Ogródek to moje drugie życie cz.5 ...już za chwilę wiosna
- wielkakulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek to moje drugie życie cz.5 ...już za chwilę wiosna
Tak mi się wydaje...chociaz nie stawiałabym na moja pamieć ani grosika... 

- MariaWy
- 1000p
- Od: 3 lip 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wpadłam się przywitać
u mnie dziś piękna słoneczna pogoda ,nawet poszłam na działkę zobaczyć co w trawie piszczy ....ale jeszcze zamarznięta
Pozdrawiam

Pozdrawiam

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Dorotko w nowym wiosennym wątku,to się nazywa bogactwo roślin ,pięknie
aż tęsknota bierze patrząc na takie zdjęcia 

- usa1276
- 1000p
- Od: 22 sty 2012, o 19:30
Piękne wiosenne wspominki jeszcze tylko przetrzymać luty a potem to już z górki i będziemy miały takie obrazki na co dzień

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Oj dziewczyny,chciałoby się aby luty przemknął z prędkością światła ,teraz kiedy już rzuca się w oczy dłuższy dzień i coraz więcej słońca ciągnie do ogrodów,ale fakt ziemia zamarznięta ,mam dużą ,głęboką skrzynię z roslinami na balkonie ,myślałam żeby wsadzić cebulę przekwitniętego hiacynta ale jak rozganęłam korę to niestety zamarznięta i twarda skorupa, nie przypuszczałabym bo to I piętro,skrzynia zasłonięta płytą balkonu i nie stoi bezpośrednio na posadzce
- jode22
- Od: 22 lut 2011, o 14:07
Dorotko, opowiedz o tym bożymkwiecie, jakie ma wymagania, gdzie mu najlepiej
. Zamówiłam dwa kolory i zastanawiam się, czy w cieniu między hostami, w wilgotnej ziemi będzie mu dobrze, czy może za mokro jak obumrą liście (żeby mi nie zgnił)
.

- dorcia7
Początkowo posadziłam go na rabacie gdzie w sezonie jest półcień,osłania ją jabłoń,ale w okresie gdy bożykwiat kwitnie niestety więcej było tam słońca niż pócienia ,zakwitł 1 kwiatem i szybko obumarł ,liście uschły,przesadziłam więc na rabatę cienistą ,z tyłu ma iglaki ,a rośnie w towarzystwie host,brunnery i innych cieniolubnych ,jest bardziej wilgotno niż w poprzednim miejscu i lepiej tam się sprawował,zobaczymy w tym roku
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Dorotko
trochę spóźniona ale szybciutko nadrobiłam
Z wielką przyjemnością obejrzałam Twoją wiosenkę...o tej porze takie obrazki to miód
na moje serce. Dziękuję

Z wielką przyjemnością obejrzałam Twoją wiosenkę...o tej porze takie obrazki to miód
na moje serce. Dziękuję

- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Dorcia Piękne zdjęcia i wiosnę pokazałaś, teraz zrób coś , żeby szybciej przyszła bo nie mogę już patrzeć na śnieg
A myślałem, że z Poznania jesteś skoro Wielkopolska 

Wielkopolska jest drugim co do wielkości województwem. Długa i szeroka kraina.. Nam Wielkopolanom nazwa Dorci miejscowości kojarzy się tylko z jednym... przepraszam Dorciu 

Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
- jode22
- Od: 22 lut 2011, o 14:07
Chyba tylko wielkopolanom, bo ja z Warszawy nie wiem o czym mówisz
- chociaż jestem wielkopolanka po mieczu
.

- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Podziwiam wiosenne fotki
i to że nawet jednego chwaścika nie zobaczyłam. 

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
jode22 Zrób napad na Bank, a się tam znajdziesz..... 
To miejsce dla "sprawców przestępstw popełnionych w związku z zaburzeniem preferencji seksualnych" - może tyczyć sie forumowiczów samodzielnie zapylających swoje kwiatki
oraz dla "skazanych uzależnionych od środków odurzających " czyli dla większości z nas, stojących w ogrodniczych z jedną tylko myślą - kupić, kupić, kupić....

To miejsce dla "sprawców przestępstw popełnionych w związku z zaburzeniem preferencji seksualnych" - może tyczyć sie forumowiczów samodzielnie zapylających swoje kwiatki

oraz dla "skazanych uzależnionych od środków odurzających " czyli dla większości z nas, stojących w ogrodniczych z jedną tylko myślą - kupić, kupić, kupić....

Ania
- dorcia7
Aniu i o to chodzi , dzięki bajecznym zdjęciom z forum łatwiej przetrwać zimę 
Michał z natury to ze mnie taka "poznańska pyra " ,ale częściej we Wrocławiu bywam , moja babcia mieszkała na Świdnickiej we Wrocławiu i większość częśc wakacji tam spędzałam ,zresztą do Wrocławia mam bliżej niż do Poznania ale n ie zmienia to faktu,że nie wstydzę się ,że jestem wielkopolanką
Aniu święta prawda , hasło Rawicz wywołuje odzew -więzienie ,a powinno być znane z czegoś innego,więzienie usytuowane jest przy plantach które są pozostałością po najeździe szwedzkim i otaczają stare miasto, wiele osób wyraziło zdanie że nasze platy są piekniejsze od krakowskich i ja podzielam to zdanie -Kraków jest cudowny,klimatyczny i ma to "coś" ale my mamy planty piekniejsze , kilka lat temu oficjalnie je nazwano Planty Jana Pawła II ,są pięknie o każdej porze roku ale przebija wiosna gdy kwitnie " morze " rhododendronów
Jolu to "ciężkie więzienie" i w paru filmach polskich przewinął się Rawicz bo kiedyś osadzano u nas "politycznych"

Michał z natury to ze mnie taka "poznańska pyra " ,ale częściej we Wrocławiu bywam , moja babcia mieszkała na Świdnickiej we Wrocławiu i większość częśc wakacji tam spędzałam ,zresztą do Wrocławia mam bliżej niż do Poznania ale n ie zmienia to faktu,że nie wstydzę się ,że jestem wielkopolanką

Aniu święta prawda , hasło Rawicz wywołuje odzew -więzienie ,a powinno być znane z czegoś innego,więzienie usytuowane jest przy plantach które są pozostałością po najeździe szwedzkim i otaczają stare miasto, wiele osób wyraziło zdanie że nasze platy są piekniejsze od krakowskich i ja podzielam to zdanie -Kraków jest cudowny,klimatyczny i ma to "coś" ale my mamy planty piekniejsze , kilka lat temu oficjalnie je nazwano Planty Jana Pawła II ,są pięknie o każdej porze roku ale przebija wiosna gdy kwitnie " morze " rhododendronów
Jolu to "ciężkie więzienie" i w paru filmach polskich przewinął się Rawicz bo kiedyś osadzano u nas "politycznych"
- dorcia7
Dzięki AniuLady-r pisze:Podziwiam wiosenne fotkii to że nawet jednego chwaścika nie zobaczyłam.

-- 5 lut 2014, o 18:45 --
Jakby za to mieli mnie wsadzić to na widzenie musieliby mnie na działkę wypuścić,myslę że więźniowie z cel na najwyższym piętrze nasze działki widzą z okien-zakratowanychnyna76 pisze:jode22 Zrób napad na Bank, a się tam znajdziesz.....
To miejsce dla "sprawców przestępstw popełnionych w związku z zaburzeniem preferencji seksualnych" - może tyczyć sie forumowiczów samodzielnie zapylających swoje kwiatki![]()
-- 5 lut 2014, o 18:46 --
Betinko witaj