Aniu! To zdjęcia z wycieczki do Szmita w sierpniu 2013. Moje jeżówki są przeważnie jeszcze maleńkie, ale będzie ich naprawdę sporo
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Cynk dla "ziomków" ze Szczecina Byłam dziś w "moim" ogrodniczym na Manhattanie i nasionka z nowej dostawy już rozwieszone... a z Jeżówek do wyboru białe, intensywnie różowa i mixy Ja skusiłam się na rózową:
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Dziunia87 pisze:Cynk dla "ziomków" ze Szczecina Byłam dziś w "moim" ogrodniczym na Manhattanie i nasionka z nowej dostawy już rozwieszone... a z Jeżówek do wyboru białe, intensywnie różowa i mixy Ja skusiłam się na rózową:
Siałam jeżówkę różową i zakwitła mi tego samego roku ale późno niż powinna.Ważne że kwiat widziałam inne również miały pączki ale już niestety nie pokazały bo przymarzły.Wiec wiem że mogą zakwitnąć.
Czy wasza pełna czerwona jeżówka zawiązuje nasiona, moja nie chce.
Hot Papaya
Ta kupiona bez nazwy nn ale nasionka już właśnie też rosną.
Różowe w cieniu rosną mi do ponad 160cm..
Aniu! Szmit to nazwisko rodziny prowadzącej ciekawą szkółkę w okolicach Ciechanowa (często pokazują ich w "Roku w ogrodzie"). http://www.szmit.pl/p/?co=ogrod&lang=pl
Mają piękny ogród pokazowy. Wiele osób jeździło tam po zakupy, ale nie wiedzieli, że taki ogród istnieje, a warto go zobaczyć.
Gdybyś była w okolicy warto tam zajrzeć. Co innego zobaczyć sadzonki, a co innego faktycznie rosnące w ogrodzie rośliny.
Kasiu! Ponoć w tych nowych odmianach (chodzi o pełne) pszczółki maja problem dostać się do nektaru i nie dochodzi do zapylenia.
Ale kwiatki piękne i nie mogę się doczekać własnych!
Patrzcie jaka pazerna na nasionka! A może spróbujesz porobić własne krzyżówki Takie będziesz miała tylko TY!