częstyk gościem
- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Aniu!....jestem z rewizytą . Oglądam zdjęcia wspomnieniowe z wypiekami na twarzy. Wszystko wypielęgnowane, doskonale ze sobą zgrane kolorystycznie. Urzekło mnie trio" marcinkowe"
Wszystko super...jestem tu nie pierwszy raz , choć nie zawsze zostawiam ślad! Pozdrawiam serdecznie! 
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Aniu witaj
Twoja wiosenka taka kolorowa aż radośniej na sercu
sasanka urocza, taka puszysta aż by się chciało do niej przytulic.
Wczoraj posiałam szałwie i werbenę a za jakieś dwa tygodnie resztę jednorocznych. Powolutku się rozkręcam
Kupiłaś nasiona bylin?
Twoja wiosenka taka kolorowa aż radośniej na sercu
Wczoraj posiałam szałwie i werbenę a za jakieś dwa tygodnie resztę jednorocznych. Powolutku się rozkręcam
Kupiłaś nasiona bylin?
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No to się napatrzyłam na wiosnę, aż mi w pięty poszła.......
No i urzekły mnie poczciwe bociany.
U mnie dość rzadkie a i tak wszyscy chyba mają do nich sentyment.
Obłędnie wygląda ten obrośnięty dom, czy tam mieszkasz ?
Czarna to petunia czy surfinia ?
Idę na wcześniejszy spacer po twoim ogrodzie.
No i urzekły mnie poczciwe bociany.
U mnie dość rzadkie a i tak wszyscy chyba mają do nich sentyment.
Obłędnie wygląda ten obrośnięty dom, czy tam mieszkasz ?
Czarna to petunia czy surfinia ?
Idę na wcześniejszy spacer po twoim ogrodzie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Już siejecie?
Ja jeszcze się wstrzymam, bo po pierwsze nie mam ręki do siania, a po drugie wydaje mi sie, że siewki będa za bardzo wyrośniete.
Może zacznę na początku marca?
Ja jeszcze się wstrzymam, bo po pierwsze nie mam ręki do siania, a po drugie wydaje mi sie, że siewki będa za bardzo wyrośniete.
Może zacznę na początku marca?
- reniusia20
- 1000p

- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Dobry pomysł Aniu!
Jakie wiosenne widoczki pokazujesz i kolorki tulipanów - ohh jaka radość ! 
- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Piękne te Twoje wiosenne rabaty

- asta6265

- Od: 8 sty 2012, o 12:01
renzal pomalutku, spokojnie jeszcze zima w natarciu
ale faktycznie już trzeba sobie w głowie uporządkować chciejstwa. Jeśli chodzi o nachyłki, to w zeszłym roku tak mnie na nie naszło - są piękne, bardzo wdzięczne i kwitną non stop - na 39 stronie mojego wątku możesz sobie podpatrzeć tam mam moje nachyłkowo. Ten czerwony to niska odmiana ''Cherry Pie'' Tyle tylko, że te pięknotki nie przeżywają naszych zim i trzeba zimować w donicach, ale warto pokombinować, bo odwdzięczają się bardzo.
Matemax[/b] witam, witam i serdecznie zapraszam. Jeśli chodzi o podagrycznik, to ja naprawdę nie mam z nim problemu. Rośnie pięknie w kępkach i nie zauważyłam, żeby się rozłaził. I potrafi pieknie się prezentować w kompozycji:

Ten cały zielony jest ponoć taki ekspansywny, ale nie wiem, bo nie posiadam. surfinie były z sadzonek, bo takich nasion w sprzedaży jeszcze nie widziałam.
bwoj54 mam podobnie - dużo oglądam zachwycam się, ale nie zawsze jest czas, żeby coś napisać, ale idzie wiosna, więc chyba zaczniemy budzić się ze snu zimowego i będzie lepiej.
anymno pomału trza się rozkręcać, z bylinek mam na razie pysznogłówkę cytrynową, aha i jeszcze tojeść krwistą, bo miejsca coraz mniej, a trzeba zostawić jeszcze na jednoroczne
kogra mieszkam w tym obrośniętym domku
a te czarne to surfinie. Bardzo fajnie kwitły - obawiałam się bo do nowości podchodzę z dystansem, al bardzo fajnie się prezentowały - podobnie zresztą jak inne:

Margo2 wcale nie za szybko, zależy jeszcze co masz do siania. Taka lobelia, starce. heliotropy, czy petunie to już
reniusia20 radość wielka i tym większa, że prognozy długoterminowe są optymistyczne
tesia39
Zeszłorocznie c.d:

Miłego wieczoru życzę.
Matemax[/b] witam, witam i serdecznie zapraszam. Jeśli chodzi o podagrycznik, to ja naprawdę nie mam z nim problemu. Rośnie pięknie w kępkach i nie zauważyłam, żeby się rozłaził. I potrafi pieknie się prezentować w kompozycji:

Ten cały zielony jest ponoć taki ekspansywny, ale nie wiem, bo nie posiadam. surfinie były z sadzonek, bo takich nasion w sprzedaży jeszcze nie widziałam.
bwoj54 mam podobnie - dużo oglądam zachwycam się, ale nie zawsze jest czas, żeby coś napisać, ale idzie wiosna, więc chyba zaczniemy budzić się ze snu zimowego i będzie lepiej.
anymno pomału trza się rozkręcać, z bylinek mam na razie pysznogłówkę cytrynową, aha i jeszcze tojeść krwistą, bo miejsca coraz mniej, a trzeba zostawić jeszcze na jednoroczne
kogra mieszkam w tym obrośniętym domku

Margo2 wcale nie za szybko, zależy jeszcze co masz do siania. Taka lobelia, starce. heliotropy, czy petunie to już
reniusia20 radość wielka i tym większa, że prognozy długoterminowe są optymistyczne
tesia39
Zeszłorocznie c.d:

Miłego wieczoru życzę.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Aniu, ale sypnęłaś ładnym kwieciem
nie wiem co chwalić bo wszystko śliczne, a podagrycznik niestety mam cały zielony i walczą z nim od lat.
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
- Matemax
- 1000p

- Od: 14 sty 2010, o 19:27
Aniu piękne fotki, co to jest na przedostatnim zdjęciu niebieskie?
-
123katex
- 1000p

- Od: 22 maja 2013, o 20:16
Piękne wszystkie rabatki natomiast jeśli chodzi o podagrycznik to cały zielony nie polecam nikomu toż tego nie mozna się pozbyć jak zagości to na dobre. Walczę z nim od kilku lat .