Dzielna jestem, nie?
 Dzielna jestem, nie?   
 Odbiję to sobie, oj odbiję

Dzielna jestem, nie?
 Dzielna jestem, nie?   

)Nadzieja umiera ostatnia...
 Moja silna wola jest za słaba
 Moja silna wola jest za słaba    i z ziemi wylazło już trochę ostrych papryk i parę pomidorów takich do doniczki
  i z ziemi wylazło już trochę ostrych papryk i parę pomidorów takich do doniczki   Myślę nad aksamitkami... Ech, muszę się wziąć za robotę, bo jak mam czasu więcej, to te nasiona moją podświadomość atakują...
 Myślę nad aksamitkami... Ech, muszę się wziąć za robotę, bo jak mam czasu więcej, to te nasiona moją podświadomość atakują...  

Za włosy ciągną, tańczą przed nosem i śpiewają: "Wysiej nas... Wysiej nas!!!"
 Za włosy ciągną, tańczą przed nosem i śpiewają: "Wysiej nas... Wysiej nas!!!"   

To i nie dziwota, że musowo było wysiać!
 To i nie dziwota, że musowo było wysiać!   

Zaznaczam sobie wątek, o widzę sporo świetnych przepisów
 Zaznaczam sobie wątek, o widzę sporo świetnych przepisów  

chyba takto wszystkim smakuje,a dugą część rybki obsmażę i przeznaczę na ślimaczki w cieście francuskim z sosem czosnkowym
  chyba takto wszystkim smakuje,a dugą część rybki obsmażę i przeznaczę na ślimaczki w cieście francuskim z sosem czosnkowym 

Na razie wracam do równowagi po 2 dobach harówy nad zleceniem
 Na razie wracam do równowagi po 2 dobach harówy nad zleceniem   Ale odespałam trochę i coś dziś trzeba wrzucić na ogień
  Ale odespałam trochę i coś dziś trzeba wrzucić na ogień   Zupka tajska mniam... Rybkę zostawiam na jutro, choć miały być gołąbki z kapusty włoskiej z kaszą gryczaną i pieczarkami, ale kapusty nie dostałam
 Zupka tajska mniam... Rybkę zostawiam na jutro, choć miały być gołąbki z kapusty włoskiej z kaszą gryczaną i pieczarkami, ale kapusty nie dostałam   Nie ma w moim warzywniaku
 Nie ma w moim warzywniaku   Może mi Pan na jutro rano przytarga, obiecał
 Może mi Pan na jutro rano przytarga, obiecał  

Niesamowite!
 Niesamowite!

), bo mam do Was wyjątkową sympatię!
 ), bo mam do Was wyjątkową sympatię!